Tuesday, October 18, 2005

I'm Tagged!!!!


Lyn and Alina tagged me about 20 random things in my life. Now, let's start...
1. First of all there are three important guys in my life, Bulo, Deniz and Arda..I can't think about a life without them.
2. I like to spend my time at bookstores to explore what's new. Also very interested in children's books...
3. I like sketching, sketching and sketching:) I have a A5 size sketchbook and I carry it wherever I go..
4. My favourite food is traditional Turkish foods, so I am not good at dieting much!
5. I enjoy listening to music when I am working..it helps me to concentrate..
6. When I am alone at home I like to lie on my sofa and watching old movies while eating my popcorn.
7. I hate smoking but Bulent smokes...so that's the main trouble for us at home..
8. My dream is being a successful illustrator and animator. I am working much to achieve my goal...
9. I have got many hobbies...Sewing is one of them.
10. When I go for shopping I can't stop myself buying unnecessary stuff.
11. I feel wonderful when Arda or Deniz give me a big hug...
12. Dancing with Deniz is so cheery..they both love listen to music, especially hiphop style!!!!!
13. Bulent and I sometimes escape to "BlackSea Coast" for 2 or 3 days..This really make us relax..
14. Sometimes I go shopping with my mom but we always quarrel about the things that I want to buy:)
15. Chatting with mom with a cup of coffee at night is fabulous...at the same time we work on some projects on home decoration (and of course we quarrel about selecting fabrics, design and etc..:)))
16. Dealing with laundry is the worst thing in my life..I hate ironing much....
17. I like cooking and try new tastes..
18. My colored pencils, and drawing stuff are my precious things..nobody can touch them at home:)
19. I like to eat junk food much..I don't like this but cannot stop myself...
20. Sometimes I find myself very sensitive and easyly fragile..this is also the thing that I don't like about myself...
So, I tag Virginia, FilizTulu and Burcu(gelinciktarlası) for this game:)

Lyn ve Alina beni hayatımdaki rasgele 20 şeyi yazmam konusunda sobelemişler...
1. Hayatımdaki en önemli 3 adam tabiki Bulo'm, Arda'm ve Deniz'im. Onlarsız bir hayat düşünemiyorum bile!!
2. Vakit buldukça kitapçıları gezerim, tüm rafları tavaf ettikten sonra en son çocuk kitaplarını inceler kimler resimlemiş diye bakarım.
3. Küçük çizim defterimi herzaman yanımda taşırım, ne de olsa heran ilham gelebilir:) Sürekli çizerim ve hiç sıkılmam..
4. Mantı, kebap, pide, lahmacun.....hepsini severim, yerim, tabi ki her diyet girişimim bu yüzden ancak 3 gün sürebilmiştir.
5.Çlışırken mutlaka müzik dinlerim...türünü ise o anki ruh halime uygun bir şekilde seçerim..
6. Evde yalnız kaldığım geceler (ki bu ancak son 2 yılımda 2 kez oldu!!) kanepeye uzanıp eski filmleri izlemeyi severim, tabiki bir tas patlamış mısır eşliğinde:)
7. Sigaradan nefret ederim, Bulent'e bırakması için sürekli baskı yaparım ama daha beceremedim..
8. En büyük amacım başarılı bir illüstratör ve animatör olmak..bunun için çok çabalıyorum..umarım hayalim ileride gerçek olur..
9. Birsürü hobim var (bu konuda birazcık maymun iştahlıyımdır!) dikiş dikmek bunlardan birisi..
10. Tam bir tüketim toplumu bireyiyim..ne zaman alışverişe çıksam piyasada abuk subuk ne varsa toplar gelirim..
11. Arda ve Deniz koşup beni kucakladıklarında tüm dünya benim oluyor:)
12. Deni'i kucağıma alıp dansetmek kadar eğlenceli birşey olamaz! Bu arada benim bebeler son günlerde hiphop dinlemeye başladı:)
13. Havalar güzel olunca çocukları annelere paylaştırıp 2 günlüğüne Amasra civarına kaçıyoruz..ve yeniden doğup geliyoruz:)
14. Annemle alışverişe çıkmayı seviyorum ama genelde benim almak istediğim muhteşem şeylere! engel olduğu için kavga edip dönüyoruz:)
15. Aynı şekilde annemle bir fincan kahve eşliğinde sohbet çok zevkli ama konu ev için yapmayı düşündüğüm dekorasyon fikirlerine gelince yine şöyle olsun böyle olsun tartışması:)
16. Çamaşır yıkamak ve ütü yapmak mı...kalsın ben almayayım:)
17. Yemek yapmayı ve değişik lezzetler denemeyi seviyorum.
18. Çalışma odamdaki boyalarım, kağıtlarım ve çalışmalarım çok kıymetlidir..kimseyi yanaştırmam!!
19. Abur cubur yemek gibi kötü alışkanlıklarım var..buna ancak marketlerde o bölümleri es geçerek engel olmaya çalışıyorum, ama beceremiyoruuuum:(
20. Çok hassas ve alıngan bir karakterim var..bu özelliğimden de çok hoşlandığım söylenemez...
Bu oyunda ben de Virginia, FilizTulu ve Burcu(gelinciktarlası)'yu sobeliyorumm:)

24 comments:

ycurl said...

Ilk yorumu bulmusken ben birakayim. Bu cizimlerinle cok ama cok basarili bir illustrator ve animator olacagina eminim. Ben tez yazip, evlenip cocuk dogurana kadar senin resimli cocuk kitabin da cikmis olur ki ben de alip cocuklarima okuturum :) Anlastik mi?

pinomino said...

Aminnn her ikimiz için:) başka diyecek lafım yok:)

Doruk said...

Faydalı oldu bu oyun. Bak, ben senin dikiş diktiğini bilmiyordum mesela. Hep imrenirim ama asla beceremem dikiş dikmeyi. Bir kaç tane Burda bile aldım, bakıp iç geçiriyorum çocuk kıyafetlerine ama hepsi o. Patronlar hiç kullanılmadan duruyor:( Ne şanslısın.

pinomino said...

Burcu'cum,
ne yazık ki terzi gibi dikemiyorum..benimkiler basit uygulamalar..detaylı şeyler için kim mi yardımcı oluyor ? tabiki annem:)

virginiavalle.blogspot.com said...

Ohh pino I've tagged before..I wish to tagged but i saw you was tagged too by linn :) you could reead on my blog about me :) hehehhehe PIno I hate somokers too, arrgggg I dont understand why the people smooking .. I miss my mom when I read your ramdoms :).. Iam also sensitive too much , my husband alwyas told me why you cried :) hehheheh. special when I saw romantic movies or when I feel very sad :). I cried when ecco died :( the whale from free Willy :)....I'm a crybaby :) hehheheh/,,,, I love your 20 random they are cuteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Selen said...

ben de dikiş olayına girmek istiyorum, makinam bile var ama annem istanbul'da ben izmir'de yaşadığım için ceseret edemiyorum. :-)))

NAZLICA said...

Pino çok tatlısın,pozitif enerjin okuyucuya da geçiyor emin ol.Her zorluğu o kadar keyifli anlatıyorsun ki,bir mizah dergisi okuyor duygusuna kapılıyorum.Başarıların, mutluluğun,sağlığın daim olsun.

incikboncuk said...

çok içten yazmışsın. Çizigilerin çok hoşuma gidiyor. Umarım istediğin yere gelirsin. Aslında evde iki tane haşarı bebişin olması bence sanat hayatın için önemli bir katkı. Örneğin onlarla yaşadıklarını paylaştığın (tencere olayı) çizim çok iyiydi. Hayatın ne kadar renkli, çeşitli olursa bu çizimlerine de yansıyacaktır. Eve erkekleri dize getirecek kıvır kıvır saçlı bir kız çocuğa da gerek ;)

Unknown said...

Nice your tag listing!!

pinomino said...

Virginia, thanks you much:) Also your 20 random things are wonderful...

Selen'cim, korkma vallahi al ucuz kumaşları, biç dik..ancak öyle öyle birşeyler çıkıyor. ben şu sıralar yastık dikiyorum..çok kolay:)

Nazlıca teşekkürler..başka türlü hayat geçmiyor..sızlanmak bir işede yaramıyor...günün keyfini yaşa:)

İncikBoncuk'cum tabi canım kızı bulana kadar devam:)

Alina, thanks:)

pinomino said...

İpek'cim çok teşekkürler..zaten senin o güzel fotoğraflarını gördükçe iç geçirmiyor değilim İstanbul konusunda...Dikiş olayını kursta öğrenmen çok iyi ben fabrikada gördüğüm kadarını ancak uyguluyorum..Ama bilgisayarda nakış deseni uzmanlık alanım:))Birde T-shirt desenlerini merak ettim...
Ayrıca, motive edici yorumun için çok teşekkürler ,bencede hayallerimizin peşinden koşmalıyız...dünya tasarladıkça güzel değil mi:)

Başak said...

Pinocugum gercekten bir bebis daha dusunuyor musun?Ben baska dusunmuyorum ne yalan soyleyeyim.Bu kadar bebis bana yeter de artar bile.Eeeee esin yardimci o zaman.Benimki elini surmez hic bir seye :)))

Pareo Anne said...

öncelikle ütü etkinliğine bayıldım. yine süppper çizmişsin. bu arada iki çocukla yapabildiklerine hayranım yahu, yine belirtmeden geçemeyeceğim. gelecekte çok başarılı olacağına eminim ben de. heheheh bizler de o zaman, "kendisini uzun zamandır tanırım, epeyce iyi görüşürüz" deme avantajına sahip olacağız...hatta abartıp "ben onun kundaktaki halini bilirim, bir oyuncak ayısı vardı, çok severdi. solo test çocukluğunda en favori oyuncağıydı, pıtırcık kitaplarına da bayılır, hey gidi heyyy ne günlerdi" falan diye çaktırmadan ahkam da kesebiliciiiz...
ehi ehi...
beşik gibi sallanan izmirden sevgiler...

pinomino said...

Selin'cim Başak'cım yok yahu espriydi sadece:))) gel de halimizi gör evde... bedavadan komedi filmi:)

Nefin'cim gerçekten çok güldürdün beni:) Olur muyum dersin...sağol vallahi hayali bile güzel:)))
Birde geçmişler olsun hala devam ediyor artçılar değil mi?

Anonymous said...

Merhabalar blogunuzu yeni keşfettim çizimler harika ayrıva tüm blogu 3 saattir okuyorum sizi tanıdığıma da memnun oldum. Ben Bilgisayar Öğretmeniyim eşimde öyle. Eşim şu anda yüksek lisans tez aşamasında tez konusu da bilgisayar eğitimiyle ilgili bir eğitsel yazılım cdsi oluşturmak. İlk yapması gereken iş ise bir animasyonlu karakter oluşturmak. Bu karakter çocuklara yönelik cd olduğu için eğlenceli bir öğretmen rolünde olmalı. Çizimlerinizi çok beğendik acaba hangi programda çiziyorsunuz ya da bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Yalnız cd eğitim amaçlı olduğu için maddi bir getirisi olmayacak eğer tamamlandıktan sonra beğeni alırsa ticari olarak da düşünülebilecek. Fikir ve yorumlarınızı bekliyoruz. Sizce nasıl bir karakter olmalı bu? Teşekkürler

pinomino said...

Xtra'cığım, yılmak ne demek..durmadan çizeceksin bunun sonu yok..zaten mükemmel diye birşey de yok..kendi tarzını oluşturup onun üzerinde bol bol çalışacaksın:)

Fatma Zehra, merhabalar..çocuklar için interaktif bir CD hazırlamak zor olmalı..Çocuklar için yapılan tasarımlarda bol renk kullanımını öneriyorlar, bu onların yaratıcı gücünü ve öğrenme isteğini canlandırıyormuş..renk önemli bir konu, bununla ilgili pek çok makale var...renklerin doğru kullanımı yani..Karakter seçimi önemli çünkü konu çocuk olunca iş değişiyor..Öğrenmeye teşvik eden ürkütücü olmayan bir karakter olmalı..Animasyon henüz öğrenme aşamasında olduğum bir konu...çizimlerimi sorarsanız coreldraw'da çiziyorum...Size projenizde yardımcı olmak isterdim ama bu üzerinde ciddi vakit ayrılması gereken bir konu (ve benim hem çalışıp hem de 2 bebek ile uğraştığımı gözönünde bulundurursak)o nedenle size yardımcı olabilecek kişileri araştırabilirim. Sevgilerle..

YesilErik said...

Hani illustration friday? :( Napalim, kotu alistik :)

pinomino said...

YesiıErik'cim vallahi cizdim eskizi ama bilgisayara gecemedim...Simdi baska bi etkinlik buldum supriz bisey hazirliyorum:)

Toplu İğne said...

Sevgili Pino,
Bir arkadaşım önerdi, sana link atmış, illa gir gör pino'nın yerini.çizimler müthiş dedi. Ve işte burdayım. Çok beğendim, sadece çizimlerini mi? Hayır yazılarına bayıldım. çok içten, beni çocukluğuma götürdün hele o pıtırcık ve maceraları?, kemalettin tuğcu kitapları. sağol geçmişe kısa da olsa bir yolculuk yaptırdığın için.çizimler süper, dileğim günün birinde pekçok yerde sanatınla gündem yaratman.
sevgiler, dostçakal
not: benim siteye da arada misafirliğe beklerim.bende çizim sıfır, bol muhabbet var

virginiavalle.blogspot.com said...

no art Pino :)
WE WANT PINO ART
WE WANT PINO ART
WE WANT PINO ART
WE WANT PINO ART
WE WANT PINO ART

pinomino said...

Ters Köşe'cim çok teşekkür ederim..senin blogunda çok güzel bende ziyaretine geleceğim sık sık:)

Virginia, o.k. it is comiiiing:)

DomatesGüzeli, teşekkürler:)

WCTs said...

I love your 20 random things! So glad you did them.

Santi said...

Hi pino. Ufffffff is too much time for to be playing with games, isn't ?? I play games but...... just for to see the graphics and check another things. Anyway, thanks for visit my blog :) and sorry for to answer you too late. Just I have time at the weekends :(

And I wish the same for you. Good luck and work hard, of course :)

nice to read you 20 randoms things :)

Caroline said...

I enjoyed your 20 random facts!

The picture it makes of you is like your art - colourful and fun!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...