Tuesday, October 25, 2005

Benim Aura'm Mavi Peki Ya Senin?


Çok yoğun bir döneme girdiğimden dolayı eski çalışmalarımdan birşeyler koyacağım bu hafta. Geçtiğimiz Mayıs ayında İzmir'de Ege İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen 1.Moda Tasarım Yarışmasında ilk 12'ye kalmıştım..Yarışmanın konusu AURA idi ve 2006 yaz trendlerinin doğrultusunda koleksiyonlar hazırlanacaktı..Ben alt temayı olarak "Gotik" olarak belirledim...Konu Aura olunca renk kullanımı konusunda belirsizliğe düştüm ve internette bulduğum bir testte Aura'mın mavi olduğunu öğrendim. O zaman mavinin tüm tonlarını kullanmaya karar verdim..Denim, organze ve beyaz koton kumaşları birlikte kullandım... Baskı olarak E.A.Poe'nun bir şiirinden alıntı yaptım..ne de olsa gotik edebiyatın babası sayılır..diğer kıyafetlerde antik büyüler kullandım, bu büyüler aslında kötü amaçlı büyülermiş ve bende bu kötü büyülerin etkisi altında kalarak:) sinir bozucu birsürü şey yaşadım..Bir kere Ankara'da olmanın dezavantajı büyüktü...Tüm yarışmaya katılanlar İzmir ve İstanbul'dandı..Sponsorum dandik bir firma idi ve adamlar doğru dürüst ilgilenmediler..son güne kadar oyalayıp bir hafta kala elime 40 beden!! dikilmiş kıyafetleri tutuşturdular..başlarına kaç kere gidip geldiğimi hatırlamıyorum ama bana sormadan kesip biçmişler kumaşları.Tüm kıyafetleri annemle söküp yeniden diktik desem yeridir.Benim sonuç olarak bu yarışmadan zihnimde kalanlar nefretle andığım dandik sponsor firma ve sabahlara kadar elimde iğne makas küfrederek düzeltmeye çalıştığım koleksiyon..Ama defile kısmı zevkliydi, benim zaten başıma gelenler nedeniyle ilk 3'e girme gibi bir umudum yoktu bu nedenle rahat ve heyecansız defilenin keyfini çıkarttım..Ege Birlik'in organizasyonunda çalışan elemanlar çok sevimli ve her konuda yardımcılardı. Herhalde İzmir'in havasının yumuşaklığından olacak halkı çok sakin ve rahat. İnsan huzur duyuyor şöyle deniz kenarında çayını yudumlarken uzaklara dalmayı..özledim bak şimdi...

Abim sağolsun defileyi izleyeceğim diye doğru dürüst fotoğraf çekmemiş..bunlar en elle tutulur olanları...



İşte o kötü büyüler:) Hepsini ben işledim kumaşlara....

31 comments:

Anonymous said...

çok yeteneklisin pınar..seni tanıdığım ,için kendimi şanslı hissediyorum. tabiki bu yeteneğin ince zevkin , insani yanınla birleşince bir başka oluyor..umarım istanbula gelirsin ve umarım yüz yüze görüşme v ekonuşma imkanımız olur..kendine çok iyi bak..ufaklıkları öpüyorum...Bu arada senin auran gerçekten çok geniş ve sıcak ..bak burdan bile beni pozitif etkiliyorsun

Doruk said...

Pinoşka, ne zevkli bir konuymuş ve sen ne güzel şeyler çıkartmışsın ortaya. Bu arada Gözde sizin mağazaya gitmiş. Bayılmış herşeye. Aldım birşeyler dedi ama ne olduğunu söylemiyor. Bayramda geliyor bakalım göreceğiz. O mağazayı beğendi ya sanki kendi mağazam gibi gururlandım inanır mısın? Ne kadar emek sarfedildiğini bilince daha farklı gözle bakılıyor üretimlere. Yeniden tebrik ediyorum seni.

pinomino said...

Filiz'cim bende seni tanıdığım için çok mutluyum inan. İlk fırsatta gelmeye çalışacağım İstanbul'a..O zaman zaten mutlaka görüşürüz.çok sevgiler..

Burcu'cum gerçekten mi? vallahi çok sevindim..bende merak ettim şimdi ne almış:) İnsanın tasarladığı şeyleri vitrinde görmesi gerçekten tarifsiz bir mutluluk..bir de beğeniliyorsa o zaman zaten inanılmaz bir motivasyon oluyor başka şeyler yaratması için..çok öpüyorum..görüşmek üzere:)

incikboncuk said...

şu aura testini yaptığın sitenin linkini verebilirsen biz de bi deneyelim. Mavi benim de sevdiğim bir renk.

Tasarımların çok güzel. İstatistik yerine bu işe geçmiş olman isabet olmuş :)

Yazılarını kefiyle okuyorum. Bayram tatilinde İzmir'e gideceğiz, selamını söylerim.

Pareo Anne said...

bunlar ne kadar güzel şeyler yaaa...
ben hele o büyülü olana bayıldım, kötü falan olamaz o büyüler.harika.
renkler de süper olmuş. tebrik ederim, ince bir zevkin var. keşke aynı şehirde yaşıyor olsak. ah ah, izmire gelmişsin demek, o zamanlar tanışıyor olsaydık. mutlaka gelirdim görmeye. hatta kordonda bira ısmarlardım sana. neyse kısmet bir dahaki sefere. gelecek olursan mutlaka yaz oldu mu?
bir de sorum var, şu auranın rengini öğrendiğin sitenin adresini verir misin, biz de öğrenelim bakalım ne renkmişiz...
sevgiler

pinomino said...

İncikBoncuk'cum, linki yolluyorum, sevgilerle:)

Nefin'cim, bira sözünü unutma gerçi birdaha ne zaman gelirim bilinmez ama:)

AURANIZ NE RENK?
http://quizilla.com/users/punknames/quizzes/What%20Color%20Is%20Your%20Aura%3F/

pinomino said...

Bu sitede de anlamları falan yazıyor:

http://www.crystalinks.com/colors.html

virginiavalle.blogspot.com said...

WOWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW BEAUTIFULLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL :)

Leo Graphics said...

Süper dizaynlar yinge. :) Valla gösterdiin çabaya karşılık seni 1. seçmediler ya... Seçim komitesinde şike var demektir. Neyse...

pinomino said...

Aslı'cım sağol, gerçi istediğim gibi olmadı kıyafetler ama olsun yine de eğlenceliydi. Bir de kırmızısın demek:)

Virginia, thanks:)

Shamaniak'cım, biliyorsun ne badireler atlattı şu kıyafetler ama ben zaten 2 çocuklu tasarımcı kategorisinde birinciydim:)

Leo Graphics said...

benim aura'm da turuncu çıktı... :) Sanırım fazla deli dolu çıktım :p

ycurl said...

Pinar supersin. Dur bakalim daha sakladigin hangi tasarimlar cikacak yavas yavas. Bekliyorum sabirsizlikla. Benim auramda orange cikti. Peki bu aura ne ise yariyormus onu anlamadim ya neyse....

pınar said...

pınar harikasın ya. ne kadar beceriklisin. becerilerini bizle paylaşmaya hep devam et olur mu?

YesilErik said...

Pinocum, cok zevkli parcalar, tebrik ediyorum seni. Senin dukkani cok merak ediyordum, simdi meraktan catlayacagim sanirim.

Benim aura da kirmizi cikti. Kendimle cok bagdastiramadim yazilanlari ama. Neyse, hos bir oyundu.

Toplu İğne said...

Sevgili Pino,
ellerine, emeğine, göz nuruna sağlık. seni tebrik etmek ve ilerdeki başarılarını duymak, görmek ve test etmek dileğiyle :)
Petek D. de Can'lı Hayatlar'da giymek ister belki :)))
not: İzmir' geleceksen şu depremler bittikten sonra gel; bir kordon sefası da benden!sevgiler

Burcu ÜNAL said...

pınar..süpersin gerçekten..
seni tüm başarıların için kutlarım ..

sevgilerimle..

pinomino said...

shamaniak akıllı uslu yap çizimlerini bakiiim...

ycurl'cum turuncusun demek..vallahi bende bilmiyorum pek ne işe yarıyor:) bu işle uğraşanlara bir sormak lazım:)

pınar'cım sağol..paylaşırım tabiki zevkle:)

Yeşilerik'cim benim çalıştığım ve tasarımlarını yaptığım firma çocuk kıyafeti üzerine..bunlar sadece bir yarışma için dikildiler..yani maalesef kadın kıyafetleri yok..beğenilerin için teşekkürleer:)

TersKöşe'cim teşekkür ederim güzel sözlerine...İzmir gerçekten çok güzel bir şehir..Umarım bir daha gelme fırsatını bulurum:)

İpek'cim o yarışmanın formu var bende..A4 ebatta baskı istiyorlar..Komik bir slogan ya da çizim gibi..Birşeyler düşündüm ama vakitsizlikten bitiremedim..18 Kasım'a kadar süresi var sanırım..Bence katıl, en azından portfolyona eklenen birşeyler olur..Birde köpekcik 2 gündür yok ortalıkta..başka biryer mi buldu acaba diye düşünüyorum..Ayrıca ciciler hazırlanıyor:)..

Pastacı'cım:) çok teşekkür ederim güzel sözlerin için...

Unknown said...

These fashion design are BEAUTIFUL!! Sooo unique!!

Pino thank you for your compliment, I am glad you like my illos. I want to take holiday travel and relax ... I haven't had a plan though ... still looking on-line dreaming where I should go visit. :)

Anonymous said...

Ya sen süpersin.. Ne güzel şeyler tasarlamışsın. Çok beğendim. Ben de bir yapayım şu aura testini bakayım benim rengim neymiş :)
Kucak dolusu sevgiler,

NAZLICA said...

Pino; Çok emek, çok stres ama iyi işler çıkarmışsın. Ellerine sağlık.Her aksilikten bir ders çıkarıyor insan.Deneyimler arttıkça insan gelişiyor, çoğalıyor.Pes etmeyeceğini ve daha büyük başarılara imza atacağını biliyorum.Güç ve mutluluk diliyorum.

pinomino said...

Alina thank you:) I hope you will find a wonderful place to visit:)

Berincim teşekkürler..merak ettim senin rengin ne çıktı?

Nazlıca'cım gerçekten tüm yaşananlar büyük bir tecrübe oluyor insana...Şimdi olsa çok farklı şeyler çıkardı ortaya..teşekkürler güzel sözlerin için:)

Anonymous said...

Pino,
Çok hoş kıyafetler. Ben de bayılırım maviye..

pinomino said...

Dilara'cım, teşekkürleer:)

YesilErik said...

Biliyorum biliyorum cocuk kiyafetleri uzerine oldugunu dukkaninin Pinocum :) Sadece ayrintili bir inceleme imkanim olsun isterdim, onu kastetmistim.

pinomino said...

YesilErik`cim, her zaman bekleriz canim:)biraz uzak ama olsun:)

Minik Patikler said...

Ya ben de almak istiyorum sizin magazadan :(

pinomino said...

minik patikler, ben ufakliga getiririm biseyler Istanbul"a geldigimde:)

ZeYNeP said...

Pınar tebrik ederim canım:)
Cok hoş renkler , benimde rengim maviymiş:)
Reiki için bir görüşme yaparken soylediler ve boynuma mavi renk bir seyler takmam gerektiği soylenmişti.
eee sende boynum için mavi ne var:))
İzmir den gelip alayım barii.
İzmir e gelince mutlaka ya bana yada Nefin e ( zeynep ) haber ver canım seni gormek isteriz. Biz Zeynep le cok yakın arkadasız aynı zamanda ve bulusmalarımız meshurdur İzmir grubumuzla. Mutlaka seni gormek isteriz.

Sevgilerimle
Figen

pinomino said...

Figen'cim ne güzel çok sevinirim..bilmiyordum dost olduğunuzu! harika:) İnşallah gelirsem mutlaka ararım zaten:)

Anonymous said...

Vay canına harika!
Ben katılmayı düşünüp katılamayanlardanım, ama moda sektörüne ilgi duyan biri ile karşılaştığıma da çok sevindim.

Alo Elo! said...

PİNOOO, selam, ben çağıl'ın arkadaşı elif! blogun harika, çizimlerin çook tatlı, okumak da pek keyifli, ayrıca bu tasarımların da çok güzelmiş. beğenilerimi sunmak istedim. artık benim de çağılcığımın sayesinde bir blogum oldu. o yüzden neler yapabilirim diye sizinkileri de geziniyorum ama benim böyle senin gibi tasarım eğitimim olmadığı için blogum da renkli değil. :( neyse sevgiler!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...