Friday, November 18, 2005

Organik Ürünler Pahalı Olmasa....

Alışveriş yaparken aldığımız ürünlerin katkısız ve doğal olmasına dikkat ediyorum. Organik ürünlerin satıldığı standlara yöneliyorum fakat bu ürünler normalin 2-3 katı daha pahalı olunca ne yazık ki çoğu zaman alamıyorum. Zaten bu ürünleri üreten firmalar çok az sayıda...ürünler ise bir çimdiklik poşetlerde...Sanırım bahara doğru tohum alıp kendim yetiştirmeye çalışacağım bazı şeyleri.. Gerçi şimdiye kadar pek başarı sağlayamadım ama yeniden denemekte fayda var..En azından ufaklıklara yetecek kadar domatesimi ve biberimi yetiştirebilirsem ne mutlu bana:)

19 comments:

virginiavalle.blogspot.com said...

ahahahah Pino es beatiful :) ohh lovely, your illos what is the message??? Like always nice work :)

Selen said...

Aslında en güzeli o tabii ama imkan lazım. Şöyle kocaman bir çiftlik evin olacak ama içinde her türlü lüksü olacak. Kombi, adsl, digiturk, havuz mavuz ne varsa aklına gelen, hicbirsey eksik olmadan. Ekstradan da küçük bir sebze bahçesi, birkaç tavuk, belki de 1 adet inek. İnsana başka ne lazım ki hayatta?
Ben her zaman büyük düşünme taraftarıyım. Ama şimdilik balkonda nane ve fesleğen yetiştirmekten öte kendime yetebilme anlamında bir icraatım yok. Ama umutluyum dur bakalım.

Birben said...

sanırım bu konuda şanslıyım ben.çünkü eşimin patronunun çiftliği var,eşim de meraklısı olduğundan iş çıkışı gidip sebzesini eker bakımını yapar getirir, bize de yemek düşüyor tabi:)

YesilErik said...

Ay ay ay, bunlar ne sekerler boyle yaaa. Cok seviyorum senin cizimlerini ben Pinocum yaa, cok. Biz de yazdan beri pazarda satilan free range chicken yumurtalarindan aliyoruz. Mumkun oldugunca herseyin dogalini tuketmeye calisiyoruz. Hele de siz cocuklularin isi daha da zor bu konuda gercekten..

pinomino said...

Thanks Virginia,illo is about organic foods..they are pretty expensive in here:)

Vanilya'cım bak domates güzeli tanışmış Tarantino ile resmi bile varmış yaaa:) bu arada sana bitki ürtim konusunda sorular sorabilirim ilerde ona göre:))

Selencim büyük düşünmek güzelde bi de gerçek olsa..ben küstüm artık o kadar oku eğitim al günlük ücretin gündelikçilerden az olsun...keşke hayal ettiğin gibi bir ortamda yaşayabilsek.....

Birbencim değerini bil vallahi o sebzelerin..bize marketten plastik gibi şeyleri almaktan sinir geldi..

YeşilErikcim, haklısın çocuk olunca insana sorumluluk yükleniyor çünkü ne verirsen onu yiyorlar...

İpekcim bende soyacağım herşeyi bundan sonra çünkü ne kadar yıkasakta ziraai ilçlardan arındırmak mümkün olmuyormuş..

Domates güzelicim vallahi kıskanmadım desem yalan olur..nasıl sağladın tanışmayı bakiiiim? güzel sözlerin için de teşekkür ederim:))

ycurl said...

Burada da organik urunler pahali. Marketten elma aliyorsun ve 3 hafta bozulmadan buzdolabinda duruyor. Tabii cok dusundurucu bu kadar uzun sure dayanmasi. Ben kucukken hep pazardan alisveris yapardik ve organik filan diye bir kavram yoktu ve ustune ustelik her cumartesi pazara gidilirdi.Tasinacagim yerde balkon olacak ben de yeniden domates ve cesitli baharat yetistirme olayina girismeyi planliyorum.

Su said...

Organik urunler hakkinda cok haklisin Pino'cum! Itiraf etmeliyim, yanlis beslenmekten, bir suru katki maddeli, boyali, konserve urun yemekten dolayi bagisiklik sistemi sorunlari yasiyorum bugun ve hayatim boyunca bununla ugrasicam. Cok arastirma yaptim bu konuda ve hepiniz dikkat edin; bas dusman Gluten! Beyaz ekmek yerine siyah, beyaz seker yerine obur kahverenginden yiyin. Noolur organik almasaniz bile; farkindayim fiyatleri tavanda, paketleri okuyun. Maalesef artik gida maddeleri cocuklugumuzdaki kadar zararsiz degil! Internette glutensiz yasama dair cok bilgi var :)))))))

Anonymous said...

selam

seni sobeledim..hangi konuda mı siteme bakman gerekiyor..Öptüm yanaklarından..

NAZLICA said...

Pino organik ürünler hakkında çok doğru yorum yapmışsın. Kendin yetiştirebilirsin ama birşeyi söylemeden geçemeyeceğim, içinde kimyasal bulunmayan toprak bulma olanağın varmı. Erken yetişsin, çok gelişsin diye toprakları mahfettiler. Kolay gelsin.

Anonymous said...

Pınar cım tekrar merhaba..Şİmdi değil ama bebiş doğunca bizim ana başlığa onu da ilave etmemiz gerekecek..:)))))))))

ruchan said...

Ay gerçekten çok pahalı oluyorlar , yine de mutfağımdaki çoğu şeyi organik almaya çalışıyorum. Buzdolabımın kapağındada zararlı katkı maddeleri ile ilgili bir yazı var , içinde zararlı katkı maddesi olan hiçbir ürün mutfağıma girmiyor çok şükür. Ayrıca kayınvalidemin bahçesindende çok yakında sebzemizi , meyvemizi kendimiz yetiştireceğiz inşallah.
Herşeyin organik olması ve fiyatların en kısa zamanda düşmesi dileğiyle..
Sağlıcakla kalın..
Sevgileirmle:)

pinomino said...

Ycurl'cum vallahi doğru söylemişsin..bilmiyorum sonumuz nasıl olacak bu bilinçsiz yetiştirilmiş bitkileri tüketmekten..bu yıl azimliyim kendim yetiştireceğim bakalım:)

Su'cum geçmiş olsun..işte gerçekten durum çok ciddi bu konuda..ben çoğu zaman kepek ekmeği alıyorum bundan sonra tamamen buna dönmekte fayda var o zaman..bahsettiğin şeker diet bölümünde satılan kahverengi olanlar değil mi?

Filizcim, en kısa zamanda:)

Nazlıca'cım bunun sonu yok ki, en azından suladığım sudan emin olabilirim bir de zirai ilaç olmamasından..tohumların bile genetiği ile oynanıyormuş..düşününce işin içinden çıkamıyorsun..

Cimcimecim, katkı maddelerinden ne kadar uzak kalmaya çalışsak yine de kaçamıyoruz..aldığımız paketli ürünlerin çoğunda var..ne güzel sen annenin bahçesinden yiyeceksin sebzeleri hormonsuz hormonsuz:)

Unknown said...

Soooo cute!! So the chickens!

dreambyduru said...

pino, şı ütü yaparkenki çizimin var ya ben onu msn'mde kullanmak istiyorum, iznin olursa, ütü yığınında her zmaan boğulan biri olarak...bayılıyorum

Gün said...

Ben de anne olduktan sonra taktım organik gıdalara, aşk böcüğüne yedirebileceğim ne varsa o reyonlardan alıyorum, balı bile, pahalı haklısın ama kıyamıyorum bile bile diğerlerini vermeye benim kazancım ona gidiyor resmen. Bir de 2 senedir kiraladığımız bir hobi bahçemiz var, bütün yaz oraya ektiğimiz domates, biber ve patlıcanları yedik :) kışlık domatesimde ordan, bu yaz çeşidi artırmayı planlıyoruz :)

Su said...

Eee, ben genelde butun ekmeklerin bulundugu reyondan alirdim, hani su en koyu renk olanlardan :)))

Rengarenk dantel said...

inan eğer istersen başarırsın. hele bide bereketli oluyoki sorma. biz yapıyoruz her sene. 2 sıra domates ektik akrabalarımız bile doydu. bence denemeye değer.

Anonymous said...

selam,
Bende son yıllarda elimden geldiğince organik gıdalar tüketmeye çalışıyorum.Bazı markalar hakikaten çok pahalı ama benim ürünlerini tükettiğim "sade organik" markalı ürünler diğerlerine oranla hem daha uygun hemde ürün çeşitliliği çok fazla.Mesela geçen hafta organik enginarını ve zeytinyağlı yaprak sarmasını aldım ve çok beğendim.Ürününü üzerindeki telefonlardan firmayı aradım teşekkür etmek için ve benimle inanılmaz ilgilendiler buda beni ayrıca memnun etti.Hepinize afiyet olsun.

Anonymous said...

http://www.naturaturk.com adresinden Sade Organik ürünlerini en ucuz şekilde temin edebilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...