Wednesday, December 21, 2005

Temizlik Öncesi Temizlik

Hep annemle alay ederdim temizliğe kadın gelmeden önce temizlik yapıyor diye...vallahi ben onu da geçtim bu konuda:) Uzun zamandır temizlik için gelen bayanı hem kurs masraflarımdan hem de işini doğru dürüst yapmadığından dolayı almıyordum..Fakat geçen haftadan itibaren fiziksel olarak bu temizlik olayına daha fazla dayanamayacağımı düşünerek yeniden kadın arayışına girdim..Öyle kolay zannetmeyin bu kadın bulma işini, Çankaya Köşkünden randevu almak eminim daha kolaydır bu kadınlardan randevu almakla kıyaslanınca!!Bir kere eviniz sanki görücüye çıkıyor ilk geldiklerinde.Neyse arayıp tarayıp en sonunda kuzenin eşinden tavsiye ile irtibata geçtiğim bayan ile bu hafta için konuştuk, fakat ben hem kadını evin vahim durumunu görüp korkutup kaçırmamak hem de gözünde iğrenç bir ev kadını imajı çizmemek adına başladım temizliğe..Bu temizlik olayı öyle bir hastalık ki başladığında bırakamıyorsun..aman şurayı da halledeyim burayı da halledeyim derken bir baktım hatuna sadece camlar ve halılar kalmış..Eee ben şimdi 45 milyonu sadece cam ve halı sildirmek için mi vereceğim cimriliği ile halıları Bülo'nun o güçlü kollarına teslim etmeyi planlıyorum..camları silme olayını ise havanın daha güneşli olduğu bir döneme erteledim, donarız falan amannn diyeyim...Neyse sanırım bu kadın işi gelecek haftaya ertelenecek..
Bu arada Bilge teyzeleri Deniz ve Arda'nın en sevdiği 5 oyuncak ve 5 oyunu sormuştu bana geçenlerde..fırsat bulmuşken onları da yazayım bariii:) 5 oyuncak; 1.Tencere ve tavalar 2.Leğen 3.Oyuncak arabalar ve kamyon 4.Kalemler 5.Oyuncak org En sevilen 5 oyun listemizde ise; 1.Ritm eşliğinde dans etmek 2.Tencere ve tavaları birbirlerine çarparak müzik yapmak!! 3.Saklambaç oynamak(diğer adı Arda nerdeeee??? oyunu) 4.Durmadan koşmak 5.Alışveriş merkezlerindeki çocuk oyun alanlarında diğer çocuklar ile oynamak.

24 comments:

ycurl said...

Sen cok yasa emi guldurdun beni. Hele de evi aman kadin cok kirli gormesin diye temizlemen. Aslinda senin isin zor be Pinocum. Hem iki cocuk, hem is hem de ev. Ne diyeyim kolay gelsin. Herhalde ben de evi kendi temizleyenlerdenim cunku onun yaptigini begenmeyip bir daha uzerinden gecmem gerek. Su siralar pratik aletler kesfetmekle mesgulum temizlik olayini minimuma indirmek icin :)

bgm said...

Pino'cum resmin gene süper olmus.. Yasadıklarını da birebir anlatıyor cizim.. :))
Bu arada ben de boyle cizimler ypmak istiyorum.. Ama nereden baslamak gerek bilmiyorum.. Sen ne tavsiye edersin.

ibeking said...

merhaba,

deniz ve arda'yi çom merak ediyorum doğrusu...kaç yaşındalar, boyutları ne? aslında bir blog yapmışsın ama pek update değil galiba....iki çocukla başeden kadınlara hayranım, hele 2sinin yaşları az olunca dahada.....kolay gelsin diyorum...not: benim de 7,5 aylık oğlum var. bu bağlamda soracağım soru da şudur: Ben ne zaman geceleri deliksiz uyuyacağım???

mom said...

hakkaten de bir temizlikci bulma sorunsali var bulana kadar gobegi catliyo adamin

ibeking e hitafen diyorum ki benim oglusum 16 aylik ve deliksiz gece uykusumu o da ne ? diyorum gerisini sen dusun artik:))

mom said...

ve soylemeyi unuttugum birsey pino resim harika olmus yine bir numarasin :)

Annelog Atölye said...

Merhaba Pino, siteni uzun zamandır takip ediyorum. Daha önce söylemişimdir ama, ben de resimlerini çok beğeniyorum. Ev işlerini beğendiğimiz gibi yapacak birini bulmak gerçekten zor. Eskiden kızardım anneme, anneanneme filan, hem kadın geliyor hem siz de yoruluyorsunuz diye. Öyle değilmiş işte. Kolay gelsin, bebişlerini öpüyorum...

incikboncuk said...

Bütün bu yaşananları anlatmak için resim süper olmuş. Ev temizliği için bayan bulmak hakikaten bulmak zor oluyor. Ben de gelmeden bir önceki akşam ortalığı topluyorum, gittikten sonra da tekrar yerleştiyorum.

Başak said...

Pinocugum cok seker cizmissin yine.Beni de cok guldurdun.Bize de gelen bir kadın var.Kızımla pek iyi anlaşıyorlar.Her işi birlikte yapıyorlar.Halı mı silinecek.Kızım da bir bezle kovanın içinde!:)Supurgenin pesinde kosar,halıları toplar,legenleri cikartip icine girer.Artik cok guzel camasir da seriyor.Hatta kirli camasirlari legene koyup bunlar yikandi,serelim diyerek getiriyor!! :))Hepimize kolay gelsin seker.Gorusmek uzere.Sevgiler tatlım :))

Anonymous said...

İnanırmısın,daha bir kaç dk.önce bizim temizlikçi ile konuştum.Herşeyi o kadar sallamaya başladı ki,her defasında arkasından bak şunu da unutmuşsun diyorum.
Aslında bu hale ben getirdim,yıllardır güvendiğim bir kadın olduğu için evde yalnız bıraka bıraka,ve denetlemeyerk rahata alıştırdım.Şimdi annem başında ama nafile.Annem arkasını dönünce, sildim diye şöyle bir üstten silip geçiyor.E ee temizlikçi kadın bulmak da kolay değil,suyuna gidiyorum resmen.

Bu arada resimlerini resmen bekliyorum,bu da harika olmuş.

huysuz said...

selam pinocum.resim yine süper ve temizlikçi sorunu her evde aynı diyorum ben :)

Meral said...

Merhaba Pınar
çok çok güzel çizmiş ve de yazmışsın yine. 1 çocuk eksik tam benim halim diye düşündüm. Nazar değmesin sana 1 çocuk zor 2 çocuk kimbilir ne kadar zor. Beraber büyüyolar ama ne güzel onlar için.
ibeking' e benden de bir not:Benim oğlum da 33 aylık ve ben hala deliksiz uyumuyorum. Gece tuvalete kaldırma dönemleri var bi de bu bebişlerimizin :-)

Doruk said...

Yerim ben o bıdıkları, iş yaparken ayaklarına dolaşmaları resimdeki kadar eğlenceli olmaz ama bilirim. Yine de tatlı bişeyler bu çocuklar ya. Çok güzel olmuş yine çizimin, harika ayrıntılar yakalıyorsun, farkın ondan kaynaklanıyor. Çok öpüyorum hepinizi:)

Pareo Anne said...

çok tatlı çizmişsin yine bayıldım. ee o kadar yaptıktan sonra ne diye kadına para vereceksin ki, cilasını yapsın diye mi? bu sefer boşver bence ama evin tekrardan kirlenmeye başlayınca çağır tekrar o hanımı, sen o kadar işe koşturmaya çalışıyorsun bir de temizlikle uğraşma canım yaaaa...
temizlikçi ve bakıcı bulma olayı gerçekten çok zor, biliyorsun ben de iyi bir bakıcıarayışı içindeyim. umarım buluruz ikimiz de içimize sinen birilerini.
miniklerini mıncıklıyorum....

pinomino said...

Ycurlcum, vallahi aynen öyle oldu:) Bende birsürü alet aldım ama hiçbirisi adam akıllı işe yaramıyor...

Begümcüm, bence bol bol eskiz çiz..ben hergün mutlaka birşeyler karalarım..kitapçılarda karikatüre yeni başlayanlar için alıştırma kitapları var..onlardan bir tane edinerek başlayabilirsin..gelişmeleri bekliyorum:)

İbekingcim, Arda 27 aylık Deniz ise 13 aylık iki velet..genelde canımızı okuyorlar bütün gün..annem olmasa zaten tüm bunların onda birini bile yapamazdım herhalde...Deliksiz uyuma konusuna gelince..vallahi bizim ufaklıklar genelde sabaha kadar uyuyorlar ama bunda gündüz yorulmalarının payı çok büyük:)sevgilerle:)

Mom'cum çok teşekkürler güzel yorumların için:)

Annelog'cum haklısın zaten biz annelerimizin neyini eleştimişsek şimdi o eleştirdiğimiz şeylerin aynılarını uyguluyoruz:) büyük konuşmamak lazımmış hayatta:)

İncik boncukcum doğru diyorsun, kadın alsanda almasanda yine aynı şekilde yoruluyor insan..

Başakcım aynen!!Deniz nerdeyse o yer silinen deterjanlı suları içecek..kova nerde Deniz orada:)

Hazelcim bebelerin resimlerini yakında koyacağım bloga:)

Aslıcım teşekkürler:) ayrıcada haklısın tüm yazdıklarında..resmen tüm kaprislerini çekiyoruz aman işini iyi yapsın kaçmasın diye..boşuna okumuşuz bunca yıl galiba!!

Huysuz ve Tatlıcım gerçekten öyle..bak tüm kadınlar hepimizin ortak sorunuymuş meğer..

Meralcim, bizdede yakında tuvalet eğitimi başlıyor..umarım çok sıkıntılı bir dönem olmaz...

Burcucum, sen iyi anlarsın beni iki erkek annesi olarak..gün geçtikçe bizim evdeki tempo artıyor..çığlıklar, bağrışmalar birbirine karışıyor sonra bir bakıyorsun hiçbirşey yokmuşcasına bir sakinlik..sonra yine aynı şeyler..gitgide zorlaşıyor herşey...

Nefincim, zaten senin blogunda yaşadıklarını okuyunca baktım hep aynı sorunları yaşıyoruz, hemen yaptım çizimimi..bu hafta ilhamımı senden aldım yani:)))

İpekcim, liste metodu gayet iyi, birçok tanıdığımda o şekilde uyguluyor..ama ben kadın geldiğinde evde olduğumdan sürekli peşinde koşuyorum..çok çok öpüyorum..sevgilerle:)

Anonymous said...

Pino'cum, bemin de temizlik yapmak canıma tak etti gecenlerde, bu ay bir gündelikçi çağırdım. tam bir pro kendisi, gayet güzel yaptı işi ancak gittikten sonra farkettik ki kablolar çıkmış, prizler yerinden oynamiş, Evren tabi küplere bindi. ama elimiz mahküm bir daha çağıracağım, iyi tarafı (günleri dolu olmasına rağmen) ben ne zaman istersem o zaman geliyor, öyle ayda bir falan değil. bütçemiz kaldırmıyor netekim. hadi optüm çok.
Bilge

pinomino said...

Bilgecim;
bende Agata`nin evine gelen bayan ile gorustum ama bakalim nasil biri bilmiyorum olmazsa senden de alirim numarasini o bayanin..Ozzy`e opucukler:)

Gün said...

Yine harika çizimler :)

pınar said...

resim harika pınarcım. bayıldım. ben de geçen hafta sırf halı ve cam silmek için birini aldım. 25 milyona temizledi. küçük bir yerde oturmanın az görülen iyi yanlarından biri heralde bu:)

cenebaz said...

Pinocum ,çizimlerin süper. Bayılıyorum ama yoğunluktan herhalde çok fazla yazamıyorsun. Haklısın 2 çocuk ,iş ,kurs falan zordur. ASma ben seni ebeledim. Hadi bir 10 madde de benim için yazıver. Biz de senin güzel çizimlerinden bir tane görmüş olalım.

Anonymous said...

Ben kadın konusunda çok şanslıyım (tabi bana sorsan başka konularda şanlı olmayı tercih ederim de..)) Kesinlikle haklısın ben kadın aradığım zamanlardan biliyorum. Ara ara yok biri gelir güzel temizlemez arkasına bir temizlikte ben yaparım vs vs Bulunca anlaşıp bırakmamak lazım. Bence senin yorulmandansa 45ytl vermek çok daha iyi derim. Nacizane fikrim. Canının kıymetini bil :)

Not:Yeni yıl için resim çizeceksin demi??
Sevgiler,

pinomino said...

Gün'cüm teşekkürler:)

Pınarcım bende ilk evlendigimde küçük bir şehirde yaşadık 2 yıl..o zaman daha kolay ve ucuzdu herşey...

Çenebazcım inanamadım 15 yaşında oğlun olduğuna...TANRIM BEN O GÜNLERİ GÖREBİLECEKMİYİM :) Bu arada 10 madde en kısa sürede geliyor..

Berrincim doğru diyorsun..annemde kızıyor bu konudaki cimriliğime...gerçekten insanın canının kıymetini bilmesi lazım...

fethiye said...

cizimlerine bayiliyorum pino. her cizimine yorum yazmasam da :) bunlari kesinlikle bir hikaye esliginde kitapta toplamalisin. harikalar.

temizlikci kadin muhabbeti ise heryerde ayni. burada da ayni derdi yasiyoruz ve sonucta temizleyemeyen insanlara para veriyorsun. :(

pinomino said...

semracim islerin sonu gercekten yok...iyi ki ev hanimi degiliz yoksa kafayi yerdik vallahi..evde de olsan ayni is olmasan yine ayni...

fethiyecim cok tesekkurler..ileride bizim veletler icin yapacagim bunu..evlendikleri gun yazip cizdiklerimi eslerine bastirip hediye edecegim ve okuyupta anlasinlar ne kosullarda buyutulduklerini diye:))) sevgilerle..

Unknown said...

view it now Hermes Dolabuy his response www.dolabuy.ru you can look here Celine Dolabuy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...