Monday, February 27, 2006

kocayı sudoku'ya kaptırdım...

Şu son 2 aydır benim evdeki tek rakibim oldu "sudoku"..Yemek yerken, televizyon izlerken hatta tuvalette geçen zamanlarda Bulo'nun elinden düşmeyen bir bulmaca türü..son hastalığı da diyebiliriz..hergün eve giren gazetenin içinden bulmaca eki olarak çıkıyor ve kutsal bir belge olarak saklanıyor..ilk başlarda o kadar önemsememiştim ama nerden bileyim zaman geçtikçe bu bulmacanın yok samuray sudokusuymuş yok karmaşık olanıymış binbir çeşit şekilde karşıma çıkacağını..Bayağı popüler oldu son günlerde..kitapları bile çıkmış..hatta gazetenin biri eklerle yetinmeyip kuponla elektronik sudoku bile veriyor!
Tamam benim birşey dediğim yok sudokuya ama Bulo bir kaptırdımı bir iki saat bırakmadan çözüyor daha doğrusu hepsini çözemeden rahat edemiyor..Zaten iki gıdım görüşme şansımız var akşamları onda da sudokuya teslim ediyoruz kocayı...Ama güzel bir intikam yolu buldum bende! Ne mi yapıyorum?..yemek yaparken tüm soğan ve patatesleri çözülmemiş olan sudokuların üzerine soyup sonrada büyük bir keyifle çöpe atıyorum..Sevgili blog arkadaşlarım şimdi Bulo bu satırları okuduktan sonra bana ne yapar bilmiyorum:)) O nedenle 3 vakte kadar blogu güncellemezsem bilin ki ben bir sudoku kurbanıyım......

19 comments:

pinomino said...

ayy volki allah iyiliğini versin nerden çıktın senn:))
iyi fikir vallahi hemen deneyeyim:))

Doruk said...

Ergun da ben sudoku çözerken böyle şeyler mi düşünüyor acaba???

Özlemişim Pino'cuğum:)

pinomino said...

Burcucum:) vallahi abartmıyosan düşünmez ama bulent kafasını kaldırmıyor saatlerce..o nedenle yani:)sevgiler:)

Özlemcim ayarlayalım gerçekten bi ara:) nasıl gidiyor dersler? bitti mi okul yoksa?? çok öptüm canım..görüşürüz:)

Meltem Sozer said...

Pino, ben sudokunu bilgisyarda oynuyorum bir çok site var internette. Bence bırak gazeteyle idare etsin bilisayarda oynayınca sınırsız oynama şansı oluyor. Keşfederse yandın.!!!

Anonymous said...

Hımm çok güzel fikir bu Pınar sağol :))
Sevgiler,

pinomino said...

meltemcim..sağol valla uyardığın iyi oldu:)onu da keşfederse yanarız ailecek:)

berrincim:) ne demek rica ederim:)

arzumcum en kısa sürede yanıtlayacağım..sevgilerle:)

Anonymous said...

Sorma bu bir hastalık oldu.Bizde sudoku değil ama başka hobiler var ve dediğin gibi fazla vakit çalarsa biz kadınlarda cin fikirler üretmek zorunda kalıyoruz.

Tijen said...

eskiden baska bir oyun vardi, ona takilir kalirdik degil mi? neydi adi? hani kutular düser düser sen yerlestirirsin sonra bütün gece gözünün önünden gitmez görüntüler!
ne feciydi!
tijej

Sulin said...

mutfakta zen; tetris o tetris:) 90 ların moda oyunu.
pino valla işin zor o tekrar eden bir tutku oluo, şimdi bir gazete 45 kupona elektronigini veriomus. o derece herkes tutkunu

Anonymous said...

Yaaa yazık etmişsin sudokulara. Ben senin yerinde olsam o yokken oturur çözerim, zebil olmazlar. Hemde çıldırtıcı olur :))

Sevgiler
Neşeli
www.blogcu.com/tuzlaneselisokak

Toplu İğne said...

pinocum, bu sudoku da ne oluyo ki? Bizim bildiğimiz rakam bulmacası gibi bişey mi? Hani üzerlerinde sayılar olan ve belli bir mantıkla oluşturulan? Aman bu erkekler de tam bir çocuk.. Nerde çocuklara yönelik bir oyun çıkartırlar, bu koca adamlar hemen atlarlar o oyunlara, bi de çocukların oyuncaklarını ellerinden alırlar. Sen en güzeli o sudoku mudur ne halttır, kendi kafana göre yerleştir rakamları, böyle kafadan sallayarak, sonra da kocacığın kızarsa en masum halinle, aa hayatım, ben de öğreniyom, kendime göre çözdüm bulmacayı, sen artık yarın yeni 1 tane alırsın de ve bunu hergün yap ki, adamcağız tuş olsun :)
sevgiler

pinomino said...

aslıcım kesinlikle haklısın:) önce bilgisayar oyun cd lerini saklıyordum..şimdi de bu çıktı başıma:) illaki buluyolar takılacak bişey:)

tijencim o oyun tetris:)) hakkaten gözümüzü kapadığımızda dahi devam ederdi oyun:)

sulincim merhaba:) hoşgeldin hakkaten tutku ama bir tek ben tutulamadım:))

neşelicim vaktim olsa doğru diyorsun..ben çocuklardan ,ev ve işten kalan zamanı çizim yaparak geçiriyorum..belki emeklilik günlerimde:)))

toplu iğnecim:))) gerçekten -kocalar buluyo takılacak oyun..fikrin çok iyi..arada bir kafaya göre sallamalı di mi:)) tabi ki en masum halimle:)))

mono said...

pino bu kocalar illaki bişeye kaptırılıyo zaten, bak ben de benimkini model uçaklara kaptırdım :(

Fulya said...

Merhaba,
Burada da sudoku cilginligi almis basini gidiyor. Gittigim her yerde elinde bir sudoku kitabiyla gezen insanlar surusu goruyorum.

Bu arada blog ziyaretiniz beni cok mutlu etti. Kimseye haber vermemistim de... Mutlu oldum.

Sevgiyle, Fulya

pinomino said...

bonafidecim
sen gene iyisin ortaya uçak falan çıkıyo:)..bizde sadece karalanmış kağıtlar...kıymetini bil vallahi:)) sevgiler:)

fulyacım, rica ederim..tüm yazılarını büyük keyifle okudum..ayrıca her yazıyı bir tarifle bağlaman da çok güzel:))
sevgilerle:)

pinomino said...

erva merhaba hoşgeldin:) eylem sona erdi maalesef:) yazımdan sonra sudokular bulo tarafından emniyete alındı:) bana olan güveni sıfıra inmiş:)) sevgilerle..

Hale OGSUZ said...

Pinocummm, walla sorma, aynı çılgınlık bizde de var, bana henüz o raddede bulaşmamış olsa da. Kardeşim içler acısı vaziyette bence :) gecenin bi vaktine kadar çözülür mü yaaa, özellikle samurai, malum vakit alıyo biraz :)))

Ama daha farklı bir çözüm bulmalısın güzelim, çünkü öyle soğan felen pek işe yaramaz, zate sen de farketmişsin :))

Hakikaten herkeste hastalık haline geldi, kardeşimin halini gördüğümden, kocanınkini tahmin edebiliyorum :)) o yüzden Allah sabır versin güzelim sana :))Öpüyorum..

virginiavalle.blogspot.com said...

Congrats for the news :) beautiful work !!!!!

Anonymous said...

pino artik ben de burdayimmmm.basimin etini yemenden kurtuldum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...