Friday, June 09, 2006

Bu son bunalım yazım olsunnnnnn...


Uzun zaman oldu güncelleyemedim sitemi..ama bu süre içinde gördüm ki beni sessiz de olsa izleyen birsürü arkadaşım varmış:)
Oysa ki bu blogu açtığımda bir yıl içinde bu kadar fazla yol katedeceğini hayal bile etmemiştim..Öylesine, sıkıldıkça çizimlerimi koyacağım bir günlüktü benim için. Şimdi bakıyorum da bu küçük alan aslında benim için bir terapi merkezi, bunaldıkça kaçacağım, saklanacağım bir sığınak haline gelmiş. Mutlu oldum yazdım, üzüldüm yazdım, heyecanlandım yazdım.. ve de çizdim tabi ki:) Bu sırada harika insanlarla tanıştım, farklı işlerle uğraştım..Ve hep hayalini kurduğum şeyleri gerçekleştirmek için minik adımlar attım.. Bu sırada hayatın ağırlığı hep üzerimde oldu..her ne kadar bu minik alanımda canlı, hareketli, rengarenk ve mutlu bir tablo çizsem de çoğu zaman bu tablonun arkasında gözleri ağlamaktan şişmiş, herşeyi yırtıp atıp tüm hayallerinden o an vazgeçmek isteyen küçük bir kız vardı..
Şu an için de hayatın benim için kolay gittiğini söyleyemeyeceğim..ama artık bu duygusal iniş çıkışları yeniden yaşamak istemiyorum..sahip olduğum harika çocuklarımı düşünüp, tüm bu sıkıntılara onlara daha iyi bir gelecek sağlamak için katlanmaya karar verdim..
Bu arada yukarıda yayınladığım çizimi geçtiğimiz aylarda anneyiz biz'deki köşem için çizmiştim. (yine bir bunalım anında:) Ama artık yaşama daha pozitif ve umutlu bakacağım..ama herşeyden önce saçma sapan şeyleri kafama takmadan, fazla hassas olmadan yaşamanın yöntemini bulmam lazım sanırım:)

24 comments:

Anonymous said...

Hergün bakıyorum sitenize yeni bir çizim var mı diye.Bugün görünce mutlu oldum.Yazınızdan belli ki zor bir dönemi yaşamınızın.Hepimiz için böyle değil mi zaten??Hayat hep iniş ve çıkışlarla dolu.Bir şekilde güçlü olmak zorundayız hepimiz.Hele de sizin büyük bir sebebiniz var bunun için;çocuklarınız.Dilerim daima yüreğiniz huzurlu olsun ve gözlerinizden mutluluk ışığı eksik olmasın!!Sevgiler...

Zeynep B. said...

Pino,
sanki uzun bir uykudaymissin da yeni kalkmissin gibi hissettim bugün yeni postunu görünce. Sevindim...

Özgecan said...

Aklına geldikçe bloguna bakan, tüm yorumları okuyan, hergün çizimlerini takip eden, bazen günde 5-6 kere girip çıkanlardan oluşan bir ziyaretçi kitlen var:)Ben de onlardanım...Blogumu hiç düşünmeden açtım.Senin bloguna geldiğimde hep gülen bir kız gördüm.Aslında blog açmamın bir nedeni sensin.Bloguna yorum bırakabilmek,o gülen kızın yorumlarıma cevap vermesini isteyerek açtım.İnsan bilerinden güzel şeyler duyduğunda, okuduğunda çok mutlu oluyor.

Ben o küçük kızın ağlamaktan şişmiş gözlerinin gülmekten pörtlemesini,herşeyi yırtıp atıp tüm hayallerinden vazgeçmek isteğinin yerine herşeyden mutluluk duymasını istiyorum.

Sahip olduğun iki harika oğlun, ailen ve birsürü balığın var:)

Hayatın her zaman güzel yanlarını önemsememiz tamamıyla doğru olmaz ama o kolay gitmeyen kısmını da diğer kısmıyla karışık yaşamalıyız;)

Artık yaşama daha pozitif ve umutlu bakacağından, kendini fazla üzmeyeceğinden eminim.

Herşeye en sevdiğin renkte bak, ben turuncu bakıyorum:)


turuncu

Sütobur said...

Pinocum...bu son resim beni öyle etkiledi ki..uzun süre bakakaldim..resimde kendimi gördüm..o uzaktan bana bakan sütoburumu da..hersey gececek..inan buna..bunlar bize hormonlarimizin bir oyunu..günlük kosusturmacamiz yogun olunca,vücudumuz bu marotondan yorulunca ve cok gerekmis gibi (ki mutlaka gerek ) hormonal sistemimizdeki dalgalanmalar, gözlerimizi sisirebiliyor ..indirek olarak..
Bu dönemin gececegini ve herkesin bunu yasadigini bil sadece..unutma,( önceki postlarinin birinde okumustum), bahcende yetistirecegin katkisiz domates ve biberler büyüdükce bu günlerin dünde kaldigini göreceksin..sevgiler...

Edit Büdüt :Yüzgar tatli miydi cok ??? Söyle cenesinin altindan kokladin mi onu doya doya..Bi daha sevgiler...

bgm said...

Pino'cum o ici gulen gozlerine yaşlar hiç yakışmıyor.. Hayata lutfen gulumsemeye devam et! Kendin icin, cocukalrin icin ve esin icin.. Bir de balıkların icin..............

CaDı said...

Pinomino, benim yeni hayat felsefem "bu da geçer". Bir mailde okudum bu sözü, ve her sıkıldığımda "bu da geçecek" diyorum artık. Umarım seninkide gelip geçiçi olur; çizimlerin, sayfan hep mutlu olur! Bizde senin mutlu olduğunu anlayıp seviniriz.

Nenoni said...

merhaba pino,çizgilerin çok tatlı.Hayat bazen insanı bunalımlara sürükleyebiliyor ama sen hayata hep gülmeye çalış ve sakın çizmekten vazgeçme .Çizgilerin bir harika..

pinomino said...

Baharcım merhaba:)) Gerçekten Arda ve Deniz için tüm çabam..fazla hassas olmak belki de zorlaştırıyor hayatla mücadeleyi..ama umuyorum ki daha güzel olacak herşey:)

mutfak robotu:) hoşgeldin..aslında keşke uyuyabilseydim:)) yoğun ve yorucu bir dönemden uyandım diyebilirim:)

turuncucum ne güzel yazmışsın:)senin o güzel yorumların da benim için mutluluk kaynağı..bu arada blogunda çizim yayınlamaya başlamışsın çok sevindim:) inan ki bu blog olmasaydı ben belki de daha sıkıntılı bir dönem yaşayacaktım..iyi ki varsınız:)

bunalgülcüm, doğumdan sonra daha duygusal ve dengesiz oldum ben..ama herşey yaşanıyor bu hayatta..hatalarıyla, güzellikleriyle hepsi içiçe..bu arada rüzgarı koklamaz mıyım:))) bir görsen annesinin kopyası..çoook tatlı..seni de sabırsızlıkla bekliyoruz:)) çok öptüm:)

Begümcüm:) bundan sonra hayallerimi kovalamaya devam edeceğim ben:) senin de katkın büyük zaten biliyorsun:)
bu arada okuyanlara belirteyim ben Begüm'le tanıştım..kendisi çook şeker,içten ve harika içi gülen gözleri var:)

Cadı'cım geçti gitti inşallah:) artık daha neşeli şeyler çizmenin vakti geldi:))

Nenonicim teşekkür ederim:) zaten çizmekten vazgeçtiğim gün, hayattan da vazgeçtiğim gün olur..çok öpüyorum..

sammy said...

Pınarcığım,
insan hayatında böyle sıkıntılı dönemle oluyor. Hepimizin başına geliyor. Allah kimseye çare bulunamayacak dert vermesin. Hem ne güzel bak duygularını anlatabileceğin bir yol var: Çizim. Sonra paylaşacağın dostların var: Blogdaşlar. Gülen, neşeli, mutluluk dolu çizimlerini bekliyorum. Öpüyorum seni. Sevgiler.

Annelog Atölye said...

Hayat bayram olmuyor maalesef hep. Hepimizin oluyordur böyle zor zamanları, günün sonunda elimizde kalanlar önemli bence. Önceliklerimiz önemli. Blog için dediğin terapi merkezi benzetmen çok güzel. Gerçekten de bazen ben de öyle hissediyorum. Cıvıl cıvıl resimlerini hasretle bekler, sevgilerimi iletirim Pino:)

Anonymous said...

Canımm pinocum, yazını okuyunca nasıl üzüldüm bilemezsin :( Sanırım şuan seninde yaşamış olduğun bir takım problemlerle biraz üzülmüş hatta bunalıma düşmüş gibisin, ama bunları topla ve at gitsin, bu senin elinde çünkü, insan istedikten sonra yapamayacağı hiçbirşey yoktur inan... Genelde birçoğumuzun bazen kötü olaylar ya da üzücü olaylar olduğu zaman ister istemez kafaya takıp daha da kendimizi mutsuz ediyoruz, ama bunun yerine "kısmetimizde bu varmış" "hayırlısı olsun" diye düşünmeli ve kendini mutlu etmeye çalışmalısın. Ayrıca dünyada o kadar kötü olaylar geliyor ki hani "beterin beteri var" sözü varya, birazda bunu düşünüp kendinden kötü durumda olanları düşünüp rahatlamalısın. Her ne kadar şuan ki düşünceni fikrini anlayamasamda umarım birazcık iyisindir. Şunu unutma ki bu hayat senin hayatın, seni mutsuz etmek isteyenleri bırak, onlar utansınlar. Sen onların seviyesine inip kendini ispat etmek zorunda değilsin. Sonuçta seni bilen bilir. Kendini nerede mutlu etmek istiyorsan oraya git, ayrıca bu mevsim değişikliğide insana bazen hüznü anımsattırıyor. Canım kendine iyi bak. Kafana hiç birşey takma, şapkadan başka ;)))))

Anonymous said...

Hayata olumlu bakmanin yollarindan biri, iki tane ne kadar saglikli cocugun oldugunu gercekten hissederek yasamak herhalde. Umarim Arda ve Deniz abilerim buyuk bir nimet olarak verilen sagliklarini yitirmezler ve annelerinin mutluluk kaynagi olurlar. Sadece onu (sagligi) elde edebilmek icin neler verebilecek anneler var dunyada.. Tipki benim annem gibi.

Rengarenk dantel said...

PİNOCUM UMARIM DİLEĞİN GERÇEKLEŞİR VE ÇOK HUZURLU Bİ YAŞAMIN OLUR... KENDİNE DİKKAT ET ÇOK BUNALIM SONUCU DEPRESYON VE ÖTESİ KÖTÜ. ALLAH KORUSUN TABİ.. SEN İKİ ŞEKERİ İÇİN KENDİNE ÇOK İYİ BAKMALISIN....

kedi said...

Evet bu son olsun pinom.
Biz o gülen kızı istiyozzz.

KUGUU said...

PINOcugum biz buradayiz. Bu donemi biran once atlatmani ve gonlunden gecen dileklerine kavusmani diliyorum.Ve tekrarliyorum BIZ hep buradayiz.
Kuguboynu:(

uzay said...

heep kocaman kocaman gül işala:)

pinomino said...

sammycim,çok teşekkür ederim:) dediğin gibi herşeyin başı sağlık..

annelogcum,sağol:) herkes dediğin gibi mutlaka yaşıyor birşeyler..ama en güzeli öncelikleri belirleyip ona göre hareket etmek..

pembelicim:)) yok yok üzen kimse yok beni:) sadece kendi kendime yarattığım birtakım durumları çözdüm:)) yoksa yok öyle tatsız bir durum..çok öptüm:))

minik kalbim inan ki zaten şu hayatta kafamızı takıp dert ettiğimiz şeyleri düşününce ve de diğer yanda yazdığın gibi sağlık konusunda sıkıntılar yaşayanları gördükçe kendimi son derece suçlu hissediyorum..umarım en kısa zamanda iyileşirsin, fotolarından gördüğüm kadarıyla çok sevimli ve tombiksin, kocaman öpüyorum seni:)..sonsuz sevgiler...

nazlıcım..depresyonu doğum sonrası yaşamıştım..gerçekten kötü bir durum..yaşaya yaşaya öğreniyoruz zaten sıkıntılarıu aşmayı..

biyonikcim geliyor yakında:)

kugucum az farkla kaçırdım ya buluşmanızı ona üzülüyorum ben:)) en kısa zamanda daha kapsamlısını yaparız artık:)) sevgilerle...

uzaycım sağol:))

Anonymous said...

Pinooo,

duyarli olmak guzledir, seni de cevrendekileri de gelistirmene yol acar. Ama lutfen cok hassas olma.Kimseye faydasi olmaz canim, sadece seni yipratir. Nerden mi biliyorum? Sir sayilmaz, kendimden.

O pembis yanaciklarinda "gercekten gulumsedigin" handelerin olsun. Cok terbiyesizim ben ya, tebessum yerine adimi da yazdim :)))

Bana bak Pino simdi sen bir dus(h) al. Keyif alarak yapabileceksen guzeeel bir makyaj yap. En sevdigin, taze cicek kokusu tasiyan parfumunu comeeeertce sik. Omuzlarina filan da ooooyle. Sec bisi, farketmez jean de olabilir (hatta daha iyi olur), soooracima ustune mumkunse beyaz atlet tarzi pamuklu bisey cunkum coook guzel bir kolye takcaz daha. saclar atkuyrugu daha ferah hissettiriyor bana ama kuafore gidince daha bir 'terapi'ye yakisir. Sonra sekercim cocuklari al, en sevdikleri bir mekana gotur.Soooracima senin guzelll bir kahvenin kokusunu icine ceke ceke onlarinda bir pastayi yuzlerine sivayarak yiyebilecekleri bir yere at kendini.

Sonra dusun. Hayat hiiiiiiiic de fena degil aslinda, sadece bazi keyifler yerine bazi sikintilari zihnimizin dev aynasina tutuyoruz, hepsi bu. Cunku saglik denen hazine hala elimizde. Anne-baba,cocuklar vs`yi saymadim bile daha bak.

Sana ilk kez dun yorum birakmistim. Hic dusunmemistim ki ikinci yorumum koca bir rahatlama recetesi olacak.Neyse bitireyim. Cunku sana onerdigim seyi bugun kendim de yapsam hic fena olmayacak.(ya pino bu cok uzun olmus, okuduktan sonra sil istersen)

İpek Kuscu said...

Canım Pino'cuğum,çok normal hayatta her zaman güçlü olamayız .
Geçen gün çok saçma bir şey için üzülüyordum ama bunun ne kadar önemsiz olduğunun farkında bile değildim ki,o sırada açık olan TV'deki çocuğu görene değin.İzmir'de yaşayan elleri ayakları yalnış iğne sonucu kangren olan ve kesilen Makbule bebek vardı.Onun ayaklarına takılan protezleri eğilip eğilip öpüyordu annesine de öptürüyordu.Ne kadar zorlu bir hayatı vardı bu Makbule'cik ama o protezler takıldığı için ne kadar da mutlu.Oturup ağlamaya başladım ,onun bu güzel yaşama sevincinin yanında yaptığım kuruntular ,üzüntülerin ne kadar boş yere olduğunu gördüm ve en büyük mutluluğun sağlık değilmidir zaten.
Bu nedenle sağlıklı mutlu mutlu günler hep senin olsun.Yaramazları da çok öpüyorum.

ycurl said...

bunal bunal nereye kadar pinocum desem de ben de bir turlu cikamadim su meretin icinden. Ama en iyisi hic birseyi takmama gerisi fasa fisoymus. Hep neseli seyler ciziyordun son postlarina ruh halin yansimis. Yaz gelmis Ankara'ya hem oyle dediler ucan kuslar :))

tiwidi said...

Canim Pinocum, bu cizimi gorunce cok uzuldum ben yahu! Hisstt sen aglama, neyse derdin soyle , biz temizleyiverelim seni uzenleri -biraz mafya tarzi oldu ama :)-
Ben sana cok ozeniyorum biliyor musun, baska alakasiz bir bolumden mezun olmana ragmen, ders alarak, tekrar okuyarak, kendini gelistirerek, hayatta kendi sectigin yolda cizimlerinle, tasarimlarinla , basarili bir sekilde ilerliyorsun ve ayni yaslardayiz, sen iki harika cocuga sahipsin,bir aile kurmussun. Yolun yarisini kattetmissin bile, keske benimde 2 cocugum olsaydi simdi daha uhuuu cok yol var onumde :) tabii ki bunlar bir yorgunluk getiriyor insana ama bu basardiklarini hatirlaman lazim. Sen benim gozumde Ferhat ini bulmus ve birlikte daglari devirmis Sirin sin , seni hicbirsey , hic kimse yoramaz yildiramaz, Ben buna inaniyorum :)Yarin sabah yine Pino nun Yeri ne kahveye gelecegim, seni hep gulen yuzunle gorecegim biliyorum :)

Anonymous said...

pinocum buluşmanın ve uzunnnn uzun paylaşmanın zamanı gelmiş:)Tarçın

pinomino said...

handecim harika yorum için teşekkürler:)) geçte olsa bugün uyguladım önerilerini..sabah bahçe keyfi,sonra hafif bir güneşlenme..ufaklıklarla top oynama..hayat gerçekten güzel:)) yarın da pazar..şöyle harika bir kahvaltıyla devam etmek istiyorum:)) sevgilerle:))

çilekcim sonsuz haklısın..sağlık en önemli şey bu hayatta, yoksa onun dışında çözülemeyecek problem yok..gereksiz şeyleri kafaya takmadan yaşamak lazım..

ycurlcum, sende biliyosun yeni çıktın tez bunalımından:)) hani seninki koskoca tez:) ben sanırım kendi kendime yaratıyorum dertleri..yaz geldi gerçekten bu arada:))

peggycim:)) yok ya ne yarılaması:)) çocuk doğurmak kolay inan ki..asıl mesele sonrası ve ben daha bir pirinç tanesi kadar yol almadım:) ama iş konusunda dediklerin doğru..inan ki işimi yapabilmek için zamanında oldukça fazla mücadele verdim:) kahveye bekliyorum sabah:))

Tarçın'cım tabi ki:) en kısa zamanda:)

Gamzecim bak bekliyorum 2 haftadır..ayrıca yeme sakın zeytinlerimizi ona göre:)) çok öptüm seni:)) Gode'ye selam:)

Aslı Cin said...

Pinoooo, seni görmek güzel. Bu arada sana hüznü hiç yakıştıramadığımı söylemeliyim.

Bir de yukarıdaki yazıyı okudum, ragıpla mutluluklar :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...