Monday, July 31, 2006

80'lerde moda....


Cumartesi gecesi "Televizyon Makinası" 80'li yılları işledi. İzlerken geçmişe döndüm. Gözümün önünde canlandı küçüklüğüme ait anılar ve görüntüler, izlediğim çizgi filmler, dinlediğim müzikler ve o korkunç kıyafetler:)))
O yıllarda çocuktum ama yine de o yaşta olmama rağmen vatkalı kıyafetlerden ben de nasibimi almıştım. Düşünsenize çocuklar için bile vatkalı t-shirtler vardı. Tabi ki tarafımdan hemen sökülüp atılırlardı. İyi ki genç kızlık dönemimi bu yıllarda yaşamamışım. Herhalde tarihte bu kadar zevksiz ve rüküş bir dönem daha yaşanmamıştır. Kelebek tokalar, şalvar pantalonlar, yarasa kollar, püsküllü penyeler, zincirler, taşlar, boncuklar, renkli farlar....Sizin hatırladığınız neler var bu yıllara ait merakla bekliyorum:))

35 comments:

Özgecan said...

Hihihih...Dünyanın gelmiş geçmiş en süper kıyafetleri yani sende ne diyosun pinocumm...Bizim ilkokulda bir türkçeci var aynı onun kıyafetlerini çizmişsin.Püsküllü çizmeler,vatkalar..

Dur ben biraz annemin dolabını karıştırayım belki bişeyler bulurum:))))

ycurl said...

Ay evet ablamlar bu kiyafetlerden bol bol nasibini aldi. Senin dedigin gibi biz ucundan siyirmisiz :) Ajda Pekkan'in sac stili pek modaydi. Bir de blue jean dergisi vardi. Ablamlar alirdi poster filan verirdi. Puskullu cizmeleri hatirlamiyorum ama su salvar pantalonlari hatirliyorum. Kelebek tokalari da hic sevmezdim :))

Unknown said...

You totally capture the accent of 80's fashion!!

bgm said...

Hatırladığım herşeyi sen yazmışsın Pino'cum.. Tek ekleyebileceğim 80lerin Turk filmleri olabilir, İbrahim tatlıses, Hulya Avsar ve Ahu Tuğbalı.. Su Uludagda ya da gece barlarında kotu niyetli insanlar arasında gecen..

Ben cok cok iyi hatırlayamasam da dun kaybettiğimiz Duygu Asena ve Kadının Adı Yok. Kitabın yarattıgı etkiyi çok net hatırlıyorum..

pinomino said...

turuncucum tabi canım yaşayan bilir:)) Türkçecine selamlar vallahi ne diyeyim tebrik ettim kendisini:))) sen karıştır dolapları bakalım belki çokar bişeyler:)

ycurlcum hem de nasıl sıyırmışız:))) bulo ile bu kıyafetleri giyip buluştuğumu düşünemiyorum doğrusu:) Benim tam 20 yıl önce babannemin aldığı mor kelebek tokam duruyor:) anısı var diye saklıyorum:)

alina thanks:))

begümcüm o Türk filmlerinin hastasıyım ben kim ne derse desin:)) vallahi yakaladığım yerde izlerim. Duygu Asena'yı 90'lı yılların başında okumaya başlamıştım. Ve beni de
Kadının Adı Yok oldukça etkilemişti.

TheDreamer said...

Ben bayılıyorum o caglara..ben o zamanlarda liseli has bir rock dinleyicisi olarak işte hatırladıklarım ve aktarımlar..
daracık zebra yada leopar desenli pantalonlar içinde kadınları bile kıskandıracak sütun bacaklar, erkeklerde ve kadınlarda permalı kabarık saçlar..pantalonlar hep strech ve kıskırtıcı..hatta evli ve çocukludaki PEM tipik bir 80 kadını..büyük küpeler,kolyeler ve tokalar.. sarı saçlar ve siyah kaşlar..bir ritm ve özgurluk teması..70 lerin açtığı yolu nasıl aşabiliriz dusuncesi..çılıgınlık..bohemlik..tek tarafa yatırılan sarı siyah golgeli Punk saclar..garip şapkalar..take that ve robbie williams hatırlayın:) vs vs...

Nenoni said...

ay ne diyeyim ben o tarihlerde genç bir hanım olduğumdan sıyıramadım vee moda diye giyiyordum ööle fırfırlı ve koca vatkalı bluzları(hafiften de toplu olduğum düşünülürse vatkaların beni nasıl gösterdiğini gözünüzün önüne getirin bir)

aza said...

hehe bende izledim programı harikaydı :) benim hatırladığım komşu ablaların Rambonun karısı hani şu sarışın kısa saclı kadının giydiği kıyafetleri takip etmeleri ve en önemlisi annem terzi olduğu için küçük omuzlu kadınların tuhafiyeden omuzlarından daha büyük vatka alıp ben bunu takmanızı istiyorum demeleriydi ahahaha:)bide yine şişko fatma hanım teyzenin güzeller güzeli kızı bahar ablanın kafasına taktığı bant geliyor aklıma ay gibi suratı cıkardı:)iyiki o yıllara denk gelmedik çok şükür:)

MüjdeAlgül said...

Ben pek sevemedims 80'leri ama müzik konusunda dersenn o başka bişiide doğrusu,şayet bigün onnuda dahil edersen bol bol şakırım doğrusu..bende vatkalıları hatırlıoorum ama hep söker atardımm vede hiç giymedim gerçekten olanından da.heyo ne mutlu bana:)))
Not:Banner.gönderecektin Pinocum..beklioss..Slmss

Berceste said...

Benim hatirladigim aslan yelesi saclar, agir pariltili makyajlar, bol tunikler, strech pantalonlar, Converse ayakkabilar...Sarkilardan Knife, Hotel California, Big in Japan....Uuuuuu bu liste bitmez :)
Ama o vatka olayi igrencti gercekten illet olur sokebildiklerimi soker, sokemediklerimi keserdim.Zavalli annem ah mahfettin yepyeni penyeyi ya da bluzu seklinde pesimde soylenir dururdu :)

Pinocugum, hazir senin iki canavar varken neden cocuk kitaplari canlandir miyorsun ya da yazip cizimlerini yapmiyorsun? Kimbilir Turkiye'nin Rowlings'i dogar belli mi olur?

Sevgiler...
Dilek

Anonymous said...

Serpil Cakmakli ve Banu Alkan, Nuri Alcolu berbat filmler.Izlemezdik hic ama varliklarindan haberimiz vardi.Ay bir de Umit Besen, Metin Milli, Yuksel Uzel, Samime Sanay, Ayse Tunali geldi aklima. Hihih alli yesilli tuvaletler icinde her biri tavuskusu modeli.

Anonymous said...

Ah nasil unuttum Modern Talking, Alphaville,A-HA,George Michael,Bed Boys Blue,Laura Branigan (oldu kizcagiz Allah rahmet eylesin),Opus,grubun adini hatirlayamadim ama sarki "in the army now".... Bu listeler uzaaaar gider Pino`cum ama hatirlarken bile gulumsedim.Hostu yine de.Genclerin daha oncekilerden daha cok ozgur olmaya calistigi, insanlarin hala guzel oldugu bir ulkeydi o zamanlar Turkiye.Sokaklarinda dehsetin kol gezdigi bir kabus degildi.

Sevgiler.

Anonymous said...

Pinocum seni okuduktan sonra bana gelen mailde 80`lerde populer 1500 sarkinin klipleriyle yeraldigi bir link geldi.Tesadufun boylesi. Bu arada Elton John`un Nikita`sini izleyenler Rus ordusunun arkasindaki duvarda yazan Turkce "KAHROLSUN FASIZM" i gorerek hem gulebilir, hem de klip gercekten Turkiye`de mi cekilmis merak edebilirler.

http://www.thebestlegaladvice.com/

sumuklubocek said...

Flashdance usulu tozluklar modaydi bir de.
benim de vardi taytimin ustune giyerdim ;)

pinomino said...

toacım benden 1 yaş küçük olupta o dönemde sen nasıl lise ben nasıl ortaokul oluyorum anlamadım:)))) neyse o bahsettiklerin ayrı haşaaa:)) valla Bülo beni keser Rockçı amcalara laf edersem..şaka bir yana 80li yıllar dinlediğim müzik tarzının şekillendiği dönemdir..Hatta harçlıklarımı biriktirip aldığım ilk kaset ise Queen'inkidir..yalnız Pam tarzı giyinen kadınları nasıl olurda çekici bulursun toaaaaaaaa:)))

Nenonicim:) şimdi çıkart o günlerin acısını:)bak fırfırları unutmuştum ben:))

kürkmantolum demek annen terziydi ne güzel:) o zaman tabi ki dah çok anın vardır bu konuda..prova sohbetleri çok keyifli olur:)

müjdecim tabi ki müzikleri şahanedir o dönemin..hala bıkmadan dinlerim..bu arada yollayacağım da boyutunu gelip soracacağım sana unuttum:) görüşürüz:))

bercestecim o aslan yelesi saçları unutabilir mi insan..kadını da erkeği de o model kestirirdi..
çocuk kitapları için ise daha çoook çalışmam lazım..sanırım ileride yapacağım.. en büyük hayalim:)))

handeciiim:) yaa deme o filmlere öyle ben çok seviyorum:) vallahi:)) canım mı sıkkın..arıyorum kanalları açıyorum güzelinden bir Banu Alkan'li film oh, meditasyon yapmak gibi bişey:)
Opus "life is life"'ı söylüyordu bi de galiba..
Gençleri müthişti o dönemin bence..ayrı bir post konusu..
aslında müzik konusunda bende bir arşiv yapacağım ileride bizim bebelere bırakmak üzere:)) öptümm canımm:)) görüşürüz:)

sümüklüböcekcim tozluklar hakikaten vardı bak onları da unutmuşum..altına da babet tarzı ayakkabı giyip balerin gibi dolaşırdık..bak yaa..şimdi hatırladım..mahalle örgücüleri vardı ve ben o tozluklardan ördürmüştüm cırt sarı bir renk:))))

CRESCENT said...

Büyük vatkaları ben de çıkarır atardım, bir tane de cart yeşil penye şalvar pantolonun vardı, moda diye alınmış 1-2 kere giyilmiş...:))
Pembe conversimi de unutmadım:)

Annelog Atölye said...

Bende de vardı püsküllü çizmeleeeeer:) Çok komikmişiz Pino:)

TheDreamer said...

şimdi efenime soyleyeyim, tabi ki ben 87-93 yılları arasında lisedeydim..ortaokul artı lise mi desem acaba..siz hesaplayın lutfen, ben yorgunum..:)o yıllarda queen, iron maiden, Bon jovi, metalica vs vs bu müzisyenler vardi ben lisedeyken..ah pardon yanlış soyledim..:).aslında ben burada insanları etkilemek için; "vay be amma da dinazormus toa" dedirtmek için yazdım tum bunları..:))heh!
gel gelelim PEM olayına..o kendine has bir hatun..dinamik..ustelik tutkulu bir kadın..miskin ev hanımı tiplemesi olamayacak kesinlikle...öyle bir kadın çok sey goturebilir bir erkekten..he katar mı çok şey..hiç denemedim..dedim ya o zamanlar ben daha cocuktum:)) sevgi ile kal..

Anonymous said...

Saçların önü dolma diye tabir edilen bir formda arkaya tokalanırdı.Plastik bilezikler fosforlu halka küpeler kullanılırdı.Bir de ip bileklikler örüp kullanmak pek modaydı.Şalvar pantolon modasına değinmek bile istemiyorum.Neler görmüş geçirmişiz hakikaten:)

Armağan Üçok Gönenç

Kayhanoviç said...

80 lerde cidden de böyleydi birazcık hatırlıyorum
gemişe bakınca gülesim geliyor belkide 30 yıl sonra bizim kıyafetlerimize millet gülecek.

pinomino said...

potansiyel arızacım cidden yaa..serpil çakmaklı vardı di mi:) ne saç modeliydi onlar:))

crescentcım benim converseler laciydi ve inanmazsın tam 12 yıl giydim eskimdi.. en son annem yeteeeer diyerek atmış çok üzüldüm:))

annelogcum ne diyorsun sen ben o yıllara ait fotolarımı saklıyorum gören falan olur:)))

duygucum vallahi çok güldüm..taytlar süperdi cidden:)) 90lı yılların başına kadar da giydik yani:)

toacım şimdi tamam..aynı dönemlerde okumuşuz 86-93 (1 yıl hazırlık:) bende dedim nasıl oluyor diye:)) bu arada "öyle bir kadın çok sey goturebilir bir erkekten" demişsin ama bak ben Pam gibi olmamama rağmen Bulo'nun kafasında saç bırakmadım:) yani kadın her dönemde kadın:))) aman korkutmayayım yavaştan kaçayım:))

Armağancım bak bunları unutmuşum ben:) dolma modeli ya:) saçın önü kıvrılır minik kelebek tokalarla tutturulurdu..ve plastik bilezikler:)) teşekkürler hatırlattığın için:) sevgilerrr:)

kayhan hoşgeldin bloguma:) evet düşünmedim değil..ileride bizim çocuklar güler mi dersin "ne bu hal" diye:))

Mr_TD said...

espadriller var di bir de dimi ama,sonra sanirim yine moda oldu, ablamdan hatirliyorum ben de.Bir de sanirim tunikler giyiyordu o zamanlar kizlar,ablamin eski fotolari aklima geldi,he he.Bir daha gördügümde takiliyim biraz bari.

pinomino said...

Mr.TD haklısın espadriller:) Sanırım şu sıralar yeniden moda..yoksa o günler yavaş yavaş geri mi geliyor acaba:)))

Anonymous said...

Benim hatırladığım hani şu sibel can yapardı ya saçının önündeki bir tutamı alıp kabartarak toka ile tutturması, ben de yapardım arada :)

Anonymous said...

peki 80 lerin gelinleri kırmızı ruj mavi far karpuz kollu ya da vatkalı acayip gelinlikler kafaya takılan çirkin çiçek taçları Allah ım gelinler bile çirkin olabilir mi yav

ece said...

ay birde simol muydu neydi ondan yapardık saçlarımızı...şööle tam ortadan bir tutam saç alınır arkaya doğru bükülerek tokalanırdı.filmlerdeki hülya avşarvari birşey olurdu :)))))
ığykkkk :))))

pinomino said...

nailecim yapıyorduk vallahi:) o zaman çok beğeniyorduk bi de o halimizi:)

anonimus haklısın çok düğün resmi var tanıdıkların o yıllara ait, cidden komik:)) baktıkça eğleniyor insan:)

ececim bi de o modeli serpil çakmaklı modeli ile birleştir bakiiim:)) tadından yenmez vallahi:))

Hanife said...

Sevgili Pinar,
Listeye eklenecek hic birsey kalmamis. Cok eglendim yaziyi ve yorumlari okurken. Benim de vatka disinda diger hepsinden tevrubelerim vardir yani:)
Hatirladikca guldum..tesekkurler:)

virginiavalle.blogspot.com said...

ohh all your latest post are really beautiful,my sincerely apologies for not reply all your beautiful post,but time is the problem now, love,love very much your latest work :)

tatli-tuzlu said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Sorry for my bad english. Thank you so much for your good post. Your post helped me in my college assignment, If you can provide me more details please email me.

yanmaneee said...

curry shoes
moncler outlet
timberlands
golden goose
nike air vapormax
louboutin shoes
supreme clothing
golden goose
christian louboutin outlet
louboutin shoes

sheaul said...

replica bags and watches replica bags canada replica bags lv

thehoth said...

Get the facts louis vuitton dolabuy published here louis vuitton dolabuy redirected here replica designer bags wholesale

mcteslee said...

good quality replica bags w05 y7j63q5j36 gucci replica bags w48 k9w78d1l31 replica bags china d38 z6p53l0f57

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...