Thursday, July 27, 2006

Ne İş Yapıyorum Ben???


Aslında bu gerçekten kabus bir soru benim için..Beni tanımayan, ne işle uğraştığımı bilmeyen bir kimseye gerçekten zorlanıyorum anlatırken..Çünkü çoğu insan (sevgili blog ziyaretçilerim değil tabi ki:) meslekten bile saymaz bu işi..Hele bir de benim gibi "İstatistik" bölümünü okuyup 5 yılın sonunda "Moda Tasarımcısı" olarak mezun olmayı başarmış kaç örnek var bilemiyorum..Gerçi biraz mücadeleli oldu ama neyse:)

O kadar çok komik olay yaşadım ki şimdiye kadar değinmeden geçemeyeceğim..Diyaloglar kesinlikle üzerinde oynanmadan kaleme alınmıştır:)

Mekan: İşYeri

X İşçisi: Pınar Hanım şimdi siz tam olarak odanızda oturup ne yapıyorsunuz?
Pınar: Üretmekte olduğunuz giysilerin tasarımını yapıyorum.
X İşçisi: Hmm..Peki maaş alıyor musunuz?
Pınar: Yok canım, hobi olsun diye her sabah saat 8'de geliyorum ben buraya..(Yani sen hem sevdiğin işi yap hem de üzerine para al..utanıyorum kendimden:)

Y İşçisi: Pınar Hanım şimdi siz bilgisayara sincap yazdığınızda sincap mı çiziyor bilgisayar?
Pınar: Tabi, bak şimdi kuzu yazıcam, gördün mü, kuzu yazdı ekranda..Öyle şey olur mu ben çiziyorum tabi ki..
Y İşçisi: Kafadan mı atıyosunuz yani..
Pınar: Bak, canım şimdi tavşan çizmek istiyor tavşan çiziyorum..Yani içten gelen birşey bu..Nasıl anlatayımmm..Evet, kafadan atıyorum:)
Y İşçisi: Sizin de işiniz iş tabi oh, bütün gün kahvenizi içip,iki tavşan üç böcekle gün geçiyor ne güzel..
Pınar: Tabi sizin bakış açınızdan öyle görünebilir..Çok istiyorsanız buyrun siz çizin..
Y İşçisi: Yok ben öyle anlamam o işlerden..Yap deseniz de yapamam yani..
Pınar: ???

Bunun gibi yaşadığım bir sürü şey var..Artık gülsem mi..ağlasam mı bilemiyorum.Ama ısrarla yaptığım işi anlatmaya devam ediyorum..Umarım bir gün değeri anlaşılır:)

44 comments:

life said...

Hakikaten çok zevkli bir mesleğin var.Bende isterdim senin gibi moda tasarımcısı olmayı.Ve tabi özellikle çocuklara yönelik;)

Hayırlı bir iş hayatı yaşaman dileğiyle...

ycurl said...

Pinocum,
cok guldurdun beni. Sanirim sevdigin isi severek yaptigin ve bir de (utanmadan) maas aldigin icin seni cekemeyenler var desene :)) Ben de tezimi anlattiktan sonra simdi ne yapacaksin bununla sorusuna bulabildigim en kolay ornegi verir olmustum. Hem unutma sen belki buralara bazi zorluklari yasayarak geldin ama eminim senin yerinde olmak isteyen cok kisi vardir :))

Anonymous said...

Memleketimiz de yazarlar,çizerler ve türevleri meslek grublarına dahil kişilerin yaptığı işler öylesine işlerdir.
Aslında buradaki bey alçakgönüllülük göstermiş ama herkesin de yapabileceği basit işlerdir bunlar.Değil mi ama bir iki kitap okuyan kitap yazmak ister,aslında keşfedilmemiş gizli ressamdırlar vs.
Sen de konu hakkındaki duygularını eğlenceli bir dille çok güzel anlatmışsın.Kalemine sağlık.

Armağan Üçok Gönenç

bgm said...

Pınar'cım ben de aynı dertten müzdaribim..
Mesleğimi söyledikten sonra bana da sorulan ilk soru hep iç mimar mı yoksa dış mı oluyor.. Hatta iç mimar olmadığımı öğrenince de acıyarak bakan bile var. Ben de cevap olarak "orta" diyip, koşarak kaçmak istiyorum ama onun yerine oturup sakin sakin ve anlayabilecekleri şekilde mimarlık nediri anlatıyorum. Anladıklarından emin değilim.. :)

Aslı Cin said...

Al benden de o kadar. Ne iş yapıyorsun dediklerinde tam olarak cevabım yok. Renklendirme, kollaksiyon diyorum, tabii meslek dışında olan biri için garip bir cevap. bir de tabii böyle iş kadını gibi giyinmediğimden daha çok öğrenci gibi dolaşıyorum etrafta.

pinomino said...

Şehnaz'cım teşekkür ederim, gerçekten zevkli bir iş ama en zor tarafı yaptığın işi beğendirmek..Çünkü başarın ne kadar satıp satmadığı ile ölçülüyor ne yazık ki..sevgilerle:)

ycurl'cum vallahi hiç sevenim yok desem yalan değil:))) Hele bende de bir tez olayı var ki o konuya hiç girmedim:))))Çok öpüyorumm...görüşürüz:)

Armağan'cım hoşgeldin bloguma:)) Zaten senin blogunda da (http://www.esinperisi.com/)değindiğin gibi hepimiz çekiyoruz bunun sıkıntısını..Sende çok güzel demişsin şimdi "öylesine işler" diye, hakikaten yaptıklarımız bu şekilde algılanıyor..kocaman sevgiler...ve kocaman başarılar:))

begümcüm ilahi:) o acıyarak bakma olayı var ya vallahi bana tam 9 yıldır öyle bakıyorlar:)..hatta bir keresinde bir kadın "aaa..tabi canım birilerinin de bu işleri yapması lazım " demişti ama ses tonu o kadar acınasıydı ki kendimi sanki en berbat kimsenin yapmak istemediği işi yapan birisi gibi hissetmiştim:) Orta mimarlık'ta süpermiş yani:))öptümmm:))

Aslıcım çok güldüm:) Sen şimdi oku oku iş olarak git renklendirme yap:) Hele ne o koleksiyon falan ? Pul mu biriktiriyorsun yoksa:) Şu giyim olayı bende de aynı..Acama şöyle plaza kadınları gibi giyinsek ciddiye alırlar mı ki:))) sevgilerrrr:)))

sammy said...

O kişilerin hayalgücünün darlığından kaynaklanıyor bunlar. Tasarım konusu zaten Türkiye'de kabul edilir bir meslek gibi görülmüyor. Oysa bence dünyanın en güzel işlerinden. Yaratıcılık, üretmek, hayalgücü. Dünyayı zenginleştiren, güzelleştiren, ilerleten, geliştiren.....Aslında çok zevkli ve bir o kadar da zor işler. Bence sen hem kendi dünyanı hem de çevrendekilerinkini zenginleştiriyorsun yaptığın işle:)

Asortik Krep said...

Bende bunu eşimle çalıştığım için yaşıyorum..5 senedir dağ tepe dışardayım..Geçen akşam bir amca geldi..Eşimle konuşurken dönüp bana diyor ki benim kızımda senin gibi eşiyle ve büroda çalışıyor..

enne said...

Ben senin ne iş yaptığını söyleyeyim. Sen bence dünyanın en güzel işini yapıyorsun, çizimlerinle insanları mutlu ediyorsun, dünyaya imzanı bırakıyorsun ve çok az kişide olan o inanılmaz yeteneğe sahipsin. İmza: Sayende çok çok mutlu bir enne:)))

ibeking said...

pinocum, peki bizde yazsak tavşan, çizer mi bilgisayar otomatik? Peki zeki müren de bizi görebilek mi?

Anonymous said...

Pinocum,
ne demek gulsem mi aglasam mi? GUL tabi ki. Daha komik ne olabilir ki? Senin yillarca cabaladigin bir seye dair en ufak fikri olmayanlara GUL.

Sevgiler

pinomino said...

Sammy'cim teşekkür ederim, zaten Türkiye'de tasarım anlayışı şu son yıllarda biraz gelişmeye başladı..hem zevkli hem de zor gerçekten..

asortikcim, ne diyeyim kolay gelsin sana da..aslında zor olmalı değil mi hem evde hem de işte birlikte olmak..

ennecim, teşekkürler:) yok öyle inanılmaz bir yetenek canım:) sadece çok keyif aldığım işle uğraşıyorum..yoksa daha çooook çalışmak lazım..sonu yok bu işlerin..mutlu olmana ise bissürü sevindim:)))

ibekingcim, yaz canım benim...uş yaz, civciv yaz:)))hatta kedi bile yazabilirsin:)) öptüm..görüşürüz:)

hande'cim gülüyorum zaten:) kimsenin kafasındaki düşünceleri değiştiremiyorsun..bende gülüp geçiyorum çoğu zaman:)

seniseviyorumama said...

merhaba pino,
"pino'nun yeri" ni sevdim.çizgileriniz çok sevimli.
sık sık ziyaret edeceğim.
rana

ZeYNeP said...

Pino cum Allah Kolaylık versin:) Gercekten zor işin, hem anlatması hem uygulaması:)

Figen

Anonymous said...

işyerinde bana sorulan soruları not alıyorum ben hani ilerde bir mizah kitabı falan yazarım diye.

MüjdeAlgül said...

Öncelikle 1.yılın kutlarım pinocums;
Ve sana katılmadan edemicem..Aynı sorularla ve seninki gibi değişik diologlar başımdan geçti desemm:)inanırsın elbet:))))))
Ama şu var,sanırım sevilen ve keşke bende yababilseydim die iç geçirilen bir meslek grubundayıs..Vee en güselidee sevdiğimiz işi yapan nadir insanlardanızzz..Şanslı olduğumuz çok açık...Sevgiler

Sevgiler

aza said...

hehehe siz gene iyisiniz ya benim yaptığım tabloya ev sahibim hiç unutmuyorum "aaaa bu çok ciplak olmamışmı kızım azcık örtseydin diyenlermi yoksa salona özenerek astığım otoportreme kim bu diye sorup benim diyince amannn bişeye benzememiş biraz öküzemi benziyo diyen yada çoçğunu korkutmak için duvardaki tabloyu gösterip bak seni öcüye veririm diyenmi yada nerden mezun oldun deyipde aman ne boş bölümleri açıp sonrada böyle boş oturtuyorlar milleti demiyanmi yada tüh tüh desene boşuna okumuşsun diyenmi offff sonu gelmez yani :) öptüm komacan :))))

Anonymous said...

Oh olsun bize! Yaptığım işi ancak on dakikalık bir açıklamanın yanında örneklendirerek anlatabildiğim için konuşmanın sonunda karşımdaki sorusundan pişman oluyor ve konu kapanyor :)

mom said...

hayatta en onemli sey olan sevdigin isi yapiyorsunya varsin insanlar anlamasin ne oldugunu bosver:))

pinomino said...

Rana Hn. merhabalar:)..hoşgeldiniz bloguma..sizin de bir blog açmanıza çok sevindim..kolay gelsin..Yaz'ı öperim..sevgilerle

Figen'cim çok sağol:) anlatma kısmını artık hallettim ben:) çiziktiriyorum işte diyorum:)

Zeya'cım gerçekten kitap çıkar hatta serisi bile olur:)

Müjde'cim, gerçekten şanslıyız bence de..zaten ben bu şansı çok emek sarfederek yarattım:) yine olsa yine yaparım:)) öpptümmmm:))

kürkmantolum:)) güldürdün yaaaa beni sabah sabah:) vallahi yazdıklarına ne yazsam bilemedim..işimiz zor cidden..senin ki daha da zor..bu arada acilinden artık bir foto. mak. edin yani:))))bekliyoruz eserleri:)

meltem'cim en iyisi gerçekten:) yalnız baya bi çaba sarfediyorsundur örneklendirme için:)bu arada başladı mı dersler?
görüşürüzzz:))

mom'cum tabi canım...gerçekten çok mutluyum..benimkisi heyecanımı hep çevremdekilerle aynı duygularla paylaşma hastalığımdan dolayı:) sevgilerrr:)

Nenoni said...

Tasarıma kafadan atma diyen zihniyete ne diyeyimki ben?gül geç hatta çok çok gül:))

Anonymous said...

Merhaba pınar, bloglar alemine daha önceden dalmış olsam da senin blogunu farkedeli çok kısa bir süre oldu. Okadar çok beğendim ki çizimlerini bi çırpıda geçen aylardaki arşivlerine tek tek baktım. Öncelikle tebrik ediyorum seni çok güzeller gerçekten

Buarada son yazdıklarını okuyunca sanki biran benden bahsediyorsun gibi geldi :) Çünkü bende yazılımcıyım ve bu da benim çalıştığım işyerindeki insanlara çok basit geliyor. iki tık tık işlem tamam. Birşey isterken okadar rahat istiyorlar ki ya şunu yapar mısın zaten kolaydır.. Boyacı küpü yani anlayacağın :)

Başarılarının devamını diliyorum, benim bloguma da beklerim..

http://www.blogcu.com/aintabsofrasi

Deadora said...

:) cok tatlisin ya.. evet oluyor böyle seyler hele birde ar-ge gibi kafa patlatma islerinde ne sorular geliyor tahmin edemezsin :)

zeyno said...

İnsanın sevdiği işi yapması o kadar güzel ki boşver insanlar ne düşünürse düşünsün...Diyorum ama galiba ister istemez kafaya takıyor insan. Tam olmasa da benzer durumu ben de yaşadım.Eşimle birlikte çalıştık uzun süre, bir baktım ki kimse sana çalışıyor gözüyle bakmıyor, eşine yardım eden, istediği saatte gidip gelme lüksüne sahip biri oluyorsun onların gözünde. Oysa yeri geliyor eşinden fazla emek veriyorsun ama anlayış bu ne yazıkki

Dalgic said...

Valla benim de basimdan cok gecer oyle seyler... Sekil 1.a'da goruldugu uzere... Bu tur sorulara maruz kalanlara sabir ihsan eylesin yarabbim...

Leo Graphics said...

Z işcisi : Pınar hanım. Benim bi kız var. Resim dersinden kaldı da. siz güzel çiçek çiziosunuz. Dönem ödevi için bi çiçek üstüne de bi böcek çizermisiniz... :)

YesilErik said...

Bence gulmeyi tercih etmelisin Pinocum boyle durumlarda :))) Yapilacak pek bir sey yok gorunuyor :)

pinomino said...

nenonicim, gülüyorsun ama bir yandan da öğretmeye çalışıyorsun..azimliyim bu konuda:))

nailecim ayyyneeeen:)) bana da aynı deyimi kullanıyorlar..iki tık tık ne var ki:)) bu arada teşekkürler güzel sözlerin için:)

deadoracım..vallahi bekliyoruz o soruları blogunda çok eğlenceli oluyor bak:) öpptümm:))

dalgıç'cım:) vallahi çok güldüm okurken..herkesin başına geliyormuş demek ki:) artık çok takmıyorum ben bunu:)

shamaniaccım ayıp ettin çizmem mi:)) napıyosun bakalım ses soluk yok..evi boş buldun parti veriyosun di mi:) bak geliriz abinle basmaya ha:))

yeşil erikcim aynen..gerçi ben bıkmadan anlatıyorum ama bakalım:))çok öpüyorummm:)

Leo Graphics said...

buyrun beklerim.. ama gelirken bi cif, iki bez bide paspas kapıverin.. heheh... maalum bizimkiler gelmeden önce temizlik var... :D heheh.. bak yingecim size özel parti hazırladım... :D Temizlik partisi... camlara en yakın yerde yerinizi ayırdım bile... heheh... :D

Anonymous said...

Seramik devam ediyor ama diğerleri eylülde başlayacak :))

TheDreamer said...

Sevgili Pino;
Cok popüler bir öykü var hani su kurbagaların tırmanamadığı çamurlu duvarla ile ilgili..onemli bir öyküdür benim için!..kocaman torbalar gibidir bazı insanların büzüşesici ağızları... Kaala almayın lütfen..

sevgi ile kalın...

pinomino said...

shamaniaccım tabi tabi bekle geliyoruz:P

meltem'cim sevindim:) ne güzel hayatına renk gelecek:) umarım çok yoğun olmaz programın..

toa'cım yok takmıyorum alıştım artık, 10 yıl olacak neredeyse..zaten şimdiye kadar bana söylenenleri çok dikkate alsaydım şu anda bir bankada memur olarak çalışıyor olacaktım:))) bu arada ben o kurbağa öyküsünü bilmiyorum:) sevgilerr...

CRESCENT said...

Güleriz ağlanacak halimize denir ya hani....:)) Yaptığın iş çok güzel,ben de çok isterdim hobi olarak uğraştığım şeylerin asıl mesleğim olmasını,renkler,tasarım,yaratıcılık...
Şimdi bir şey soracağım ama cahil durumuna düşecekmiyim diye de endişeleniyorum:)) Sayfanı ilk gördüğüm günden beri merak ediyorum aslında,bu işin teknik yönünü bilmiyorum ve çevremde sorabileceğim kimse de olmadı.Çeşitli çizim programları olduğunu biliyorum ama nasıl kullanıldıkları konusunda bir fikrim yok.Mesela mouse'u kalem gibi kullanıp onunla mı çiziyorsun yada programda çeşitli kalıplar ,tiplemeler var da kiraz küpeli kız oradan mı çıkıyor?? :)))

Özgecan said...

Şimdi ben de korkmaya başladım gibi meslek seçiminden.Hep kendi ürettiğim şeyleri kullanma isteğinden dolayı, biraz da şu ilüstrasyon yapanların özentisinden:))) moda tasarımcısı olmayı düşünmüştüm.Senin dediklerinden sonra biraz korktum:)))) Bu arada (utanmadan) aldığın maaş iyi mi?:))(meslek seçimi işte)

Yeni blog yaptım , beklerim:)))
www.turuncuperidot.wordpress.com

Özgecan said...

Ya sormayı unuttum crescentin postunu görünce aklıma geldi resimleri çizerken ,çizmek için hangi seçeneği kullanıyorsun.Tableti alalı çok oldu ama bir türlü beceremiyorum normal çizmeyi.Senin tabletinin modelini öğrenebilir miyim:)))

Annelog Atölye said...

Çok güldüm Pino:)) Sincap yazınca sincap çıkıyor mu sorusu süper:))

pinomino said...

crescent'cım evet çizim programları var..ben coreldraw kullanıyorum..mouse'u kalem gibi kullanabilirsin ama ben tablet kullanıyorum..kendi özel kalemi ile çiziyorsun ekrana çıkıyor..tabi ki kiraz küpeli kız benim kendi çizimim..hazır şablonlara "clip art" deniyor ama ben hiç kullanmadım şimdiye kadar..sevgiler:)

turuncucum "pentool" kısmından "freehand tool" kısmını seçip çiz.. Benim tablet Wacom Intous 3 ve çok memnunum..bu arada maaş durumlarını sormuşsun..bu biraz da firmadan firmaya değişen ve senin performansınla ilgili bir durum..ben Ankara'da olmanın dezavantajını yaşıyorum ve
çok fazla birşey alıyorum diyemeyeceğim..ühü:))

annelogcum:)) daha ne bomba sorular var bir bilsen:)))

Özgecan said...

Hmmm...Bende graphire 3 var pek kullanmadığım için intous almadım.Senin işin için gerekli, alman doğal çünkü sincap deyince bilgisayar sincap çizmiyor:))))

CorelDRAW kullanmak bana zor geliyor, ama tavsiyen için teşekkürler:)))

bujene said...

gerçekten öyle pino :) kimse anlamıyo bizi... ben de "grafikerim" diyorum, hemen karşımdakinin aklına sayısal grafikler geliyor :)) sonra dilimin döndüğünce açıklamaya başlıyorum...

bu arada geçen gün sormuştum sana hangi program rahat olur diye, o zaman elimde Toon Boom Studio programı da vardı, onu deneyim dedim. çok rahat... şimdi toon boom'da yapıyorum çizimlerimi. aslında çizgi film programı toon boom, çizim ve renklendirme içinse gayet rahat. ama tek sorun resim olarak en fazla 2000x1500 pixeli kullanabiliyorsunuz. intuos 3 tableti ben de kullanıyorum, tavsiye ederim ;)

pinomino said...

bujenecim nasıl bulunuyor o program..internetten indirmeye çalışacağım merak ettim şimdi:)

bujene said...

eşim bulmuştu programı, sanırım emule'den indirdi. bendeki tam olarak, Toon Boom Studio V2.5

hatta bir iki demo çizgi film yaptık çok şirin oldu :))

pinomino said...

teşekkür ederim bujenecim:) bende söliyim eşime indirsin:)
bu arada neden bloguna koymuyorsun çalışmalarını bak merak ettim şimdi:)

bujene said...

rica ederim pino :)

çalışmalarımı paylaşmak isterim sizlerle, ama ben çok tembelim yaw, sanırım 1-2 ay uğramadığım zamanlar olur bloga :P öyle böyle değil yani :)) pek girmek istemiyorum şimdilik, hele bir şu tembelliği atayım üstümden sonra inşallah...

Pratik Anne said...

Komik muhabbetler. Anlamadigin sey uzerine niye oyle yorum yaparsin ki?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...