Monday, August 07, 2006

Gelip Giden Akıl ve İlk Kişisel Sergi



Yaklaşık iki gündür son derece bozuk bir ruh durumu içerisinde, karmakarışık bir kafa ile dolanıp durdum. Yaşamım boyunca aşırı hassas olmamdan ve de karşımdaki insana gereğinden fazla değer vermemden dolayı hep acı çekmişimdir.. Şimdi de pek farklı değil durum..ama yavaş yavaş atlatıyorum... Kafamdaki sorulara cevap bulamıyorum ama artık sorgulamıyorum da.. Sonuç itibarı ile gelenler geliyor arada bir ama bu da geçecek inanıyorum:))) tek istediğim eski neşeli hayatıma yeniden kavuşmak..
Bu arada ilk kişisel sergimi geçen günlerde bahçemizdeki çam ağacında açtım:) Şimdi yukarıda görmüş olduğunuz mavi kediyi abimin tatlı eşi canım Çiğdem'ciğime yaptım.
Eserimin çıkış noktası ise yeni evlerinde çivi çakmaları yasak olduğundan dolayı daha önce çakılmış olan çivileri değerlendirme operasyonu:) Koridorlarındaki çiviyi görünce aklıma bu tabloyu yapmak geldi. Yani Koridor Kedisi :)
Tuval üzerine akrilik boya (Daler-Rowney System3) ile yaptım. Sürekli bilgisayarda birşeyler çizmekten o kadar sıkılmışım ki gerçek boyalarla uğraşmak, renkleri birbirine karıştırmak oyun gibi geldi bana.. çok eğlendim yaparken..teknik anlamda çok fazla bilgim yok ama deneye yanıla içimden geldiği gibi çizip boyuyorum..Şimdilerde ise çocuk odalarına yönelik tablolar yapmayı planlıyorum..
Eğer arada bir benim gibi bunalıma giriyorsanız resim yapmanızı öneririm..Hem kafanızdaki düşünceleri dağıtıyor, hem de ortaya bir eser çıkartmanın mutluluğunu yaşatıyor...

39 comments:

aza said...

hocam bana akrilik nasıl kullanılır öğret bir ara olurmu:) teknik senin içinde ki güdü gerisi boş:)))koridor kedisi 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi eline sağlık :)

bgm said...

Pino'cum o ne guzel bir resim oole.. Ben bayıldım bu kedicige..
Pek uslu pek sevimli..
Kendini uzme, hersey dusundugunde daha da guzel olacak..
Sevgilerle,
Not: her sıkıldıgında cekinmeden ara lutfen. Ne de olsa kardes olduk artık :)

sammy said...

Pınarcığım;
ben de canım sıkıldığında hep birşeyle uğraşırım. Geçenlerde oğlumun minik yumuşak topundan bir kukla yaptım mesala. İnsanı bayağı dinlendiriyor. Güzel bir yol gerçekten:)

Nihan said...

üzme tatlı canını hayat yaşamaya değer..bu arada sizi eve davet edeceğim ama havalar o kadar sıcaktı ki benim evmde kaynar kazan içimden hiçbirşey yapmak gelmedi:(( neyse sizi beklettim özür dilerim en yakın zamanda görüşmek üzere nihan bu arada kendime bir blok yarattım ama ders almam lazım bende günlük tutmak istiyorum ama nasıl yapılır inan hiç anlamadım

Annelog Atölye said...

Kedi çok güzel gülümsüyor Pino:) Ellerine sağlık:)

pinomino said...

peacecim teşekkürler canım..sanırım sorunum hiçbir zaman kendimi ilk plana koymamam..
bu arada çalışırsan niye olmasın..çizim de sonuçta çalıştıkca gelişen birşey..çok öpüyorum:)

kürkmantolum:)güldürme yaaa:)) vallahi gelir dayanırım kapına öğret diye:) iç güdü nereye kadar:)
öptümm:)

begümcüm sağol:) terapi gibi geldin zaten dün bana:) görüşeceğiz yakında az kaldı:)) kocaman sevgilerrr:)

sammycim haklısın..oyun hamurlarından da yaptıkların vardı değil mi, çok şekerdi onlar da.. dediğin gibi en güzel terapi yöntemi bu bence:) sevgilerr:)

nihancım ben hallederim tatlım sen merak etme:) bu arada havalar düzelsin öyle geliriz acelesi yok..keyfinize bakınnn:) kocaman öptümmm:)

annelogcum teşekkür ederim:) en çok kedi çizmeyi seviyorum ben onu keşfettim:)) görüşürüz:)

Anonymous said...

Bugün seni tekrar burda bulacağımı tahmin etmiyordum,görünce çok sevindim..Dün sana çok ulaşmaya çalıştım,beceremeyince anneyiz bize yazdım.Umarım ulaşır.....Birdenbire sanki herşeyi bıraktın gibi geldi,çok üzüldüm.Ortak noktamız 2 oğlumuz olması,ama birde bende güzel sanatlardan mezunum.Yani çizimlerin çok hoşuma gidiyor.Sakın kendini bırakma..........Zaman çok çabuk geçiyor,biraz bencil ol ve kendini düşün....Kendin için bişeyler yap,sonra bi bakıyosun herşey boş.........Kendine iyi bak ..Suzan

aqua / ~~denizbahcesi~~ said...

evet ben de resım yapmaya bayılıyorum

pinomino said...

suzancım, o kadar yoğun gel git olayları yaşıyorum ki bazen herşeyi silip atmak geliyor içimden..ama sonra kendine gel diyorum..sanırım kendime vereceğim en fena ceza çizim yapmaktan vazgeçmek olur..terazi burcuyum ya belki ondan bu dengesizliğim:) bu arada ne güzel senin de güzel sanatlar mezunu olman..çalışıyor musun? yoksa çocuklar için bıraktın mı sen herşeyi? anneyiz biz mailime evden bakabiliyorum..akşam kontrol edeceğim..çok sevgilerle:)...

aquacım,ne güzel, belki bir gün yayınlarsın blogda..sevgilerr:)

Anonymous said...

Ay pinocuumm ben bu kediyi çok sevdim, gülüyo bööyle bööyle :):):)

Bak güleryüzlü kedi çizmişin.Sen de gül emi;)

Burcu ÜNAL said...

Pınarcım,
ne olursa olsun bence sen mükemmel bir insansın ve herşey her zaman eskisinden daha iyi devam eder..
çünkü sen hak ediyorsun..

kedi ise harika, bayıldımmmm !! keşke benimde senin gibi bir görümcem ( bu lafı sevmesemde ) olsaydı..

sevgilerimle..

Aslı Cin said...

İyi olduğuna sevindim Pino, ben de senin gibi kolay kırılırdım ama artık kafama takmamaya çalışıyorum. Bu arada eğer çocuk odaları için bir şeyler yaparsan ilk müşterilerinden biri ben olurum :)

pinomino said...

turuncucum beğenmene sevindim:)) bir dahaki sefere belki bir de turuncusunu yaparım:))

armağancım çok şekersin:)) para kazanma anlamında izleyeceğin en son kişi karşında duruyor:)))..ben bir deneyeyim, batmazsam sen de gelirsin:) çok öptümmm:)))

burcucum çok sağol:) gerçekten Çiğdemimle gelin-görümce ikilisinden çok iki yakın arkadaşız..bu arada nasıl bebiş:))üçünüzü de öpüyorum:)))

aslıcım çok sağol:) teraziyiz ya ona bağlıyorum artık:))) bir aşağı bir yukarı:)) bu arada çocuk odası için tasarım fazla düşünmüyordum ama belki yaparım bak:)))

Anonymous said...

Güne Pino'yla Başlamak :)))
Sabah çalar saatin sesini duyunca eyvah geç kaldım diye yataktan fırladım, koridorda hızlı hızlı banyoya doğru ilerlerken -aynen çizgi filmlerde olduğu gibi- aniden durdum ve kafamı arkaya çevirdim. Ve işte orada...Dünyanın en sevimli kedisi. Canım Pino'cuğumun koridor kedisi tatlı tatlı gülümsüyor. Bir anda içimi huzur ve mutluluk kapladı. İşte Pino'yla güne başlamak böyle müthiş birşey :))


cido

Berceste said...

Cok tatli bu pisiiiii !

Ellerine, ruhuna, yaraticiligina saglik ! Hem seni hem de sahiplerini mutlu etmis iste...Sonra bir de bizler variz...Biz de mutlu olduk pisicikle...Sevgiler

pinomino said...

çiğdemcimmmmmmm:)))) asıl o senin tatlılığın..bi kere kediler sahiplerine benzermişşş:))))
ayrıca her sabahın böööyle neşeli renkli olsunnnn:)
koskocaman öpüyorummmm:) haftasonu görüşürüzzzzz:)))))

bercestecim çok teşekkürler:) seviyorum gerçekten sevdiklerime böyle özel hediyeler vermeyi:) yeni bir çizime kadar görüşmek üzere, sevgilerimle:)

Anonymous said...

Pino' cugum, bir gun bizde kazanacagiz. Bende resim yapiyorum, daha cok kartpostal ebadında minik tablolar...

Sevgiyle sariliyorum.....

aza said...

aaaaaaaa valla ciddiyim akrilikten anlamam yahu ama serkan iyi anlıyor akrilikten bak :)))tabi içten gelmeli yoksa kabız bişey cıkar ortaya:)öptüm komacan

Pretty Woman (Aka likeaprayer) said...

pinocum kaç gündür garip bir gerginlik var üzerimde. Senin sayfana gelmeyi unuttuğumu farkettim :) Koridor kedisini görünce içim ferahladı...

Bu arada hayat çok komik hepimizi sıkacak garip şeyler buluyor bize... Sen üzülme sıkılma ne olur...
öptüm canım.

YesilErik said...

Pinocum, ne tatli bu kedicik! Keske hepimiz canimiz sikkin oldugunda senin gibi boyle uretken olabilsek :) Ben de somurtup yazilar yaziyorum, o sayilir mi? :PPP

Anonymous said...

Harika olmuş Pinocuğum. Çook sevimli...

JTB (JourneyToBlue) said...

çok güzel:)) hele de yeni kedi sahibi olmuş bendeniz için, mükemmel! bilmem bilir misin? kedilere düşkün iskandinav bir hatun var ~rosina watchmeister~ diye.. onun da kedili bir tablosunu almıştım birine hediye ederim diye yıllar önce.. şimdi bana kaldı:)
bu arada kafana o şirin şeker tokalarından baka hiç birşeyi takma, sorgulama da.. bir bıraksak bunları hayat daha kolay geçecek ama!!!

Anonymous said...

Noluurrrdu ki sanki sizin gibi bir eş kardeşine sahip olsaydım....
O nasıl güzel bir pisicik ölee......

tontontombo said...

Sevgili Pino, geçen hafta bir hediye geldi bize, senin tasarımın mıydı merak ettim,0-3 ay için pembe bir alt üst takım, tişört ün önü akvaryum gibiydi, anlatabildim mi? çok cici bir takımdı:))
Ben de kedi tablosu isterim, ama benim kedimin:))

Oya Kayacan said...

Benim Mavi Kedi'm Sedef Yılmabaşar Ertugan'ın. Koridor Kedi'm Johnson imzalı, kimdir bilinmez. İki tanımlama (mavi ve koridor) senin bu güzelim kedine uyunca yazmadan edemedim. Sen de daha bir sürü kedi çiz, gidiverir içinin sıkıntıları bir de bakmışsın:-)) Ağaçta kalmasın bu iş, ormana doğru...

Anonymous said...

Sendeki aynı durum daha önce bende de vardı, yani karşımdakine gereğinden çok değer vermek... Baktım ki acı çeken hep ben oluyorum, artık kim ne hak ediyorsa öyle davranmaya çalışıyorum, böylece herkes haddini bilmiş oluyor.
Sana tavsiyem kimseye gereğinden fazla değer verme, bırak herkesi kendi hallerine...
Çok öptüm seni.
Ayrıca bu sıcak havaların etkisiyle insanda ister istemez daha çok stres oluyor.

pinomino said...

hülcacım bilmiyorum artık:) bu arada bilmiyordum resim yaptığını merak ettim şimdi:)) sevgilerr:)

kürkmantolum:))) neyse hadi bakalım öyle olsun:) dediğin gibi içsel şeyler önemli tabi:)

prettycim kesinlikle şu hayatta sıkıntı yapacak şey buluyoruz..herşey mükemmel görünsede buluyoruz..nasıl oluyor bende bilmiyorum:) rahat, mutluluk batıyor arada galiba:)) şimdi iyiyim ama..çok öperim:))

yeşil erikcim sayılır tabi:) ama kesmezse üzerine bir de yemek yaparsın tarifini de erik bahçesine koyarsın, daha da güzel olur:)kocaman sevgiler:) üzme tatlı canını:)

yasemincim çok teşekkürler:) vallahi böyle yazmışsın ya ben daha da farklı diyarlara gittim..umarım yenilerini yapmaya kısa zamanda başlayabilirim:)

meltemcim çok sağol..vallahi senden özendim ben:)

dilayracım ben kedileri resimlemeyi çok seviyorum..demek kedin var ne güzel:) bizim de komşularımızda var..arada ziyarete geliyorlar:) belki birgün bir tanesini modellik yapmaya ikna ederim:)) bu arada resmin sende kalması iyi olmuş:))

dionysiancım teşekkürler:)) yeni pisicikler gelecek umarım yakın zamanda:)

tontontombocum, evet o benim tasarımım:))) akvaryum ve içinde 2 turuncu japon balığı, yıldızlar ve bitki var di mi:)) akvaryum ise organze aplike:) çok severek yapmıştım..O'piti piti markalı olması lazım..bebek grubu için o markayı kullanıyoruz:) umarım zevkle ve beni hatırlayarak kullanırsınız:)))

oyacım, demek sedef yılmabaşar'ın tablosu var sende,ne güzel:))) ben devam edeceğim kedi serime..ve de yakında başka süpriz kedili birşeyler yapacağımmm:))) sevgilerleee..

pembelicim, haklısın herkesi olduğu gibi kabul etmeli. ve de sıcaklar gerçekten sıkıntıyı arttırıyor..tahammül sıfıra iniyor..benim odada klima da yok..güneş tepemde..belki ondandır:)) görüşmek üzere:)) sevgilerrr

elma said...

Koridor Kedisi:) koridorda olmaktan mutlu heralde, pek mutlu olmus Pino'cum... Bunalimlar gelip geciyor iste, hepimiz yasiyoruz, saril guzel ogluslarina iki nefes cek enseden ise yarayacaktir eminim...
Bu arada ben de aldim bikac tual, yagliboya ..vs, onlar bana bakiyor ben onlara, 4 sene bosuna dirsek curutmusum sanirim, bekliyorum hevesle bi ara ilham perisi ugrarsa, degerlendirecegim insallah..
optuk cok ailecek..

elma said...

Koridor Kedisi:) koridorda olmaktan mutlu heralde, pek mutlu olmus Pino'cum... Bunalimlar gelip geciyor iste, hepimiz yasiyoruz, saril guzel ogluslarina iki nefes cek enseden ise yarayacaktir eminim...
Bu arada ben de aldim bikac tual, yagliboya ..vs, onlar bana bakiyor ben onlara, 4 sene bosuna dirsek curutmusum sanirim, bekliyorum hevesle bi ara ilham perisi ugrarsa, degerlendirecegim insallah..
optuk cok ailecek..

Deadora said...

bende resim cizmek istiyorum :(
bana da ögretin yaa.. hele su ablam olacak kürkmantolumadonna! terzi kendi sökügünü dikemez hesabi bi bana yardim etmiyor..

omer cam said...

çal›flmalar›n›z› çok be€endim. selamlar

pinomino said...

elma sekerim hos geldin:)..uzun zamandır görüsemedik..bos bırakma tuvalleri..ben sana yolluyorum bir ilham perisi en acilinden:)) eminim çok güzel eserler çıkarırsın..hiç boşuna olur mu 4 yıl öyle deme:)

deadoracım doğru diyorsun vallahi:)) ne yapsak ki acaba:))

ömerbey teşekkür ederim:) sizde hoşgeldiniz bloguma:)

vintage biscuit said...

Floransa da ki bi turk ressam arkadasim , bana kedi cizmenin dunyanin en zor cizimlerinden biri oldugunu soylemisti . profilini cizmek cok zormus

gercekten fizikleri bir harika dimi

ama seninkinin surati super .biyiklarini cekmelik :)))))

MehmetSaygin said...

merhaba, sergi hayırlı olsun :)
Diğer konuda bir şey diyemeyeceğim ama insan canını bir şeye sıktığı zaman tek zararı kendisine veriyor, canın sıkkın geçirdiğin her an kendinden, çocuklarından çaldığın bir hayat dilimi, hiçbir şey buna değmez bence :)

Selamlar

pinomino said...

püsküütüm vallahi bilmiyorum ki..ben karikatür şeklinde çizdiğim için kolay geliyor ..ama çok sevimli şey bunlar...ama şimdi sen yazmışsın ya bir de profilden çizmeyi deneyeyim:))

potansiyelcim o da süper bir uğraş ve yetenek:) ben de severim yemek yapmayı..yaparkende yarısını indiririm mideme:)) dayanamıyorum napayım:))

mehmet bey çok teşekkür ederim:) gerçekten hiçbirşeye değmez çok haklısınız bu konuda..ama işte böyle yaşaya yaşaya öğreniyor insan malesef..prensesleri öperim:))sevgiler..

Anonymous said...

merhabalar pinocugum,
ben sesiz takibcilerinden biriyim, ama bu yazini okudukdan sonra fazla sesiz kalamadim. bende senin gibi kendimden cok karsimdakine daha fazla önem veriyorum, daha 25 yasindayim ve bu beni deli ediyor, cok büyük acilar cektim o yüzden, ama hala kurtulamadim bu durumdan, bizlerde galiba egoistlik geni yok...kendine cok iyi bak pinocum, sakin salma kendini, elbet bir gün hersey degisicek, allaha emanet ol...seni coook öpüyorum...;) aysen

pinomino said...

Aysencim o kadar mutlu oluyorum ki sessiz takipcilerim yorum yazınca:) hoşgeldin bloguma:) Gerçekten kötü bir huy bizimkisi..üstelik sadece kendimize değil çevremizdeki sevdiğimiz insanlara da zarar veriyor..ama huylu huyundan vazgeçmiyor değil mi ...bilsekte yapıyoruz..ama dediğin gibi değişebiliriz:) bende çok öpüyorum seni..her zaman beklerim:) sevgilerrr..

ne yazdı ne yazamadı said...

aaaa pinocuk yaa herkesler gormuş en son ben kalmışım kediyi gormeyen...:) şahane olmuş. ellerine sağlık. ayrıca senin çocuk odaları için tablo çizme fikrini de çok güzel buluyorum. sakın sıkma canını diyicem de soyleyene bak. çok optüm. sevgiler.

Papatya said...

Sevgili Pino,
ben de, bir kedi asigi olan minik kizim Maya da hayranlikla seyrettik senin Koridor Kedisini :) Keske bizim de senin gibi bos duran civileri degerlendirmek icin kediler cizen bir dostumuz olsaydi da evimizin her civisinden bir kedicik baksaydi bize diye dusunduk :) Eminim -kendini ifade edemese de - kizimin da aklindan bunlar gecmistir. Cunku o her oyuncakciya gidisimizde kucaginda bir baska kedicikle donuyor eve, evdeki onlarca kedide olusan kolleksiyonuna eklemek uzere :)
Sevgiler ve basarilar..
Papatya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...