Thursday, October 26, 2006

Pinomino Doğuyor:)


8.5 yıldır büyük emek verdiğim, kendimi ve yeteneğimi keşfettiğim işimden istifa ettim.. Bunun kararını vermek benim için hiç kolay olmadı. Ne de olsa ilk gözağrımdı. Büyük heyecanla sarıldığım, tüm ruhumu yansıttığım işimi bırakmak belki de yaşamımın çok büyük bir kısmını içimden söküp atmaktı benim için.
Üniversitenin İstatistik bölümünden mezun olduğum yıl benden beklenen şey bir bankada işe girmem ya da bir kamu kuruluşunda göreve başlamamdı. Oysa ben moda tasarımcısı olacak, yaşamımı kumaşlar arasında, renklerin büyülü dünyasında geçirecektim.
Ve öyle de oldu. Mezun olur olmaz bir tekstil firmasında tasarımcı olarak çalışmaya başladım. Çizdim, çizdim, çizdim..hiç bıkmadan çizdim. Çizdikce çizgimin çocukların dünyasına ne kadar yakın olduğunu keşfettim. Ve de çocuk ruhumun derinliklerini ortaya çıkarttım eserlerimde. Her modeli, her deseni aşkla çalıştım.
Ama yıllar boyunca aynı konumda çalışmak, kendini tekrarlamak belki de sadece benim değil benim gibi yaratıcılığını kullanarak çalışan tüm insanları olumsuz yönde etkilerdi.
İşte bu nedenle ben bundan böyle yoluma yarattığım pinomino ile devam etmeye karar verdim.
Tüm heyecanımı, bilgimi ve hayal gücümü ona aktaracağım. Yani o benim birlikte büyüyeceğim yeni çocuğum olacak:)
Not: Yukarıda görmüş olduğunuz "pinomino" logosu 26/10/2006 saat 10:32 'den itibaren 556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye göre koruma altına alınmıştır:)

67 comments:

Özgecan said...

Pinocuuum hoşgeldiiin:D

Yeni işin hayırlı olsun canım.Sen zaten okurken yolunu çizmişsin.Yeni işinin de eski işin kadar, hatta daha renkli olacağından eminim.En azından, sen ne iş yapıyorsun, sen kuzu yazınca kuzu mu çıkıyor diyenler olmayacak.

Kararları verirken cesaretli olmak,geriye bakmamak her zaman en iyisi oluyor.Sayende, seni görerek ben de kararımı verdim.Tekstil tasarımcısı olacağım:DDD

İyi ki doğdun PİNOMİNOOOO:))))))))

ycurl said...

Pinocum,
Sanki kendim yeni bir seye baslamis gibi cok sevindim senin icin. Bu cizimlerle seni daha cok seyler bekliyor :) Bu arada Ankara'ya gelme durumum var belki e-mail atsam daha iyi olur.

Anonymous said...

Pinom! arkandayım ve her türlü desteğe her zaman hazırım! :))

JTB (JourneyToBlue) said...

tebrikler pino'cum..
biz biliyorduk ya, sen mutlu haberi ver diye beklemekten icim bir hos oldu..
ben de elimden ne gelirse senin yarattiklarini tanitmak, seni desteklemek icin.. her zaman yanindayim. yeni dostum pino'cum:)) oleyyyy..

Anonymous said...

Merhaba pino
Blogunu uzuun süredir takip ediyorum, yorum yazmak bugüne nasipmiş:)Pinocum sana sorularım var benim.
Böyle marka olmak için yani patent almak için yaklaşık ne kadar bir ücret ödeniyor.Birde bir tekstil fabrikasında çalışan tasarımcılar ne kadar ücret alıyorlar.Malum tr de eğitim sistemi çok bozuk ve bende meslek seçimimi dikkatli ve araştırarak yapmak istiyorum.Hayatıma ona göre yön vereceğim.Pişmanlık yaşamak istemiyorum ilerde ve çok boyutlu düşünmeye çalışıyorum.Yardımcı olursan, sorularıma cvp verirsen çok sevineceğim.Şimdiden teşekkürler.Yeni hayatında başarılar dilerim.Sevgilerimle...


Not:Maille cvp vermek istersen mail adresim;

zehramertoglu@yahoo.com

YesilErik said...

Pinocum, senin icin cok sevindim. Bu isin de altindan basariyla kalkacagina suphem yok. Sevgiler.

İpek Kuscu said...

Canım Pino;bu harika bir karar.Biliyormusun bir süredir bende oyuncaklarla da uğraşıyorum.Nasıl mutluluk veriyor o bıcırık şeyleri ortaya çıkarmak sana anlatamam.
Çok başarılı ol,çok öpüyorum.

incikboncuk said...

heyyoooo!!!! seni canı gönülden tebrik ederim. gelişmeleri heyecanla bekliyorum

Hülya YILMAZ said...

yaşamının yeni bölümünde, başarılar, başarılar, başarılar...

Anonymous said...

Seni tum ictenligimle tebrik ediyor, ta uzaklardan basari dileklerimi gonderiyorum. Eline ve zekana kuvvet.

Anonymous said...

Eminim zor bir karar olmali ama bence gercekten yeteneklisin ve bu yetenegini en iyi sekilde kullanabilmek icin bu karari aldigini dusunuyorum. O yuzden basarili olacagina eminim :)

pinomino said...

turuncucum çok teşekkürler:) senin adına da ayrıca çok sevindim..yeteneğini kullanabileceğin bir meslek seçmeye karar verdiğin için. şimdiden bol bol desen çalış..hatta hangi üniversitenin tekstil tasarımını düşünüyorsan gidip hocaları ile tanış..hadi bakalımm..sana da hayırlı olsun:)))

ycurlcum gerçekten geliyor musun:))) mutlaka görüşelimmm..çok sevindimmm:) mailini bekliyorum..

begümcüm sağol..sen zaten sürekli destek halindesin:) sağol canımm:)

dilayracım çok sağol..sizlerin böyle desteği bana cesaret veriyor..herşeye sıfırdan başlamak biraz yavaşlatıyor süreci ama geç olsun güç olmasın:)

zehracım merhabalar,
ilk olarak Marka Koruma ile Patent farklı kavramlar. Benim şu an yaptığım pinomino markasını logosu ile birlikte başvurduğum kategoride (iç ve dış giyim) 10 yıllığına koruma altına almak. İlk olarak evraklarınız ile başvuruyorsunuz. Her kategorşi için 104 milyon ödüyorsunuz. markanız başvurduğunuz dakikadan itibaren koruma altına alınmış oluyor. inceleme sonucunda onaylanırsa belge düzenleme için 417 mi,lyon daha ödüyorsunuz. bu bilgilere daha detaylı olarak www.tpe.org adresinden ulaşabilirsiniz. ben 1.5 saatte hallettim işimi..yani evrakları eksik vermediğinizde çok kısa sürüyor işlemler..ve de tekstil tasarımında ücretler kişinin yeteneği ve başarısına göre değişiyor. bu firma ile sizin aranızdaki anlaşmaya bağlı.ankara için ücretler öyle ahım lşahım değil ama istanbul daha farklıdır. ama böyle bir meslek seçip kendi işinizi yapma ya da evden çalışma şansınız ve esnekliğiniz var..bence bu da önemli bir özellik..karar verirken sadece para kısmını değil bu işi hayatım boyunca yapmak istiyor muyum diye düşünün bence..zaten para sonrasında gelir:)

yeşil erikcim, çok teşekkürler:) tek istediğim zevk aldığım işimi yapmak..başarı olmasa da aklımda kalmayacak..en azından denedim diyebileceğim..

çilekcim çok sağol, bakalım bende ahşap işine el atmak düşüncesindeyim, çok hoşuma gidiyor doğal malzemeden yapılmış oyuncaklar:)

incik boncukcum sana ayrıca bir mail atacağım:) çok sağol canımm:)

sevgili Hülya abla çok sağol:) bakalım yeni bir sayfa olacak bu benim için..bakalım heyecanlıyım fazlaca:))

neşecimm..sağol canımm..senin desteğin benim için çok önemli..öptüm seni ve deniz'i:)))

Mert'cim çok teşekkürler:))..bu kadar yıldan sonra zor bir karardı gerçekten ama insan hayallerinin peşinden gitmek istiyor bir süre sonra..gözünü karartıp verebiliyorsun böyle kararları..başarısız olsam bile pişman olacağımı sanmıyorum..bakalım, bu günlük bir belgesel niteliğinde olacak süreci yaşarken:))

Bocuruk said...

Pino'cuğum,
Hayırlı uğurlu olsun yeni işin, yeni hayatın. Başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.

Sevgilerimle...

celerone said...

Sevgili Pino,

Ben bu markayı gördüğüm yerde alırım :)

Başarılar, selamlar

Anonymous said...

sevgili pino umarım aldığın bu yeni kararınla da çok çok başarılı olursun.

Başak said...

Pinocugum super bir sey yapmissin.Cesaret isi gercekten.Ama basaracagindan suphem yok.Allah yardimcin olsun.Sevgilerimle seker :))

Anonymous said...

Canımcım sana çokkkkkk başarılar diliyorum. İnsanın kendi işini yapmasından üstelik severek yapmasından daha öte ne olabilir ki...Seni seviyorum ve çok sarılıyorum.

ceyda'nın tükkanı said...

Evet işte budur diyorum:)) Herşeyin gönlünce olmasını diliyorum, hayata geçirmiş olmandan çok mutlu oldum:)))

Anonymous said...

Pinocum yolun açık olsun, şansın bol olsun:) Bak herşey nasıl güzel olacak, öperim ufaklıkları:)

Anonymous said...

Pinocum,
Senin adına cok sevindim.Umarim hersey gonlunce olur.Yeni işin sana mutluluk getirsin.
Bol sanslar.
Ful

Asortik Krep said...

Yeni oluşumun hayırlı olsun..
Tebrikler :))

Doruk said...

Harika bir haber bu! Tam senden beklediğim bir gelişme. Birgün pastanemi açtığımda sizinle çalışmak isterim Pino Hanım:P

MehmetSaygin said...

Hayırlı uğurlu olsun, çok iyi yapmışsınız :)
Pinomino'ya sonsuz başarı diliyorum!

Anonymous said...

merhabalar pino,
hayirli ugurlu olsun, insallah bundan sonrada hersey istedigin gibi olur, basarilarinin devamini diliyorum....yolundan sasmiyacagindan eminim...öpüldün

böğürtlengözün annesi said...

Verdiğin karar ile yeni işin hayırlı olsun..

cenebaz said...

Yeni işin hayırlı olsun. Pinominoya bol şans

kedi said...

Çok güsel bir haberr buuuu.
Hatırlı olsun Pinocumm.

Unknown said...

Yeni yolunda, bütün kalbimle başarılar dilerim.Sevgiyle kal.

enne said...

Pinomino'ya tüm kalbimle başarılar diliyorum. Ben de bu markalı her ürünü alacağıma eminim. Çok cesur bir karar vermişsin, bunun için de ayrıca tebrikler, cesaretini kutluyorum ve kızıma yeni şeyler alabileceğim için de çok çok mutluyum.

Anonymous said...

Yeni işin hayırlı,uğurlu olsun.Umarım İstanbulda da görebiliriz yaptığın güzel işleri..........Sana içim o kadar ısındıki,inan seninle gurur duyuyorum.Benimde silkelenmem lazım,darısı bana...........

Anonymous said...

Rastgele Pinocuğum rastgele:)

Anonymous said...

Bilgiler için çooook teşekkür ederim pinominocum.Ben hep istiyorum tasarımcı olmayı ama benim hevesimi kırıyorlar özellikle ailem yani babamın durumu çok iyi olmadığı için ve tabi bilgisizlikte var.Bu işe sıfırdan başlayacaklara yani henüz resim çizmeyi bile bilmeyenlere tavsiyen nedir kendini geliştirmek ve tasarımcı olmak için mesela ben kıyafet tasarımcısı olmak istesem üniversiteye gitmek haricinde ne yapmalıyım?(Meslek lisesi mezunu olduğum için ünv yi kazanmam çok zor)Birde tabi bilgisayarda çizebilmek var paintte deneme yapmaya çalışıyorum şeytan çarpmışa benziyor şekiller:) Düz çizgi çizemiyorum bile:(Kendimi geliştirmek için ne yapmalıyım?

Çok mu soru soruyorum:(

Tekrar teşekkürler cevapların için.

sevgilerimle...

Anonymous said...

Pinocum kutlarim seni, umarim hersey hayalettiginden de guzel gelisir. Pinomino markasi ve urunler hakkinda da detayli yaz bi ara, hem merak ettim hem de duyuralim pinominomuzu!

gazel vakti said...

Pinocum hakkında ne hayırlıysa o olsun yeni işin hayırlı olsun.

MüjdeAlgül said...

Bana göre bu harika bir dönüm noktası olmuş,her ne kadar zor olsada alışkanlıklardan vasgeçmek ama mutlu olduğun uğraşının içine girmenden bende mutlu oldum açıkçası,başarılar canıms.Sevgiler

Leo Graphics said...

Aslanim yingem.. heeh... kim tutar seni.. :D arkandayiz...

omer cam said...

pinomino zaten çok güzel ve sevimli bir isim yeni işinizde başarılar dilerim

Şirin said...

Kolay gelsin:)))

Anonymous said...

Pinocuğum kutlarım.Umarım herşey istediğin gibi gelişir. Bence en iyisini yapmışsın :)

uykucu said...

Pinocum hayırlı uğurlu olsun .Umarım banada esin kaynağı olursun da ben de silkinip kendime gelirim ,inan robotları bile geçtim monotonlukta .Logoda çok şık olmuş bu arada .Hadi başarılar.

Birben said...

Hayırlı olsun Pinocum yeni markan.Umarım herkesin evinde bi Pinomino ürünü olur artık:)

bujene said...

hayırlı, uğurlu, kutlu, mutlu her bişey olsun pino :)) zorlu bir yola ve sürece girdin ama eminim çok güzel şeyler çıkacak bunun sonucunda. gelişmelerin takipçisi olacağımdır ;) yeni iş hayatında başarılar ve de sevgiler...

denizanasi said...

pinocugum canı gönülden tebrik ediyorum. hersey gönlünce olacak. bunu hissediyorum . nasil nilmiyorum ama bence oyle :)

Anonymous said...

Pino süper bir çıkış yapmışsın, Hayırlı olsun :)

KUGUU said...

Sevgili PINOMINOM bu yepyeni ve buyuk haberi kutluyorum:))) Cok sevindim. Basarilarinin artarak devamini diliyorum. Hayirli olsun canim.

Anonymous said...

Kesinlikle destekliyorum, gerci destegime ihtiyaciniz yok ama soylemek istedim :) Tasarim ve yaraticilik boyle birsey diil, Dediginiz gibi belli sinirlara gelemez, gelirse kaybolur. En iyisini yapmissiniz. Hayirli olsun :)

Anonymous said...

Markaniz hayirli olsun :) Umnarim yeni kararlarinizdan cok mutlu olursunuz. Sevgiler.

pinomino said...

herkese tek tek çok teşekkür ederim güzel dilekleri için:))..gerçekten çok mutlu oluyorum böyle içten desteklerinizi okudukça..artık bunun sonrası çok çalışmayı gerektiriyor ve de zorluklar karşısında yılmamayı..
zehra'nın sorusu için de eğer henüz hiç çizim yapmamış ve sıfırdan başlamayı düşünüyorsan bence bir kursa başvurabilirsin..sana tavsiye edebileceğim şey meslek lisesi mezunu isen Olgunlaşma Enstitüsünde moda tasarımı eğitimi alabilirsin. 2 yıl boyunca haftada 5 tam gün devam edip diploma alabiliyorsun..hem de ücreti yıllık çok az miktada bir ücret..özel kurslar çok pahalı..eğitimi ise oldukça iyi...böylece bitirdiğinde hemen işe başlayabilirsin..bu konuda biraz araştırma yaparsan farklı branşları da var..isteğin doğrultusunda seçim yaparsın..
herkese sevgilerle..

Anonymous said...

Özgüvenizden ötürü sizi kutlar, yeni iş yaşamınızın hayırlı olmasını dilerim.Bol kazançlar...

renkler said...

Sevgili Pino, bence çok iyi etmişsin. İnsan artık işinden zevk alamıyorsa, herşey monotonlaşmışsa ve eğer maddi açıdan da sakınca yoksa ayrılmak en iyi karar. Ben de 7 yıl önce artık sevmediğim ve mutsuz olduğum işimden tatile gittiğim bir hafta, hamaklarda yatarak, iyice düşünerek aldığım karar ile ayrılmıştım. Beş yıl çalışmıştım orada ve çok sevdiğim dostlarımı geride bırakmıştım. Ama ilginç ki arkadaşlarım ağlayabiliyorken ben hiç ağlamamıştım. Bunu bir arkadaşım şu şekilde yorumladı: Ağlamıyorsun çünkü burası artık senin ilk girdiğin, sevdiğin yer değil...

Herşey hayal ettiğin gibi olsun:-)

Zeynep B. said...

hep başka yeniliklerin havadislerini alışıkken bu defa senin haberini okumak çok sevindirici..
Umarım her şey gönlünce olur...

Annelog Atölye said...

Pino harika bir haber!!!!Nasıl mutlu oldum anlatamam! Benim de hayalim hep kendi işim olması ya, sanki gerçekleştirmiş olman bana da umut verdi:) Başarılı olacağına eminim ben. Bol kazançlı huzurlu işler dilerim Pinocum:)

virginiavalle.blogspot.com said...

Pino my new blog is http://virginiavalle.blogspot.com/
amigateam have been hacked yesterday at night. I hope you could change the links as soon as posible becaise now is a porno blog!!!

coffeé said...

:))) vatana millete hayırlı olsssuuunnn :)))

sevgiler.. ufaklıklara kocaman öpücüklerrr :))

bngiris said...

Hayırlı uğurlu olsun ben çok çok sevindim hem senin adına hemde müşteri olarak kendi adıma...
bengü

Anonymous said...

biliyorumki senin için en iyisi olacak bence doğru bir karar vermişsin tasarım ve yaratıcılığı mesai saatlerine hapsetmek dış dünya ile ilişki olmadan dört duvar arasında olması monotonlaştırır kaldıki tasarım, sanat, yaratıcılık gibi olguların dört duvar arasında ezilip kalması imkansız ruh izin vermez buna ve mutsuz olur dilerim çok mutlu olursun herşeyin en güzeline diyorum sevgilerimle çok öptüm.
kürkmantolu madonna...

Nenoni said...

Yeni işin hayırlı uğurlu olsun.Cesurane bir karar doğrusu.Önceki işinden alıştığın ortamdan ayrılmak zor olmuştur.Ama başaracağından eminim.Gelişmelerden bizi de haberdar edersin artık..

virginiavalle.blogspot.com said...

Congrats Pino for your new bussines!!1 I wish all the best !!!:D

Anonymous said...

pino'cum öncelikle neşen, çocukların sevgin daima olsun;)
ve sana bol başarılar, veee Arda ve denize bol öpücükler 1 daha ki buluşmada daha fazla çekerim resimleri hihihihi:D

ibeking said...

hayırlı ve de uğurlu olsun..pek bi içten dileklerimle başarılar diliyorum sana pinocum

Aslı Cin said...

Tebrikler Pinocuğum, her şey gönlünce olsun :)

Lütfen 3 yaş üzeri erkek çocukları da düşün, tasarımcılar onları çoğunlukla es geçiyor :(

Anonymous said...

Pino senin adına çok sevindim ve kesinlikle herşey daha güzel olacak,pinomino adını tescil etmende çok akıllıca olmuş heran herşey olabiliyor.Hadi bekliyoruz pinominonun yeni ürünlerini :))

pinomino said...

hepinize çok teşekkür ediyorum..gerçekten yalnız olmadığımı hissediyorum ve motive oluyorum bu güzel yorumlarla..hatta az buçuk strese bile giriyorum ya beğenilmezse diye:)
herkesi ayrı ayrı kucaklıyorum..
2 aya kadar web sitemi açıyorum..herşeyi sıfırdan yarattığım için biraz zaman alıyor ..ama geç olsun güç olmasın öyle değil mi:)

KIKI'S DESIGN said...

Pinocuuuuuum...
Şu anda seni o kadar iyi anlıyorum ki anlatama..
beni 2004 yılına OXXO cuğumdan ayrıldığım günlere götürdü yazın ve burnumun direği sızladı:(
ama şundan emin ol ki pişman olmayacaksın çünkü ÖZGÜRLÜK VE ÖZGÜRCE HİÇBİR BASKI ALTINDA KALMADAN TASARIM YAPMANIN TADI DA BİR BAŞKA GÜZEL!!!
bize "pinomino" yu kazandırdığın için sana seni de tanımamda emeği geçen herkese buradan teşekkür edeim:)
her zaman yanındayım!!!
pinomino FEAT kiki yi de unutma:)

Anonymous said...

hayırlı olmasını diliyorum, blogunu çok beğendim çizimlerin bir harika gerçektten, büyük keyifle sayfaları dolaşttım...
sevgiler...

Berceste said...

Yeni cizgin de cizdiklerin kadar nese dolu olsun, onun acik olsun! Sevgiler...

Anonymous said...

Pinocumm siteni hergün takip ediyorum,ama mesaj gönderemiyorum anlayamadım.Bende senin Ankaralı sıkı takipçilerindenim.Umarım markanda başarılı olursun.Çalışmalarını bekliyoruz.Sevgilerimle,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...