Monday, December 11, 2006

Hürriyet Ankara'da Bugün

Siz bakmayın çizime..genelde benim görevim tuhafiyelerden renk renk birbirinden güzel yünleri almak, iki üç ilmekle başlayıp sonrasında modeli ile birlikte anneme teslim etmekten ibaret:) Şimdiye kadar sonunu getirebildiğim bir örgüm var mı? Sanırım yok..gerçi anneme devrettiklerimi de bir sonraki yıl teslim alabiliyorum. Buna rağmen kış ayları geldiğinde o şeker gibi yünleri satın almaktan kendimi alamıyorum. Sanırım bu konuda tam bir tüketim çılgınıyım:)

24 comments:

SoSo said...

Ya apla ne alaka diyecen ama bir alakası yok tabiki bir şey soracaktım. Ütü yaparken buhar kullanmanın elbiseye ne gibi yararı var yada ütü yapmaya. Kullanmasam ne olur kullansam ne olur. Kotum kırışıkkk....

Anonymous said...

Selam,
aynı şekilde bende kışın yün alıp örme (ememe ) ye bayılırım,ama çok güzel renkler ve kış olunca sanki örgü örmeliymişim gibi bir his oluşur bende ,bir de çok süper örgü örermişim gibi dergi filan da alırım ,ordan başlarım yapmaya sonunu ise annemler getirir... :P

pinomino said...

sevgili soso buhar kırışıklıkları daha iyi açar..daha kolay ütülersin..kullanmanda fayda var ama iyi su koy kireç fazla olmasın ütüde:)

elçincim merhaba..ben dergileri hiç çözemiyorum zaten saç örgüsünden başka da yapabildiğim bir atraksiyon yok:)) ama yine de dayanamıyorum o pofuduk renkli şeylere:))

Anonymous said...

Ben de çok heves ederim örgü örmeye.Ama bu konudaki teknik alt yapım malesef sıfır.Yurtdışındaki gibi evlerde toplanıp sadece örgü partileri düzenlense de benim gibiler, bir şeyler kapsa diye düşünürüm hep.
Bu arada çizimin çok şeker olmuş ellerine sağlık:)
armağan

incikboncuk said...

rengarenk olan her şeye zaafım var, boncuk dükkanlarından çıkmadığım gibi rengi hoşuma giden her yünden "bir yumak" alıp çıkıyorum :))) çizimin harika olmuş. tavşanın birazdan şaı dönecek.

bi blog yetmiyormuş gibi, ikinci blog olayına giriştim beklerim. Söz örgüden açılmışken aktivitemize beklerim.

http://elorgusu.blogspot.com

Anonymous said...

Atkıdan başka bir şey öremiyorum ben. Onun bile püsküllerini anneme yaptırıyorum. Örgü zamanı geldi bence de, bugün itibarı ile İstanbul!a kış geldi zira.

Anonymous said...

Pino,sen de başlama hevesi var. Ben de ise sadece giyme.. :) Bu arada annemin bana yaklaşık 4 yıldır ördüğü bir kazak var. Bakalım bu seneye bitecek mi? :))
Not: biz bu hafta sonuda buluşmayı beceremedik.. :( Bilgine..

Anonymous said...

Pino sen mutlaka bilirsin.
Kanepedeki keçeli kalem lekesini nasıl temizleyeblirim? Buharlı ütü yorumundan cesaret alarak soruyorum.

pinomino said...

Armağancım aynen bende de aynı durum ..düz ve haroşa dışında bildiğim bir model yok:) aslında dediğin gibi örgü workshop'u düzenleyip bu konuda maharetli kadınlardan yardım alabiliriz:))

incik boncukcum aktivite olayı müthiş:) eğer becerebilirsem bitirmeyi katılmayı çok isterim..sevgilerimle..

margocum zaten anneler olmasa halimiz ne olurdu bilemiyorum:) bu arada soğuk günler kapıda ne yazık ki:(

begümcüm çok komiksin:) evet başlıyorum da bir türlü bitemiyor bazı şeyler..bu arada üzüldüm buluşamamanıza:(((

anonymous vallahi benim eski çalıştığım yerde sprey şeklinde kimyasal leke çıkarıcılar ile çıkartılıyordu bu tip lekeler..ya da sen en iyisi bir kuru temizlemeciye gidip rica et (onlarda vardır mutlaka)leke çıkarıcı ile dene..ama genelde iz kalıyor malesef..

Anonymous said...

Buralara gelmeden once orgu ormeyi ogrenmedigim iin okadar pismanim ki, ve bana oyle karmasik, oyle zor geliyor ki orgu!! Tam da burada pencere onune oturup ugrasilacak en guzel ugrasmis,atkilar yapasim var, yarim birakmayip bitiresim var, o denli hevesliyim Pinominocuum.. Bu yastan sonra ogrenebilirmiyim sence??

pinomino said...

Elma şekercim biraz klasik bir cevap olacak ama hiç öğrenmenin yaşı olur mu canım:) gerçi sen diyene bak diyeceksin..bende örsem örsem ancak düz örgü örebiliyorum:)
bir de ters alışmış elim kimse düzeltemiyor..bence bir bilen göstersin sana..inan vakit nasıl geçecek anlamayacaksın:)

ycurl said...

Ben de burada orgu olayina iyice merak sardim ama ablalarim ve annem burada olsa da sunu nasil bitirecegimi gosterse diye arandigimi itiraf etmeliyim. Simdi ordugum bir suru parcayi (canta ordum, sapi bile var ama dikis makinam olmadigi icin birlestiremiyorum. Icine kumas koymakk istedigimden) Turkiye'ye getirecegim. Eh artik birisi birlestirir benim icin onlari :))

bujene said...

heves edip de yarım bırakanlardan biri de benim :)) elimde nerdeyse 6 senelik fiskos örtüm var bi tane motif için bekliyo :))) ha bi tane de 3 küsur senelik makrameden kazağım var kolunun biri yok :))

çizim çok şirin bu arada :) tavşanın yumağın içinden sırıtarak bakması çok tatlı...

Anonymous said...

Ah ah! Ne kadar dürüst davranmışsın! Çoğumuz sanki pek hamarat gibi görünürüz ama elimzde sürünür durur işler... Geçenlerde bi arkadaşım bana uğradı... yarım yarım işlerimi görünce gözleri fal taşı gibi açıldı... Birse herbiri birbirinden güzel işler... Nakış da var, dantel de var, örgü de... Bana bi veryansın! Ben de eline tutuşturuverdim... "Al git, sen bitir şuncağazları" dedim! "Nasıl yani?" dedi... "Al git! Birdilerin senin olsun!" Aman pek bi sevindi... Ben de kurtuldum bi çoğundan:))Orda öyle yan yan bana bakıyorlardı... İçimi acıtıyorlardı! Acıtıyorlar insanın içini ama değil mi?

KIKI'S DESIGN said...

pinommmmm...minommmmmmm:)
pazar günü gelemedim sorry:(
ama çok yakında zaten sık sık görüşür olcaz tabii sen fırsat buldukça çünkü ben elim mahkum olarak senin çok yakınına geliceeeem:)heh
yine çok başarılı olmuş karikatürün!ne diyeyim gurur duyuyorum arkadaşın olmaktan"cümle düşük oldu ama 18 yıllık bi türkçe anca bu kadar olur:))))"
pinocum bloğumda bir ilan var bi sıra bakarsan sevinirim...
öpüyorum kocaman!:)

ece arar said...

ne güzeldir herhalde yün almak, en azından başlayacağını bilmek. hiç bilmeyen biri olarak bayıldım bu huzurlu pino'ya.

Anonymous said...

dikkat gerektirmeyen dumduz bir ornekle ormek-mesela bir atki-beni oyle sakinlestirir ki, her donuste dusundugum her neyse bir kivrimini birakir yoluma devam ederim, mumkunse atki sonsuza uzasin isterim:)eger sevdigim birine oruyorsam, orguyu hizlandiran hissettigim sevgidir, sanirim annelerin bitirme isindeki basarisi da burdan gelir:)

Anonymous said...

Pino'cuğum, benim evde bir dolabım var ve içi yarım hobiler cenneti, örgü, tığ işi, etamin işleme, takı yapma, resimlerim :) İçimdeki hobi canavarını durduramıyorum, bu aralar malum site 1. sırada:)
Öptüm ve sarıldım canım...

Anonymous said...

Ben sadece düz atkı örebiliyorum ama sağolsunlar arkadaşlarım ve güzel görümcelerim örüyor benim için. Ben de bir öğrensem...

Anonymous said...

nezaman çarşıda rengarenk yünlerin bulunduğu dükkanların önünden geçecek olsam,mıknatısla beni içeri çekiyorlar sanki.alıyorum alıyorum da daha ortaya çıkmış birşey yok birkaç atkı dışında.üstelik atkıdan rahatsız olduğumdan kullanmıyorum da.
peki bundan sonra yün almaktan vazgeçecek miyim? HAYIR :)

seda
tarifname.blogspot.com

pinomino said...

ycurlcum getir sen gelirken onları..kurarız makinayı dikeriz:))
bir yandan da sohbet falan:))

bujenecim yalnız değilsin..baksana hepimiz alıp alıp yarım bırakanlardanmışız:) ama tek kollu kazak olayını çok sevdim..belki o şekilde giyip yeni bir akım yaratırsın:))

esintilercim en güzelini yapmışsın bence:) ben bu durumda anneme yolluyorum ama baya bir gecikmeli geliyor..bir bilsen evdeki ıvır zıvırı:))

kikicim heyecan içinde bekliyorum..bu hafta bir geçsin oradayım:)

ececim o kadar rahatlatıyor ki insanı..tüm stresini atıyor..ben özellikle şu son aylarda yaşadığım sinir bozuklukları ve aldığım kararlardan sonra vakit buldukca verdim kendimi örgüye:) artık hem huzurlu hem mutluyum gerçekten:)

morkoyuncum ne güzel..sen işin içine sevgini de katıyorsun ya bence yaptığın işi değerli kılan şey o..
yalnız şu tüm yorumlar kadınların atkı ördüğünü gösteriyor:)) herkes en çok atkı örmeyi seviyor galiba:)

hülyacım haklısın site çok vakit alıyor..bende çok fazla zaman ayıramıyorum o nedenle..herşey yarım yamalak:)

aslıcım en güzeli boşver:) sen tasarımını yap rengini seç ver..daha ne:))

sedacım hepimiz aynıyız..renkli olsun hobi işi olsun yeterli..hemen alıveriyoruz..evdeki incik cincik olayı dolaplara sığmazken ben hala aç tavuk gibi dükkanlarda eşelenip duruyorum:))

KIKI'S DESIGN said...

pinocum:)
bakalım nasıl olacak..
işte takı ve aksesuar tasarımı yapan arkadaşların işlerinden de koyarım mağazaya diye düşünüyorum böylece consept bir yer olur..olsun istiyorum:)))
sen yoğunsun sanırsam bu hafta?
öptüms!

---OPTiO--- said...

cizim süper yine...
bi deee ben de örgü isinden hic anlamam..cok beceriksizim yaa..ben de yünlere bayilirim ...keske biseyler yapabilseydimm :(

pinomino said...

kiki'cim rahatladım biraz hafifledi işler..gelicem yanına:)

optio'cum yaparsın bence..en azından benim gibi düz örgü örersin:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...