Tuesday, March 18, 2008

Kabus Gece

Dakika dakika kabus:
Saat 22:00 olmuştur.. Banyoları yaptırılan bebeler uyutulmuş, mutlu mesut bir şekilde çay koyulup gecenin tadını çıkartma planları yapılmaktadır...
Saat 23:30
Arda'nın inlemeleri üzerine odasına gidilir. Uyur uyanık ağlayan ufaklık sürekli sağ kulağını tutmakta bu arada yanında uyuyan Deniz'i tekmelemeyi de ihmal etmemektedir.
23:45
Ağlamaların şiddeti artar. Tekmelerin üzerine Deniz'de uyanmıştır.
24:00
Bulo aranır. Hemen acile gidilmesi konusunda talimat gelir. El ayak birbirine karışır.
00:04
Deniz'e sütü verilir, dedeye emanet edilir. Arda sarıp sarmalanır anneanne ile birlikte yola çıkılır.
00:20
Bahçeli civarlarında Bulo aranır, hangi alt geçitlerden geçip Ayrancı tarafına dönüleceği tarif ettirilir. Bin kere gidilen yol hiç hatırlanamaz çünkü..
00:24
Hastane bulunur ama tabi ki park yeri bulunamaz. Neyse ki gecenin körü de olsa yardım sever yurdum insanı ile bu iş halledilir.
00:30
Arda çocuk doktoruna teslim edilir. Ateşi ölçülür. Kulağına baktırma çok acılı olur. (Canı acıdığından değil korktuğundan dolayı)
00:40
Orta kulak iltihabı teşhisi konur. Hemen antibiyotik başlanmalıdır. Yanında da bir ton ilaçla birlikte..
00:50
İşlemler tamamlanır sıra nöbetçi eczane bulmaya gelmiştir. İkinci kabus.
01:15
Mahallemize gelinir. Yol üzerindeki bir eczaneden nöbetçi eczanenin adı adresi alınır veee tabi ki alakasız bir yerdedir bu nöbetçi eczane (murphy kanunu)
01:18
Eczane anneannenin tarifi üzerine bulunmaya çalışılır. Bu sırada tüm mahalle dolaşılır. Tüm çıkmaz sokaklara girilir..
01:30
İlaçlar becerilip alınır, eve dönülür.
01:40
Arda antibiyotiği görür görmez ben bunu içmem diye kaçar.
02:00
Artık sinirler harap olmuş, gözler dönmüştür. İlaç bir bardak kayısı suyuna karıştırılıp yanında reçelli ekmek ile yutturulur.
02:05
Herkes uyumuştur.
02:50
Artık bende uyuyabilirim:)
Not: O kadar feleğim şaştı ki çizimde bile direksiyonu sağda çizmişim:))

19 comments:

♥ Suzi ♥ said...

çok geçmiş olsun,benim minik de yuvaya başladığından beri hep kulakla uğraşıyoruz.Aklında olsun bu gibi durumda ilk olarak ağrı kesici şurup ver.çocuğu rahatlatıyor..şu minikler hiç hasta olmasa yaaaa...Kolay gelsin,sevgiler...

Anonymous said...

Dusunun: Pino 40-50 yaslarda... Arda sevgilisiyle yemege gelir. Eski defterler acilir Arda'nin cocukluğuyla ilgili... ıste orada gulerek hatirlanacak bir oyku bu. Elbette bu oyku anlatilirken Arda'nin kiz arkadasinin yaninda karizmasi biraz sarsilacak ama... Yok canım, bu onun hüsnü kuruntusu. Ardanin kiz arkadasi cok memnun! İyi bir erkek arkadas bulmus. Arkadasinin sahane bir ailesi var. Pinocum senin gelinin cok sansliiiiiiiiiiiiii!
Bu arada Bulenti yilin babasi ilan ediyorum. Kalkmis gece yarisi yola cikmis Ankara'ya gelmis. Oglunu merak etmis. Yahu gozlerim doldu. Masallah masallah siz ne güzel ailesiniz, hep boyle mutlu sicak olun insallah.

Not: Bak Pinocum, tekneniz olunca bir yaz bizi bu koy senin su koy benim gezdireceksin, unutma!

pinomino said...

Suzancığım teşekkür ederim.. daha dün sana bu hayattaki en önemli şey çocuklarımızn sağlığı yazmıştım:) bu arada bende hemen zaten ağrı kesici verdim öyle götürdüm.. yoksa zaten ağrıdan duramıyordu, uyuyamıyordu.. kocaman sevgiler:)

Tuğbacığım şimdi de sen beni ağlatacaksın sabah sabah:)) Bak hala şansın varken doğur bir kız çocuğu evlendirelim Arda ile:))
Eminim sen de muhteşem bir anne olursun!!
Bu arada ne demek bir yaz!! Teknemiz olsun her yaz açılırız açık denizlere:) Öppptümmm kocamannn:)

Nenoni said...

Geçmiş olsun.Şimdi daha iyidir umarım.

Kırmızı Şapka said...

Canım pinocuum geçmiş olsun... Ama bak ne kadar becerikli bir annesin bütün bunları halledebilmişsin gecenin köründe :) Bu arada kulak ve solunum yollarındaki enfeksiyonlara karşı pnömokok aşısı öneriyor doktorlar hep.

Öptüm bebeleri...

Haydins said...

Pino gecmis olsun, umarim cabucak iyilesir..
Acele ise seytan karismasa olmaz zaten ,hep onun yuzunden gece kabus olmus :)

pinomino said...

nenoniciğim teşekkür ederim.. şu an çok iyi.. ilaçları 8 gün alacak bakalım.. sevgilerimle:)

elifciğim, bu kulak sorunu hep vardı aslında.. bir de kir varmış, vakumla çekecekler 10 gün sonra.. aşı olayını bilmiyorum ama.. becerikliliğimi sorma gitsin:)) iş başa düşünce bir şekilde yapılıyor işte:))

haydinsciğim, bende bir de panik drumları oluyor bazen, o nedenle bu kadar karmaşa:)) ne yapacağımı bilemiyorum, herşeyi karıştırıyorum..
kocaman sevgilerrr:)))

Haydins said...

Eger kabul ederseniz mimlendiniz.Sizinde cocuklariniz var kabul edersiniz diye dusundum :)

incikboncuk said...

Pinocum çok geçmiş olsun, umarım Arda ek kısa zamanda iyileşir.

uykucu said...

çok geçmiş olsun .bizimkinede ilaç içirmek zor bende neler deniyorum bilsen ama senin taktikde iyiymiş yazdım bir kenara.umarım çabuk iyileşir!!

Anonymous said...

Selam

Çok geçmiş olsun. Gecebin bir vakti tek başına bu işler zor. Heleki ufaklık acı şekerken. İnsan bildiğini unutuyor , bilmediğini de bilene soruyor ama anlamakta zorlanıyor:)bu döngü her zaman süre geliyor. Mesela benim ikinci baskı arada gece uykusunda acı acı ağlıyor. Sıçrıyor. Ben hemen ne oldu şimdi buna diye paniklerken aradan geçen 1 hafta sonra yeni bir diş geldiğini anlıyorum. Aama hep öncesinde bir panik. Hala acemi anne modundan çıkamadım:)
Canım pinocum tekrar çok geçmiş olsun der yanaklarından öperim ufaklıkları da gözlerinden.

laleninbahcesi said...

kulak ağrısı kadar dayanılmaz bir ağrı yoktur. Yeğenim sekiz aylıkken orta kulak iltihabı olmuş. Biz de gazı var sanarak az çektirmedik çocuğa. geçmiş olsun dileklerimi ve sevgilerimi bıraktım size

pinomino said...

haydinsciğim en kısa zamanda umarım yazacağım:)

incik boncukcuğummm teşekkürler:) ne kadar uzun zaman oldu görüşmeyeli.. umarım keyifler yerindedirr..
sevgilerimle..

figenciğim taktik kısa sürdü, enjeksiyona başlayacağız:(

filizciğim çok teşekkür ederim. sorunumu alınmayan antibiyotik ile daha beter oldu.. bakalım iğne ile devam edeceğizz.. sana da çok kolay gelsin.. zor iş şu annelik.... 2. de olsa 3. de olsa yine acemilik oluyor işte! sevgiler kocaman:)

lalenin bahçesi hoşgeldin:)evet çok berbat birşeymiş cidden..dün gecede kötü geçti bizde.. özellikle geceleri dayanılmaz oluyor:( sevglerimle..

gezicini said...

cok cok gecmis olsun.. insallah en kısa zamanda iyilesir,annesini uzmez.
sevgiler
gorki

nymphea said...

Cok gecmis olsun, bu tip durumlarda eczanelerden ilac getirtme ile lgili bi mail gelmisti, gecenin bi yarisi da olsa 444 77 24 nolu hatti arayarak istenilen ilac eve kadar getirtilebiliyormus,aktif dagitim yapiyor bunu ve ucreti ilac parasi + 15 YTL (Gece 15 - Gunduz 10 YTL)
Umarim gerekmez ama lazim olabilir diye yazdim:)

pinomino said...

Gorkiciğim seninle ilgili güzel haberler aldım Bengi'den:) Çok sevindim..Umarım görüşebiliriz yakın zamanda.. kocaman sevgiler hepinize:)))

nym'cığım çook teşekkürler. gerçekten çok faydalı bir numara. ilk defa senden duydum. eminim gece vakti benim gibi zor durumda kalanlar için ilaç gibi gelecek:)) teşekkürler sonsuz kere:) sevgiler:)

Anonymous said...

cokkk kocaman gecmiş olsun güzelim ya, bu kış ben de hastalıklardan ateşlerden,kusmalardan o kadar bunaldım ki.... hastalık üstü huy değişimi olunca da tadından yenmez oluyor :( gerçekten de onlar hastra olacağına biz olalım ben çokkk razıyım.

pinomino said...

enharcığım çok teşekkür erderim.. gerçekten çaresiz kalıyor insan hastalıklar karşısında..ama anne olarak hastalanmak bile lüks bizim için:) hani arada canım çekmiyor değil bir hasta olsam..tüm gün yatsam diye:))

cakiltasi said...

panikçim,
valla bravo pinom. sen o saatte, panikle araba kullanabildiysen usta şoför olmuşsun da haberimiz yok. ardişkoma da kıyamam onun minik kullaklarına. akşam arıyım da hasret giderelim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...