Tuesday, April 15, 2008

Aaaaah..ateşim çıkıyooorrrr:))))


İşyerinde işler yoğunlaşıp iş yükü artınca birden ateşim çıkıp karnım ağrımaya başlıyor:) Ama işler bitince de cin gibi oluyorum. Literatürde bu hastalığın bir adı var mı acaba:))))

6 comments:

Anonymous said...

Canım pinocum,

Bu hastalığın adı "pinminkiloz".

Hastalığın belirtileri: karın ağrısı, ateş, baş ağrısı, ciltte kuruluk, yoğun parmak ağrısı, göz pörtlemesi, kafa derisinde kaşıntı.

Tedavi: Hastaya bir hafta rapor, onun hayal dünyasını ateşleyecek sohbetler, nesneler, alışveriş, bomboş bir evde birkaç yalnız gün, arkadaşlar (gıcık gıcık knuşmayacaklar ama)...

Hastalık öncesinde hastalara editörleri tarafından yoğun iş verildiği gözlemlenmiştir. Üstelik, iş verilemsi neyse... Verilen işte hata bulunup düzeltme istenirse işte bu hastayı deli eder.

Hastalık bulaşıcı mıdır? Evet, ancak yalnızca çizerden çizere geçer. Bu hastalık editörler, yazarlar ve grafik tasarımcılara bulaşmaz. Onalrın daha başka hastalıkları vardır. Kısaca buna çizer hastalığı diyebiliriz.

Bengi Gençer said...

bazıları "çizer kaprisi" diyorlar buna. oysa ki pino hiç de kaprisli biri değil!! asıl adı "pinminkiloz"muş meğerse, ben de tuğba sayesinde öğrendim!! ;oD

Anonymous said...

aaaaaaaaaaa

buna asla çizer kaprisi denemez. çizer kaprisi başka bir şeydir. ayrıca bu kapris denen şey yalnızca bazı çizerler de değil, bazı yazarlar, editörler, grafik tasarımcılar, hemşireler, inşaat mühendisleri, çobanlar, pilotlarda (anlayın canım işte) da görülür. Pinminkiloz ciddi bir hastalıktır ve literatürde yeri vardır. Konu uzmanları, "Ne yazık ki toplumumuz pinminkiloz hastalığı hakkında yeterince bilgilendirilmemiştir. Cep telefonlarının insan sağlığına etkisi nasıl henüzce yeterince açıklanamamışsa pinminkiloz vakalarıyla ilgili de yeterli bilgi elde edilememiştir. Bu konuda özellikle İngiltere'de araştırmalar devam etmektedir." demektedirler. AA Konu yanlış anlaşılmışsa blog hayranlarından çok çok özür diliyorum.

pinomino said...

heyyy en sonunda teşhisim konuldu:))
tuğbacım teşekkür ederim konu ile ilgili aydınlatıcı bilgilerin için:) artık dergide de ele alırsın bu konuyu:) (bende çizerim karnım ağrıyarak:)

Bengiciğim teşekkür ederimm:)) kaprisli değilim ama di mi:) her bi şeyi çizdim şimdiye kadar:)) tabi arada yine ateşlenmeler ve karın ağrıları oldu ama olsun:))
canım çizer arkadaşım:) en kısa zamanda geleceğim yanına az kaldııı:)))

Anonymous said...

KARIN AĞRISI

Karın ağrısı, insan hayatında sık karşılaşılan, çoğu zaman kendiliğinden geçen ve ek tedavi gerektirmeyen bir durumdur. Ancak şiddetli, ani başlayan, bulantı - kusma, gaz ve ateş gibi ek yakınmalarla birlikte olan karın ağrısı önemli bazı hastalıkların habercisi olabilir ve mutlaka hekim tarafından değerlendirilmelidir. Acil tanı ve tedavi gerektiren bu duruma tıp dilinde “akut karın” denmektedir.

Genelde de titiz çalışkan ve özverili insanların hastalığı olarak da bilinir.
Hastalığın adı ülkeden ülkeye değişir. Bizdeki halk dilinde adı meslek hastalığıdır. Bir bulaştımı allah kurtarsın denir.:)))

sevgiler..

pinomino said...

filizcim çok doğru:))
herhalde bir kere musallat oldu mu bir daha gitmiyor bu hastalık:))
simdi gun sayiyorum ben
yaz gelse de tatile gitsem diyeee:)
cok cok ama coook ihtiyacım var şu sıralarrr..
çok öperim
sevgiler:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...