Wednesday, July 30, 2008

Tatil Rotası :)

Bu yıl ilk defa Ege Bölgesi'ni gezeceğiz. Yaklaşık 2 haftadır ders çalışır gibi kalacak yer üzerine çalışıyorum Küçük Oteller Rehberi 'nden. 
İki ufaklığı rahatça salabileceğim, "yapma! etme!" demeden gün geçirebileceğim iki yer buldum nihayet. Assos ilk durak.. Burada 4 gün kalıp tüm civarı keşfettikten sonra Bozcaada'ya geçip burada da 3 gün geçirmeyi planlıyoruz.. Sonrasında ise Çanakkale üzerinden geze geze Ankara'ya döneriz artık..
Kalacak yer işi tamam olduğuna göre şimdi de civarın tarihi ve saklı güzellikleri üzerinde çalışmaya başladım.
Tabi gitmeden önce Müze Kart alınması şart!! "Müze Kart" Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 'ın başlattığı yeni bir uygulama. Bu şekilde bir yıl boyunca 185 müze ve 130 ören yerini sınırsız gezebiliyoruz. (Kaynak: Meraklı Minik Dergisi, Kırçıl'ın Seçtikleri Köşesi)
Bu arada çizimden anlaşılacağı üzere bizim bebeler kendi bedenlerine göre sırt çantası taşıyabiliyorlar artık:) Yaz başında yapmış olduğumuz 3 günlük Kartalkaya tatilimizde dağ tepe 10 km yürüyerek kendi rekorlarını kırmışlar, yürüyüş sonrasında ise 3 saat bahçede top oynayıp bizi dumur etmişlerdir..Nereden geliyor bu enerji ben hiiiiç anlamış değilim doğrusu:))

17 comments:

Anonymous said...

İyi tatiller Pinocum. Çok gez, çok gör, çok eğlen! Ada Gezginleri projemizi de unutma! Çok öpüyorum. Ve bacaklarımı da çok seviyorum. Verdiğin dersi hiç unutmayacağım. Veriş biçimini de!

Tugba Can

pinomino said...

Tuğbacımm teşekkür ederimm:) Az kaldı gidiyoruz nihayett!! (bir de şu antik Yunan çizimimi teslim edebilsem:))
Bu arada dönüşte diğer maceralarımızın planını yapmaya başlayalımm:)
Ayvalık civarlarında görüşmek üzere:)
öptümm çokk:)

Anonymous said...

aynı rotayı biz de izleyerek 1 hafta tatil yaptik, asosta sadece 1 gün kaldik ama, bizim kaldiğimiz yer kötüydü, sonrasında bozcaada çok keyifli oldu, unutmadan mutlaka ama mutlaka sinikler için bir çözüm ile git (cer-8 vs) hem asos hem de adada bol miktarda sinek var. sonradan söylediler adanın rüzgarı ve sivrisi meşhurmuş :)

pinomino said...

sevgili nilgün
çok teşekkür ederim bu faydalı bilgiler için
sinek konusunda bu sefer arkadaşımın önerdiği vücuda yapışan bantları deneyeceğim çocuklar için..kendimize de sprey alırım artık..
yeniden çook teşekkürlerrr:))
sevgilerrrr
pinoo:)

bgm said...

iyi tatiller.........

Bengi Gençer said...

takipteyiz! bol bol dinlenmeni ve fotoğraf çekmeni diliyorum!!!

Kırmızı Şapka said...

Sevgili Pino, Assos iyi bir seçim. Gerçi Ege delisi bir insan olarak bana her yer süper görünüyor o tarafta :))) İyi tatiller, Assostan köylülerin sattığı dağ kekiğinden alabilirsin. Acayip keskin bir aroması vardır et yemeklerinde çok şık olur :) Limon kekiği de diyorlar.

Biz de bu hafta egede(ayvalık) olacağız. Sarımsak sahilini de önerebilirim bebeler için Ayvalıkta! Öptümm!

Flame said...

Pinoo; rotana bayıldım. Çocuklar sorun çıkarmaz ve şahane bir tatil geçirirsiniz umarım. benide önümüzdeki yıl istiyorum uzunnn ve bol gezili bir tatil. Bol güneş, kum, deniz ve nefisss sofralar diliyorum size.

Ben çocuk için Dalin'in sinek kovucusunu kullanıyorum, biliyorsundur belki.

İytyi yolculuklar şimdiden. Dönünce dinlerizzz artık yaşananları.

pinomino said...

begümcüm teşekkürler:)

bengiciiiimmm:) cekicem tabi kiii:)

elifciğim bakarsın karşılaşırız:) kesinlikle alacağım limon kekiğinden..ve de bilimum ot ne varsa:)

flameciğim teşekkür ederim:) geze geze tatil yapmak çok eğlenceli oluyor. gelecek yıl mutlaka siz de böyle yapın..her yaz farklı bir rota :)
kocaman sevgiler:)

Mr_TD said...

Iyi yolculuklar, dilediginiz gibi bir tatil olur umarim :)

sevgiler,
TD

p.S
Müzekart´i ben de gelir gelmez alacagim :)

Anonymous said...

iyi tatiller pinocuumm

YILDIZNAF said...

Su muze kartini sayende ogrendigim iyi oldu. Turkiye'ye donunce sizin guzergahlari biz de gececegiz Insallah. Pino, Askim'in senden ders almasini seninle calismasini cok istiyorum. Sana hayran buyuyor.

Ufakliklara kocaman opucukler, iyi yolculuklar. Sevgilerimle...

Nenoni said...

iyi tatiller.

Bengi Gençer said...

nerdesin pinocuum ;))

Erkin said...

Bende geçen ay Bozca adaya eşimle gittim. Bizimkisi 1 günlük geziydi, ama süperdi. Daha evel ada olan yerlerde kalmıştım, ama bozcanın seziliği daha güzel geldi bana. Üzümler harikaydı. Kendi arabamız olsa o üzümleri kasa kasa götürecektik. Kara üzüm aldık, şarap mahsenlerine girdik, rüzgar güllerini gördük. Güzel bir yer belki gelecek sene oraya daha kalabalık gideceğiz. Tatil için dinlenilecek bir yer. Ankara'nın yoğunluğundan kurtulup kafa dinleyeceğimiz bir yer. Bence fiyatlarda gayet uygun. Çok abartılı fiyatlar yok değil mi? Şunu düşünmedim değil, adada atla dolaşmak o rüzgarı at üzerinde giderken özgürce hissetmek başka olurdu sanırım.

yanmaneee said...

kevin durant shoes
christian louboutin shoes
supreme
converse outlet
yeezy 700
yeezy 500
curry 6
christian louboutin
off white shoes
air max 97

seffees said...

a2d96y7k37 c4p47t6l20 f1l12z9z07 y7i76j7r81 i9v30t2a67 x2a54f3w42

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...