Monday, August 18, 2008

Geleceğin Araba Tasarımı!!!

Tatilden geldik. 11 gün oldukça maceralı geçti.. Fotoğrafları düzenleyip anlatacağım bir ara. Ama hepsinden önce tatil dönüşü bana çooook büyük mutluluk yaşatan bir gelişmeyi yazmak istiyorum.
Abimden daha önce fazla bahsedememiştim blogumda. Kendisi benim ilk tasarım öğretmenimdir:) Çocukluğumdan beri yaptığı tüm projelerin gönüllü asistanı ve deneği olmuşumdur:) Odtü Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünü bitirmiş, yetinmeyip benim de bu bölümde master yapmamı desteklemiştir. Yaptığı işten, tasarladığı projelerden büyük heyecan duyar. Tasarım anlayışımın temelleri küçük yaşta hep onun yolunu ve heyecanını takip ederek oluşmuştur.
Öğrenciyken odasına kapanır, işi bitene kadar uyumaz ve sonunda ortaya muhteşem bir iş çıkarırdı. Tabi bu işler proje teslimine ya bir gün ya da saatler kala olduğundan ailecek heyecandan kalp krizi geçirmemize neden olurdu. 
Zaman geçti bu huyu hiç değişmedi:) 
Geçen ay Peugot firmasının "5. Araba Tasarımı" yarışması için son 2 gün kala tasarladığı ve yarışma teslim tarihinin bitmesine 5 dakika kala yolladığı eseri Peugot Magnet 2500'den fazla tasarımın içinden ilk 29'a kaldı:))) (3. sayfada ilk sırada)
Üzerinde çalıştığı "Sürdürülebilir Tasarım" çerçevesinde manyetik enerji ile çalışan çevre dostu bir araba ortaya çıkardı.
En büyük dileğim ilk 10'a kalabilmesi. Yukarıdaki linki tıklayıp daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz tasarımını, ve de yıldızları tıklayıp oy vermeniz beni ayrıca çoook mutlu edecektir:))
Şimdiden buradan canım abim Tolga Metin'e bol başarılar ve tatlı eşi canım Çido'ma kocaman sevgilerimi yolluyorummmmm:)) Sizi çooook seviyorummmmm:))

17 comments:

Anonymous said...

Pinar'cim cok tesekkur ederim guzel yorumun icin. Okurken cok eglendim, gercekten guzel anlatmissin.
Daha once blogun da benden fazla bahsetmemis olman da, hic onemli degil. Ben de senden fazla bahsetmemistim burda. :)
Saka saka, her zaman bahsetmistim Amerikalilara. "I have a sister" demistim. "She is beautiful", "She is very talented" demistim ,onlar da : Oooo ,waaaw , awesome, amazing, Oh my gosh, demislerdi.
Sevgili Pinar'cim mektubuma burda son veriyorum. Telefon caliyor Fransa' dan ariyor olabilrler. Bulo ya cok selam, bebeleri de op Cigdem'le benim icin.

Best,
Tolga Metin

Yapıncak Gürerk said...

Tebrik ederiz, oyumuzu verdik :)

Bence abinin tasarimi secilirse, tesekkur konusmasini sen kaleme al Pino!

patiska said...

oyumu kullandım.. basarılarınız bizede bulassın inşallah :D

Chido said...

Ben de oyumu kullandim :D

pinomino said...

hi hi:)) mektuplarin da beni hep guldurmustur:)))) tesekkur ederimmm:) icindeki dehayi her zaman boyle hayata yansitman dileklerimle:))optum ikinizi de:)

yapıncakcığımm çok teşekkür ederimm:) tabi canım, kendimi basın sözcüsü olarak işe alacağım en yakın sürede:)))

patiskacığım teşekkür ederimm:) insan eğer kendine gerçekten inanıp yola çıkarsa hayalleri gerçek oluyor.. tecrübe ile sabit:)) ama yine de birkaç ilham perisi yollayabilirim:)

cidocummm süpersin :D

♥ Suzi ♥ said...

bende oy verdiiiim,hayırlı olsuuuun :P

pinomino said...

teşekkür ederim suzicimm:))

Nenoni said...

tebrik ederim.oy verdim tabii.hayırlı olsun.

Flame said...

Pinoo Hoşgeldin...

Hem tasarımı görmek hemde oy kullanmak istedim ama ama sayfa açılmıyorrrr. Beceremedim yaaa :(((

Bocuruk said...

Tebrikler:) Arabaya bayıldımmm. Çok yetenekli bir aile:) ne güzelll. Başarılarınızın devamını diliyorum.
Sevgilerimle...

YILDIZNAF said...

Sevgili Pino,

Tatilden donmene hele bir de ugrayip not birakmana cok sevindik.

Ben "PINOOOOO gelmis !" deyince Askim Naz buyuk bir sevincle kalkip geldi odasindan. Mutlaka ama mutlaka goruselim Ankara'da.

Esim Disisleri Mensubu oldugu icin sadece iki yil Turkiye'deyiz sonra tekrar yurtdisi olacak hayatimiz.

Bu arada agbinizle kocaman gurur duyduk hemen sayfaya gidip yildizladik onu. Dilerim sadece kendi gelisimi icin degil, kardeslerinin gelisimi, degisimi icin caba harcayan butun guzel yurekler hakettikleri odule kavusurlar.

Tekrar Hosgeldin...

Anonymous said...

valla kocaman alkışlıyoruz abini... verdik de oyumuzu haydi hayırlısı olsun artık :))))

pinomino said...

nenociğim teşekkür ederimm:))

flameciğim vallahi ben tıkladığımda çıkıyor, belki senin bağlantıda bir durum vardır.. olsun üzülme:)) çok teşekkür ederimmm:)))

bocurukcuğum sağol:) aslında doğuştan gelen birşey bu yetenek işi galiba..çünkü kendimizi bildik bileli hep birşeyler üretip duruyoruz:)) hep böyle devam edecek galiba:))

yıldıznafcığımm teşekkür ederimmm:)) görüşmeyi çok isterim tabi ki..bizim de tanıdıklar var dışişlerinde aynen sizin gibi 4 yıl bir yerde 2 yıl Türkiye'de sürekli taşınıyorlar..gerçekten zor.. ama buralara gelecek olmanız çok güzel 2 yıl için bile olsa:)) seni Ankaralı blogcularla da tanıştırırım:)) kocaman sevgilerrr Naz'ı çook öperimmm:))

Enharcığım çok teşekkür ederimm:)) Koskocaman sevgilerr:))

Flame said...

Sonunda açıldı, tebrikler. Çok güzel bir tasarım olmuş.
5 Yıldız...

pinomino said...

flamecimm teşekkür ederimmm:))

ycurl said...

Pinocugum,
Siz ailecek bu konularda cok yeteneklisiniz sanirim :) cok guzel olmus abinin tasarimi da ben de oyumu kullandim. Umarim ilk 10'a kalir. bol sans!

pinomino said...

Ycurl'cum tesekkur ederimmm:) Umarim kalir, ama kalmasa bile yolu cok acik..simdiden guzel gelismeler olmaya basladi:) coook sevgilerr:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...