Monday, October 06, 2008

Siyah Beyaz Bir Aşk Filmi

Akşam işten çıkıp annemlere gittiğimde babamı beşbin küsur fotoğrafla boğuşur halde buldum. Hepsini teker teker elden geçirip albümlere yerleştiriyordu. Kendisi gençliğinden beri fotoğraf çekmeye çok meraklı olduğundan aile bireylerimizin tamamının neredeyse fotoroman olacak sayıda fotoğrafı mevcuttur. Tabi bu beşbin küsur fotoğraf sadece 2000'li yıllara kadar olan ve tab edilmişlerin sayısı. Daha sonra dijital makinalarla çekilip CD'lerde saklananları saymıyorum bile..
Neyse, bende hemen daldım kutuların arasına.. Gerçekten çok eğlenceliydi geçmişe yolculuk yapmak. Sonra bizimkilerden eski fotoğraflarını tarayıp bloguma koyma iznini aldım. Babamla yaklaşık yarım saat en yakışıklı fotoğraflarını seçtik, aralarından elemeler yaptık :) Tabi komik konuşmalar da geçti aramızda bolca, mesela babam,
"Bak görüyor musun balık fosilini, al bunu da koy" diye uzattığı fotoğrafı
"Baba saçmalama yaaa, ne alaka şimdi balık fosili romantik resimlerin içinde.." derken ben,
"Sen biliyor musun kaç yaşında bu fosil!!"
şeklinde azarı yedim yani:)
Uzun süren çalışmalar sonucunda aşk hikayelerini üç evreye ayırarak bu zorlu işin içinden çıktık:)
Tabi ben fotoğraflara bakarken annemin her daim yapılı saçları, şık elbiseleri, pırıl pırıl halleri, babamla birbirlerine aşkla bakışları çok iç geçirmeme neden oldu. Ne güzel, ne masummuş o dönemler.
Keşke ben de o yıllarda yaşasaymışım. Şimdiki zamana bakıyorum da her şey ne kadar hızlı, özensiz ve yapay geliyor insana.
Hani geçmişe özlem duyar ya insan, ben ise hiç varolmadığım bir geçmişi özlüyorum:) Ne tuhaf!

13 comments:

Anonymous said...

Pinar'cim
Cok guzel resimler secmissiniz. Keske dedigin gibi o guzel masum yillari biz de yasayabilmis olsaydik.
Olsun, bizim de varoldugumuz ve ozlemini duydugumuz cok guzel yillarimiz oldu. Mesela;
Annemin seni bana emanet ettigi o guzel 1981 yazini.
Hani uzerinde fizik deneyleri yaptigim masanin bacagina, evden kacma diye seni bagladigim, daha sonra deneyin kontrolden cikmasi sonucu, ispirto ocaginin devrilip masanin yanmaya basladigi ve ne sanstir ki :) babamin eve erken gelip seni kurtardigi, o guzel 1981 yazini.
Iste ben de varoldugumuz o guzel yillari cok ozluyorum :)

Sevgili Abin,
Tolga Metin

Chido said...

Pinocuuum,
Resimler harika. Gozlerim doldu. Cok ozledik sizi.
Bu arada, Tolga ispirto almaya gitti nostalji yapacakmis...Sanirim son kez yaziyorum :))
Seni cok seviyoruz.

Cido

♥ Suzi ♥ said...

Gerçekten o yıllarda insanlar daha özenliydi.Kayınvalidemin doğumdaki resimlerine bakıyorum.Hastahane yatağında bile saçlar yapılı :))Bende ise saç baş dağılı ve inleyen kareler...Hele tren garında bir resmi var,eşarbının içinde saçlar bigudili :))Her daim hazır ....

pinomino said...

Sevgili abicim:) zaten nasil ve ne sartlarda buyudugumuzu yazsam bloglara bile sigamaz sanirim:) ) Galiba biz de cok sansliyiz 80lerde yasadigimiz icin cocuklugumuzu:)
Deney kisimlarina ise hic girmeyim :)) Hakikaten az kobay olmadim di mi:) Bakalim benim minikler de dayilari kadar yaratici olacaklar mi:)))) kocaman optumm..

Cidocummmmmm:)))) Ne guzel gecekten degil mi eski fotograflar..Bizde COK ozledik sizi.. Umarim gelirsiniz bu yil.. Hem gelirseniz "60 li yillar" konseptli parti bile yapariz:D Annemin dolabi simdilerde vintage denilen elbiselerle dolu :))) Bu arada dikkat et kendine:) Yangin sondurucuyu hep yaninda tut:))) birsuru birsuru birsuru optummmm:)) pinoooo:)))

suzicim:) ne cok guldum yazdiklarina:). Gercekten de cok farkli o donemin ozeni. Benim de dogum sonrasi fotograflarim aynen seninki gibi, sanki savastan cikmisim:) insan utaniyor vallahi, ustelik onlar bir de cocuk bezini falan ellerinde yikarlarmis.. kendimi o halde dusunemiyorum bile:)))

Haydins said...

Hersey gittikce sadelesiyor sanirim..Ben de burada gezdigim muzelerde resimlere ya da eski kiyafetlere baktigimda off bu ne sus diyorum..Ozensiz degiliz biz daha sadeyiz bence ;)
Resimler cok guzel, bende arada nostalji yaparim eski albumlere bakarak..Dijital fotograflari bastirmamak herkeste var galiba bende en son 2 sene onceki yaz tatili resimlerimizi bastirmistim..

cakiltasi said...

ne güzel bir post olmuş benim gibi geçmişkolik bir insan için yeme de yanında yat. haha tolga abiciğim o deneyler neticesinde pino böyle olmuş desene. gerçi bi kısmını hatırlıyorum anlatmıştı pinom.

kafe nis mi tis mi neydi gittiniz mi :)))

günlük süt said...

Al benden de o kadar. Eskilere baktığımda en çok kadınların kadın gibi olması dikkatimi çekiyor. Ama ne kadar özensem de kotumu üstümden çıkarım saçıma başıma özenip dışarı çıkarken bulmuyorum kendimi. Biz o treni kaçırdık mı acaba?

pinomino said...

Haydins'ciğim o kadar da eskiye demedim canım:)) 60 lı yıllar tasarım açısından çok sade yıllar bence.. desenleri ise ayrıca çok hoşuma gider o dönemlerin.. bir de o dijital fotoları gerçekten bastırmak lazım seçip çünkü ben bu kadar düzensizken mutlaka kaybederim yıllar içerisinde hepsini:)

çakılım, yaşlılığımız nasıl olacak merak ediyorum hakkaten:)) şimdiden bu kadar çok seviyorken geçmişi:) bir de daha gitmedik:) cafe lyn's o bi kere:)
bu arada yolla bana bakayım fotolarımı outlooktan bekliyorummm!

günlük sütcüğüm, yok treni kaçırmadık ama bindiğimiz tren "hızlı tren" olduğundan galiba kendimize vakit ayıramıyoruz:) ama ayırmak lazım tabi.. gidip bir makyaj yapayım bari :D

Flame said...

Pino bende 80 doğumlu olduğum için şanslı sayıyorum kendimi. Eski yazların, tatillerin, bayramların her şeyin tadı başkaydı. Annemin eski resimlerine baktıkça ben çatlıyorum. Bu ne güzellik, ne hava diye :( Sanki Türk filmi setinden çıkmış gibi. Annen ve Babanın resimleri de çok güzel. Abin ile olan maceralı çocukluğunda :)))

Bu arada Baban fosil demişken bu ayki dergiyi çok sevdik. Bilesin. Dinozorlar ve fosiller dün akşam bizi oyaladı, bilgilendirdi. Kağıttan kuklalarla oynadık. Teşekkürler...

cakiltasi said...

evde kaldı fotolar:)
tamam göndericem meraklanma. daha albüm yapıcam biliyorsun.

pinomino said...

Flameciğim teşekkür ederim:) Gerçekten çok havalılarmış ama:))bakışlar acayip cool, sanki tüm kadınlar filmlerden fırlamış gibi:))
Bu arada dinolarımı sevmenize çok sevindim:)) çok severek çizdim onları, güle güle oynayın :)

çakılım bekliyorummmmm:)

diclece hayata bakış said...

pinocum bir nostalji aşığı olarak resimleri görür görmez yorum yapmadan geçmiyeyeim dedim. Eski aşklar ne kadar güzel değil mi. aynı pozlardan annemle babamında var. ne güzel iyiki sevmişler birbirlerini. bizler gibi özel aşk çocukları olmuş :)ömür boyu mutluluklar diyelim

pinomino said...

diclecim cok teşekkür ederimm.. gerçekten çok farklıymış o zamanlar.. ve dediğin gibi bizler çok şanslıyız aşk çocukları olduğumuz için:)
kocaman sevgilerimle:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...