Monday, November 24, 2008

Freddie'siz Geçen 17 Yıl!

Bugün muhteşem sesi ve yorumuyla birçok insanın kalbinde özel bir yeri olan Freddie Mercury'nin ölüm yıldönümü. 
Benim 15 yaşındayken harçlıklarımı biriktirerek sahip olduğum ilk kasetim Queen'in kasetiydi. Tam 16.000 lirayı denkleştirerek Kızılay'daki bir pasajdan alıp eve nasıl uçtuğumu dün gibi hatırlıyorum.
Geçmişe dönüp baktığımda Queen'in şarkılarıyla büyüdüğümü söyleyebilirim. Benim için yeri doldurulamaz olan Freddie'ye kocaman sevgilerimi yolluyor, bu haftayı Queen haftası ilan ediyorum. Tüm blog okuyucularına da en sevdiğim şarkılarından biri olan Innuendo 'yu hediye ediyorum...

14 comments:

Anonymous said...

demek büyük gün geldi çattı ha.. ben de haftalardır şu güzel kostümün blogda arzı endam edeceği günü iple çekiyordum..

yaşasın freddy, yaşasın quennn. show hep devam edecek. torunlarımız da freddy dinleyecek :)

fuly

pinomino said...

Eveet Fuly'cimm:))
kostümü tabi bir miktar modifiye etmek durumunda kaldım dekolte itibarı ile:))
Teşekkürler süper dileklerin içinnn.. Akşam bebelere Freddie partisi yapalımmmm:)))

Kırmızı Şapka said...

sevgili pinom benim için de 24 kasım öğretmenler günü olduğu kadar freddie mercury'siz kalma günüdür. çoook severek dinlerim her zaman. Muhteşem bir ses. Her şarkısına zıplayarak veya zıplamayarak eşlik edebilirim :)

pinomino said...

Elifcimmm, öğretmenler günün kutlu olsunn:) Biliyorsun bana da 5 ay boyunca öğretmenlik yaptın sen:D
O zaman sana da günün anlamına uygun olaraktan özel olarak

http://www.dailymotion.com/relevance/search/friends%2Bwill%2Bbe%2Bfriends%2Bqueen/video/xsdiu_queen-friends-will-be-friends_music

hediye ediyorum:)) kocaman öpücükler:)

Asli :) said...

Ben bir şey sormak istiyorum eğer bu konuya uygun olursa cevaplarsınız zaten şu blogdaki boyamaları hangi kalamlerle yapıyorsunuz ? Keçeli mi?

pinomino said...

sevgili aslı, photoshopta yapıyorum. çizim tableti kullanıyorum,
ama elle çizdiklerim de var, onları da zaten belirtiyorum ekolin, akrilik vs diye:)
çok sevgilerr:)

ycurl said...

16,000 sayisini gorunce bir anda aaaaa evet eskiden bu kadar cok sifir vardi degil mi diye dusundum :) Sonra sevdigim hic bir muzisyenin oldugu gunu bilmedigimi farkedip senin bu konuda ciddi bir fan oldugu sonucuna vardim :) Evet kim ne derse desin show must go on :))

pinomino said...

ycurlcum vardi o sifirlar vallahi, hepimiz milyonerdik ne guzel:) yeni tl'ler geldi kus kadar kaldi maaslarimiz:)
bu arada tabi tum sevdigimiz sanatcilarin omurleri uzun olsun:) benim hatirlamamin sebebi o an'i hatirlamam.. haberlerde izleyip cok etkilenmistim , o nedenle yani:)

Anonymous said...

of of evet şimdi anladım. dün radyo odtü bütün gün queen çaldı. coverlar vs. dahil. arabada nasıl bağırarak söyledim ben de, hem de yağmur altında :)

freddy ölmedi, ses tellerimizde yaşıyor!

Unknown said...

Dün çok güzel bir belgeseli vardı. Konuşan herkes gördüğüm en farklı ve özgür şahsiyet diye bahsetti kendisinden. Dünyadan daha hızlı dönmek istemiş sanırım muradınada ermiş:(

pinomino said...

sedacım bende dün tüm gün işyerinde kulağımda kulaklıklar içimden bağırarak söyledim çoğu şarkısını:))

Judicim kesinlikle karizma kelimesinin tam karşılığı olarak nitelendiriyorum kendisini.. ne yazık ki cogu muzisyen gibi cok erken gitti aramızdan :(

ASLI said...

sevgili pino ben sana bu çizimlerin hakkında danışmak istyorumkullandığın malzemeleri merak ediyorum..SEramik okuduğumdan bahsetmiştim daha önce sana ve okulda model desen derslerimiz devam ediyor bir yandan yani resimle içli dışlıyız zaten yetenek sınavları çizim sınavı ile okula yerleşiyoruz.Ben ilüstratif resmide seviyorum fakat bu resimlerde hiç boya gbi durmuyor foto gbi yada.Bunlar tamamen bilgisayar ortamındamı yapılıypor.Yoksa yaptığın diğer resimler için kullandığın boyalar akriliklmi kağıtmı tuvalmi bnde denemk istyorum şimdiden teşelkkür ediyorum sevgiler

pinomino said...

Sevgili Aslı
ben bilgisayar ortamında yapıyorum ve Wacom tablet kullanıyorum. Çoğu çizer arkadaşımız da tablet kullanıyor.
el çizimlerinin tadı tabi ki ayrı ama hızlı olmamız gerektiğinden bilgisayarda çizmek durumunda kalıyoruz. Ben önce sayfa açıp eskiz yapıyorum sonra opacitysini azaltıp üzerine sayfa açıp son halini çizip boyuyorum..
bu konuda internette sayısız kaynak var yöntem öğrenmek için.. en güzeli kendine yakın hissettiğin tarzı belirleyip onu geliştirmek..
sevgilerimle:)
i

Anonymous said...

Bayildim bloguna,çizimlerıne.Kesfettigimden bu yana bligunun basindan kalkamiyorum.Bir de Peru'ya gitme hayalimin ve ilk aldigim kasedin Queen olmasi da beni ayrica mutlu etti.Eline,yuregine saglik(Zuleyha)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...