Sunday, December 14, 2008

İşimiz Peptidlere Kaldı!

Hayatım boyunca beceremedim bakımlı ve düzenli olmayı. Tamam, kabul ediyorum denedim. Ama hiçbir zaman sürdüremedim. Geçen gün alakasız bir şey almak için gittiğim alışveriş merkezlerinin birinde keklik gibi avlandım yine. Şunu öncelikle belirtmeliyim ki şu parfüm ve krem gibi şeyler satan yerlerdeki elemanları sanırım özel bir eğitimden geçiriyorlar. Nasıl olduğunu bile anlamadan kendimi kasada kredi kartımı uzatırken buluyorum:) Olay şu şekilde gelişti. Ben masum masum vitamin hapı almak için şu magic woman, one a day, cart curt hapları ile birlikte bin tane ürün satan bir mağazaya girdim. Kremler dikkatimi çekti. Kazara sordum bir tanesini. Oradaki görevli atladı tabi üzerime.
Satış Elemanı: " Hmmm... sizde gülmekten dolayı oluşan mimik kırışıklıkları var."
Pino: "Yaaa! bakayım...evet galiba var.. bunu engelleyecek bir kreminiz var mı?"
SE:"Olmaz mı!!.. Bakın bu gündüz, bu gece, bu gözaltı, bu dekolte, şu ise güneş koruyucu faktörlü dudak için kremlerimiz, temizleme jeli ve de tonik ise şunlar"
P: " Pardon ama içime fenalıklar geldi.. Şunun hepsinin bir arada olduğu birşeyiniz yok mu? "
SE: "Yani siz bilirsiniz tabi. Bir de şu peptidli kremimiz var. 30 yaş üstü için veriyoruz. Gündüz ve gece kullanabilirsiniz. Ama kış için. Yazın ağır gelebilir"
P: " Fiyatı nedir bunun"
SE: " Bıdı bıdı bıdı"
P: " Yok artık! Ne var bunun içinde sorabilir miyim?? Biraz pahalı değil mi??"
SE: " Bunlar ithal. Dolar üzerinden malesef."

Bu sırada her zaman olduğu gibi düşünce balonları gözümün önünde uçuşmaya başlamıştır. Yıl 2028. Bülent ile işyerinin yıllık düzenlenen yemeklerinden birine gitmişiz. Kapıda karşılayan meslektaşı büyük bir neşeyle yaklaşır. "Ooooo, Bülent Bey hoşgeldiniz! Anneniz hanımefendiyi de yanınızda getirmeniz ne büyük bir incelik!"
Bunu duyan Pino'nun gözleri önce büyür sonra da kızarır. Çantasındaki tavayı çıkarıp adamcağızın kafasına indirirken " Münasebetsiz seni! Anneniz hanımefendiymişşş!! Eşiyim ben onun eşi.. Aaaah aahh, vakti zamanında o hanım kızın bahsettiği peptidli kremlerden kullanacaktım da o zaman görecektin sen beni! Neyse gidelim buradan Bülent'ciğim..İştahım kaçtı birden !"

Günümüze dönmüşüzdür. Yani denemekten ne zarar gelir ki diye düşünerekten kasaya doğru ilerlenir. Yine tonla para üç gün kullanılıp unutulacak bir kreme dökülür.
Ama hayır:)) Bu sefer üç haftadır düzenli kullanmayı becerebildim:))) Gerçi arkadaşlarımın boğazını sıkıp gençleşmiş miyim, fark var mı, dokun bak.. gibi sorularla bunaltsam da ben yine aynı benim galiba:) Ama uzun vadeli düşünmek lazım. Belki hemen etkilemiyordur da bir iki yıl içinde anlaşılıyordur:)))
Ooooof ooooff...Şu kırışma işi olmasa yaşlanmak keyifli bir şey olacak ama olmuyor malesef.. Ayrıca ben yaşanmış yıllarımdan gurur duyuyorum edebiyatına da inanmıyorum. Kimse yaşlanmak istemez..ama kaçınılmaz sonumuz bu olduğu için kendimizi kandırıyoruz böyle düşünerek. Yani mümkünse yaşanmış yıllarım resimlerimde kalsın çizgi olarak. Ben ise hep genç kalayım..Olamaz mı :)))

17 comments:

TUĞBA'NIN DÜNYASI said...

canım nasıl da anlıyorum seni:)ben de ne zaman bişey sorsam yapışıyorlar almak zorunda kalıyorum.ne çok şey kullandım bir bilsen ama hiçbiri de öyle ahım şahım bişey yapmadı.ya da ben anlamadım bilmiyorum.ama orada çalışanları özel seçiyorlar kesin.nasıl da ballandıra ballandıra sanki gençlik iksiri satar gibi satıyorlar mallarını.ben de yaşlanmak olgunlaşmak fikrini seviyorum ama kırışıkları sevmiyorum.böyle hiç yaşlı gibi olmayan yaşlılardan olmak istiyorum. bu göbekle zor ama:)yine de ümitlerim tükenmedi hala.belki dediğin gibi uzun zamanda etki ediyorlardır kimbilir.sen yine de devam et kullanmaya bırakma bakalım ne olacak..memnun kalırsan bana da söyle tamam mıııı???öpüldün

ruhdagı said...

Ben böyle bir durumda kaldığımda paşa paşa alıyorum, kasaya gelince aklım başıma geliyor ve " Aaa! cüzdanımı unutmuşum başka zaman artık" deyip topukluyorum. Satış elemanının oyunuda gelip kendini buluyor :)

Mimiklerimi seviyorum ayrıca :)

Turkuaz Deniz said...

Bosver yahu Pinomcum, bas kahkahayi gitsin! Ne yani kirisicaz diye gulmeyelim mi:) Tamam bakimli olmak iyi hos da, hani yaslanmaktan korkup incecik ama kasli ve damarlari portlemis kadinlar cok itici! Krem isini sevmiyorum ben. Saclarimi da boyamayasim var ama...

yass said...

ben ıcınıze su serpeyım.. hıc kullanmadım bılmıyorum ama peptıd cıltte sıkılasma saglar.. :)

en azından kırısma devam ederse "ben yapacagımı yaptım" dersınız:)

pinomino said...

Tugbacigim, evet aslinda tum bu kremlerin psikolojik olarak etki ettigine inanmaya basladim:)
ama söz bu bir ise yararsa hemen mail atiyorum markasini:))) kocaman sevgiler:)

sevgili ruhdagi hosgeldin:) yontemin gercekten cok iyiymis:) eger bir gun zorda kalirsam bende uygularim:)) ve bir de bana da mimik sevgisinden yollaaaa:))))

nesecimmm vallahi kremimi surup bir yil da gulmesem diye dusunurken zaten bastim kahkahayi.. beni biliyorsun gulmeden pek yasayamam:) bir de haklisin yaratik gibi de olmak istemem yaslaninca.. hizli yasayip genc mi olsek acaba:D

yass merhaba:) vallahi cok sagol:) kesinlikle elden geleni yapip kalani doganin ve zamanin akisina birakicaz artik:))

KIKI'S DESIGN said...

:)))))))pinom hiç güleceğim yoktu:)öpüyorum ve tebrik ediyorum seni kocaman!!!!

Flame said...

Beni de sıkıyor böyle satıcılar ama yenik düşmem dersem yalan olur :) Aklımda olmadığı halde benimde alakasız şeylerle çıktığım olmuştur. Sen minyon yapıdasın ve bu yüzdende çok şanslısın. Asker yolu beklerken kırışmazsan bir daha korkma canım :)

Turkuaz Deniz said...

ne olmesi yaaaaavvvv!! agzindan yel alsin!
senin icinin guzelligi vurmus canimcim yuzune! iyi ki tanimisim ben seni! gul sen guuullll!

Demli Hayat said...

Merhabalar;

Keşke o kremleri ararken bize söyleseydiniz. Size kesin indirim yaptırırdık. S.E'leri tanıyoruz neden mi?
Çünkü onlar her ay Gamze'yi (Eşim) kendırmayı başarıyorlar. Gerçi Gamze'nin pek kanmaya da ihtiyacı yok. Şu antioxidantlar, B complex ,C Vitaminleri, Folic Asid, babasına aldığı Men's ve diğer ürünler.
Düzenli olarak her ay alır. Ve hepsini de içer.

Eşinize selamlar.

L@L said...

Her yaşın ayrı güzelliği var deyip kendimizi avutmak en güzeli :)

Sevgiler!

pinomino said...

Kikicim özledimmm gelicem en yakın zamandaaa:)

Flamecigim evet minyonluktan biraz kurtarıyorum hakkaten:) simdilik bebelerimin ablası sanılmışlığım bile var :D ama geleceğe yatırım yapmak lazım:)))) kocaman sevgilerr:)

Nesecim:)) iyi ki bende seni tanımışımmm:))) sevgilerrrr:))

Demli Hayat merhaba hoşgeldiniz bloguma:) sabah sabah çok güldüm yazdıklarınıza:) Eşinize çok selamlar, bende babama mega men hapları alıyorum bu arada:))) Yani ailecek bir gençleşme yarışındayız ki sormayın gitsin:) size çok kolay gelsin, selamınızı da asker birligindeki eşime iletirim:))

Lal'cığım deme öyle:))) ben 30 lara demiri atıp direnebildiğim kadar direneceğim:D sevgilerr:)

nesi said...

Bende aynı dertten muzdaribim :) Kozmetik ürünleri özürlü biri olarak ne zaman o standlara gitsem mutlaka bana bir şeyler satmayı başarırlar. Ah birde kullanabilsem, son kullanma tarihi gelir ve cöpe gider... Kesinlikle özel olarak seçip öyle yetiştiriyorlar elemanlarını bu firmalar. Bana henüz kırışığı olmayan birine göz çevresi kremi verdiler yaaa, allem kallem derken bir bakmışım ki almışım :( Yaklaşık 3-4 aydır o standlara uğramıyorum, uğramama kararı aldım. Hayır demesini bilmeyen insanlara tavsiyem, kenarından geçmesinler :)

Aydan Atlayan Kedi said...

Beni o kremler ürpertiyor nedense. Doğal olmayan herşey bir şeyi tedavi ederken başıma başka belalar açacak gibi hissediyorum. Bu yüzden bol bol su içip, meyve kabuklarını yüzüme yapıştırıyorum. Yan etki sıfır :)

pinomino said...

nesicim merhaba:) inan ki bende neredeyse karşı kaldırıma geçiyorum kapısından geçmemek için bazı kozmetikçilerin.. zaaf işte..çok iyi kullanıyorlar bunu sağolsunlar:))

aydan atlayan kedicim:) annemde her soyduğu sebzenin meyvenin kabuklarını suratına sürüyor. bir gün kapıyı salatalık, bir gün patates bir bakmışsın elma kadın şeklinde açmış:) bende uyguluyorum ara sıra..ne de olsa herşey genç kalmak için:P

YILDIZNAF said...

Merhaba Pino,

Muhtesem anlatmissin. Ayni dertten ben de muzdaribim. Ne yapacagiz bu kirisikliklarla deyip, onlarca krem alip ucuncu gun surmeyi unutuyorum !

Yalniz olamdigimi bilmek hos, fakat bunlara uzulmek de bos dostum bos, sen en iyisi Hayyam gibi gez, eglen, cos.....

Cepten ariyorum yarin ki bulusma icin henuz ulasamadim umarim gorusecegiz....

Sevgilerimle...

leyya said...

)))ilahi))

Nesobaby said...

Benim banyo dolabım o kremlerle dolu her türlü kozmetik ürününden var :) zamanında alıp alıp 1 kere kullanıp rafa koyduğum. Sanırım Terazi kadını olduğum için kullanmaya üşenip alması hoşuma gidiyor :) Daha 30'uma gelmedim ama eşim de gülünce oluşan göz çevresindeki kırışıklıklarımıza söylenip duruyor ama niyeyse beni onlar hiç rahatsız etmedi :) Sen istiyorsan tak kafana ben takmıyorum diyorum :)) Annem sabundan başka bişey kullanmaz yüzünü temizlemek için. Görenler ablam olduğunu zannediyor. Genelde bir çoğu para tuzağı ama biz kadınlar da kolay düşüyoruz bu tuzaklara :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...