Wednesday, January 21, 2009

Öksüz Çizimler Köşesi


Herkesin işinde kendine göre yaşadığı sıkıntılar olabilir.  Dikkate alınmayan raporlar, uygulanmayan projeler, boş yere hazırlanmış çizelgeler, hesaplar gibi. Benim de aynı şekilde yaşadığım durumlar oluyor tabi ki.. Her çizdiğim "Aaa, ne güzel olmuş" denilerek dergiye konulmuyor. Bazen bir fil ya da bir yarasa için tüm gün dil döktüğümü bilirim. Mesela geçen sayıda  yukarıda gördüğünüz Iglo'yu sayfaya aldırmak için sevgili editörüm Zuu'cuğumun peşinde az koşmamış en sonunda sağ yarısını yayınlatmayı başarmıştım:)) 
Neyse işte, sonuçta bir dosyada birikmeye başlayan, yayınlanamayan ve kendilerini çok yalnız hisseden çizimlerime sevgi dolu yuvalar arıyorum. Ne yani, evinize sürekli mektup okuyan bir hipopotam ya da her dakika bilimsel deneyler yapan bir fil istemez misiniz :D

20 comments:

Anonymous said...

Pinocum,

Bunlar öksüz değil! Bunlar senin zengin hayal gücünün ürünleri. Hepsini alacak bir dergi, kitap yok! Ama hayal gücünün de bir şeyi var... Yani nasıl desem... Örneğin, uğur böceği! Bunun dergide kullanılanı o kadar güzel ki! Yani, bu öksüz dediklerin senin hayal gücünün, eeeeeee..., kötü olanları... Yani her çizdiğin güzel olamaz ki... Her çizdiğin mükemmel olsaydı, sen olmazdın, robot olurdun. Biz seni böyle seviyoruz. Her şeyi mükemmel çizsen herhalde sana gıcık olurduk. Ya bir de bu "kötü" çizim meselesi de değil. Biliyorsun bazı çizimler komposizyona uymuyor. O zaman çizim ne kadar güzel olursa olsun kullanılamıyor. Ama biliyorsun "güzel" bir çizimin her zaman yeri vardir. Onu zaman bırakmak gerek. O yerini bulur.

pinomino said...

Tugbacımm:)
O uğur böceğinin yandan görünüşü daha güzeldi böhü :(( Ayrıca kompozisyona uydururum ben bir şekilde ama izin vermiyorsunuz ki:)))
neyse, sevgi dolu yuva bulurum ben onlara:)

Bengi Gençer said...

öksüz diil onlar, hepsinin bembi teyzesi var burda!! ;)) alemsin pinocum! ;D

pommeler said...

pino cum ben sahipleneyim hemen
ofiste bana mektup okuyan bir hipopotama ihtiyacım vardı zaten ne zamandır :))
fil kardeslede evde deneyler yaparız
sen hiç sıkma canını :D

Aydan Atlayan Kedi said...

Herşeyi nasıl böyle sevimli hale getirip, içimde bir yılanı bile öpme isteği uyandırıyorsun bunu hala gözemedim :) Aklından, ellerinden ve gözlerinden dökülen herşey senin parçan olduğundan mı? bence öyle... güzel insanların ellerinden güzel şeyler damlar...
Sevgilerimle sana Pino :)

Anonymous said...

Pinocum,
Bir de şunu düşün: ya bacaklarımız olmasaydı :) :) :) :)

zuu'n

pinomino said...

Bembicim teşekkür ederim:D Sana uğur böcüğünü veriyorum o zaman:D

Pommelercim , hippo ve fil (deneysel kuşu ile birlikte:D) senindir:) Sevgilerr:)))

Aydan atlayan kedicim, çizgiler de seçtiğimiz renkler de kişiliğimizi fazlasıyla ele verir. . Aslında yarattığımız şey bir bakıma kendimizdir. En azından ben böyle düşünüyorum. Çünkü kendimi iyi hissetmediğim günler çizimlerim de berbat oluyor:)
Eğer sevdiysen yılanı da sana veriyorum o halde:))) çok teşekkürler güzel sözlerin için:)))) sevgilerimle:)

Zuu'cumm bu yazdığını ancak ben anlayabilirim, :))) teşekkür ederim:D

Eveettt... ELİMİZDE KALANLAR, yarım iglo, paraşütlü araştırmacı penguen, uyuyan yarasa, mor fare ve turuncu balık:)))

Bilun ŞEN said...

Pino'cum çok tatlısın! Ben bayılıyorum Bembi'yle sana. Meraklı Minik alıyorum çizimlerinizi görebilmek ve saklayabilmek için :)
Paraşütlü araştırmacı penguen benim olsun mu, meslek bakımından :)

Kedila ve Meşe said...

Turuncu baliğa talibim. Adını da Turuncu Balık Or koydum: Kısaca Tubor..

Sevgiler

Neslihan said...

Ben de halen hastaligi tam atamayan oglum icin, onu biraz olsun keyiflendirebiliyeyim diye agzıyla baloncuklar yapan file talibim :)
Gerci satmışsın bile ama her turlu acik arttırmaya da hazırım :)

pinomino said...

Biluncuğum çok teşekkürler:) evet bembicimm çok şekerdir..o kadar şanslyım ki onunla tanıştığım ve birlikte çalışabildiğim için.. tamam..penguş senin olsun:) birlikte kazılara falan gidersiniz:)) sevgilerr:))

Kedilacım:) Tubor'u da sana yolluyorum o zaman:) Şanslı balık, ismi bile oldu:D kucak dolusu sevgiler:)

Neslihancım çoook geçmiş olsun..umarım oğluş tamamen iyileşir..o zaman yeni iyileşmiş bir oğluşcuk söz konusu ise pommelercim dayanamaz yollar fili:) zaten onun bir de hipposu var:) eve sığdırması zor olabilir ikisinide:D sevgilerrr:))

metanoia forever said...

Çizimlerin yavruların gibi oluyor dimi? hiçbirini diğerinden ayırt edemiyorsun, istiyorsunki hepsi güzel yerlerde olsun.o zaman bundan sonra üzülme ben hepsini bilgisayarıma kopyalıyor ve farklı amaçlarla kullanıyorum artık öksüz değilller. sevgilerle

pinomino said...

metanoiacım gerçekten çocuğun gibi oluyorlar çizdikten sonra.. bazen dergi yayınlanınca hele bir de kapağı da yapmışsam heyecandan bakamıyorum bile:)
çok teşekkür ederimm:)) sevgilerimi yolluyorum:D

TUĞBA'NIN DÜNYASI said...

Pinoo;
bazen bazı şeyler yolunda gitmiyor ama sonra düzeliyor işte.senin güzel çizimlerin de sahipsiz kalmadılar baak ben mektup okuyan hipopotamı istiyordum ama onu çoktan kapmışlar fil de balık da gitmiş eee o zamaann been uğur böceğini istiyorum yazık onaaa..öptüm seni canım

Turkuaz Deniz said...

ben neden goremedimmmmmm
ama ben hepsini istiyorum gormesem de, senin elinden cikan her seyyyy seker, cici, komik, duygusal, cookkk guzel... Ah su kedilerin yok mu tombis tombiisss, bayiliyorum onlara. Optummmm

HamaratDiva said...

file bayıldım ben evlat edinsem :)

pinomino said...

Tugbacim, ugur böcügüde gitmisti ama hadi senin icin klonlayip aynisindan yollayayim:))
Hem ne güzel cok farkli bir ulkeye gidiyor bocugum..sana hep ugur getirsin olur mu:) sevgilerimle:D

Nesecimmm..sana da bir kedi yapacagim ileride, hele bir gelin:) zaten simdi yapayim desem teslim edene kadar bir yil geciyor..e sizde gelmis olursunuz artik o vakte kadar di mi:))

enharcim:)) sizin ev kalabaliklasiyor o nedenle baligi verelim sana:) olmaz mi:D

Flame said...

Ben de Fil'i istiyorum yaaaa :(
Öhhhüüüüüü
Belki bana şans getirir Pino'cum ha ne dersin?

Banane , bananennee, ben oynamıyorummm :)))

Unknown said...

ne güzel insanın içini ısıtan bir müzik.yazı harika, çizimler desen süper.daha ne söyleyeyim...:)

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...