Monday, January 19, 2009

Nasıl Çiziyorum?

Zaman zaman nasıl çizdiğim, hangi programları kullandığım konusunda sorular ve mailler alıyorum. En sonunda bugün çalışma ortamımın fotoğraflarını çekme fırsatım oldu. İş yerinde her gün tavşanlar, balıklar, zürafalar, böcek börtüler, elektrikli aletler, yıldızlar, kara delikler ve aklınıza gelebilecek her şeyi çiziyorum. Yukarıda gördüğünüz tablet işimi hızlı yapmamı sağlıyor. Profesyonel bir photoshop kullanıcısı olduğumu söyleyemeyeceğim. İzlediğim yol sayfayı açıp önce deseni çizip sonra da boyamak. Çok zorlandığım noktalarda Alo Bengi hattını kullanarak "imdaaaaaat!!" diye bağırıyorum. O da beni sakinleştirip sorunlarımı dakikasında çözüyor:) Çizim tableti almayı düşünenlere tabi ki Wacom'un Cintiq 21 modelini öneririm. Ama arada sırada hobi olarak kullanacaklar için Graphire ya da Intuos serisi fazlasıyla yeterli olacaktır. Benim evde kullandığım Intuos3. Ama ne yalan söyleyeyim Cintiq'in tadını aldıktan sonra yüzüne bakasım gelmiyor:)

27 comments:

Moonish (moonsun) said...

Inanilmaz, gercekten muhtesem :)) Pinocum rengarenk dunyani ve calisma ortamini bizimle paylastigin icin tesekkurler :)) Mavi kedicik coook seker :))

Anonymous said...

waoow :) cintiq bir harika, apple store'da deneme şansımız olmuştu, hayran kalmıştık, ayrılmak zor olmuştu. ben de amatör bir çizerim şimdilik uclogic 'in LaPazz 'ını kullanıyorum. ileride cintiq kullanmak en büyük hayalim :)

Bengi Gençer said...

seninle bi tek bu noktada ayrılıyoruz sanırım pinocum!! wacomum klavyemin sağında dursun isterim ;D ne güzel anlatmışsın, bana soranlara bu linki vericem artık, hihiih!! ayrıca 7x24 herzaman Alo Bengi hattı zevkle hizmetindedir! öpücüklerrrr!!! :D

Haydins said...

:) aman allahim ne guzel bir is!!

Naile said...

Ben hep mouse ped gibi biirşeyin üzerine masada çizim yapıyorsunuz diye hayal ediyordum. Kolunuzu sürekli kaldırarak çizim yapmak yorucu olmuyor mu?

Biraz said...

Calisma ortamini anlatip paylastigin icin cok tesekkurler!
Ben de wacom kullanicisiyim ama cizimlerimi klavayemin yaninda yapiyorum:)...ama cizdiklerim ise 24'inclik ekranin uzerinde..buyuk ekranin faydalarini cok goruyorum.
fakat ekrana da cizmek eglenceli biliyorum :)

denizero said...

_-ne eğlenceli....kolay gelsin:)__

Burçin'in Denemeleri said...

Seni de Bengi'yi de çok ama çok seyretmek istiyorum Pinocuğum. Umarım bir gün olur...

pinomino said...

MoonSun'cim tesekkur ederim:) Uzun zamandir hep aklimdaydi..sevgilerimleee:)

Şahikacım merhaba:) Umarım hayalin gerçek olur ve amatörlükten profesyoneliğe adım atarsın. Çizim işleri bir kere bulaşınca bir daha bırakılamayan işlerden:D Ben zaten apple mağazasına gittiğimde herbirşeye yapışıyorum:)) ama kahretsin ki çok pahalılar:(

Bembicimmm..evett:)) ne ben senin o şekilde nasıl hızlı çizebildiğine akıl erdirebiliyorum ne de sen benim kullanış şeklime baktığında:)) gerçi ben kalemleri de yamuk tutuyorum bir de kısa yol tuşları mııı??? asla:)))) sevgilerrrr:)))

Haydinscim vallahi de öyle gerçekten:))

Nailecim merhaba:) Bir önceki tabletim öyleydi ama bununla çalışırken dirseğim masaya yaslanmış olduğundan yorulmuyorum.. Aslında kişiden kişiye değişiyor kullanım şekli..yatık konumda kullanamadım ben:)

Biraz merhaba:) Ben de hic anlamiyorum nasil kullaniyorsunuz klavyenin yaninda o tabletleri:))
24 inch ekran iyiymis..ben cift ekrana gecince anladim genis ekranlarin rahatligini.. Bir de dediginiz gibi ekrana cizmek cook eglenceli:) Keske eve de alabilsen bir tane:D

Denizcim evet kesinlikle haklisin:) cok sagol:D

Burçincim neden olmasın!! Ankaraya geldiğin birgün uğrarsın, ne güzel olur:))

özii said...

Kesinlikle çok zevkli yaaa.
Ben bu işi yapmalıymışım ama geç kalmışım :(

SERAP said...

Elinize kolunuza sağlık.Meraklı Minik'te takibinizdeyiz:)

pommeler said...

pino butun kedi resimlerin benim benim benim olsun istiyorum düsün artık sen ne kadar bayıldığımı :D
bende istatistikle uğraşmayan bir istatistikçiyim ama keske senin kadar yetenekli olup böle bişi yapabilseydim

sevgiler

ıvır zıvır said...

:) daha iki gün önce arkadaşımla konuşuyorduk...

-iko...bu resimlerin sence üretim aşaması nasıl
-BİLMEM ..
:P

işte bu düzeydeydik ki siz yetiştiniz..:) bende çizmeyi çok seviyorum... siz kadar başarılı değilim tabi ama... mimarlık gereği çiziyoz işte...
önerdiğiniz ürünlere bakacağım..
çok teşekkür ederim.. :)

TUĞBA'NIN DÜNYASI said...

Canım Pinom;
öğle arası kedisini çook sevdim ben mami mami..Valla zaten orası büyülü bir yerdi benim için hele o tableti gördüğümde büyüsü daha da arttı.valla sana hayranım.yani biraz daha gaza gelsem bende alacağım onlardan bir tane ama abartmayayım şimdi hemen dimi ama:)her gördüğümü istiyorum ben de yaa.harika bir iş yapıyorsun gerçekten. bu yüzden hep mutlu ol sen.ve bizim için de güzel şeyler çiz.öpüyorum seni.kuzucuklarını da öpüyorum.sevgiler

ÇAğ said...

Pinooo sen çok yaşa,ne zamandır nasıl çizdiğini merak eder dururdum hatta mail bile atacaktım,bu arada cin ali bilem çizemem ben, rezil olucam benim kuzuya, anne bu ne diyecek bir süre sonra, bişeye benzetemeyecek şekilleri yakındır, kurs filan veriyosan ben başliim:)))
Öptüm

pinomino said...

özicimm geç diye birşey yok!!! en sinirlendiğim kelime bu bak:))))

serapcığım teşekkür ederiz:)) yeni sayıda buluşmak üzere:))

pommeler bende bayılıyorum kedilere belli oluyor değil mi:)) ayrıca meslektaşmışız ne güzel:)) bir gün buluşup veri analizi falan yaparız:P

ıvır zıvırcım çok güldüm:) hissetmişim yani:) aslında şöyle söyleyeyim, kağıda çizmekten pek farkı yok benim için tablet kullanmanın.. aslında el çizimini tercih ederim ama zaman kısıtlamasından dolayı fazlaca hızlı çalışmamız gerekiyor.. ayrıca mimarlıkta benim hayallerimin köşesinde kalmış mesleklerdendir (bknz. hayalimdeki ev çizimim:))çok sevgiler:))

Tugbacimm tesekkur ederimmm:))) Hep cizerim bennn..asla sıkılmam! Ne çok sevindim senin de baslamana inan.. Nasıl çalıştırdıkça kaslarımız gelişiyorsa çizdikçe de çizimimiz gelişiyor:) verdiğin emeğin karşılığını alıyorsun mutlaka..kocaman sevgilerimle:D

Cagcım ben çizerim senin yerine kuzuya:)) Hem ayrıca sen ne çizersen çiz kuzular çok beğenirler inan ki..önemli olan içine sevgi katman:)Çok zorda kalırsan kolaj yaparsın..o da güzel ve pratik bir yöntem:)) sevgilerimleee:)))

YILDIZNAF said...

Bize de tattirdigindan beri o muhtesem aleti, ruyalarimizdan cikmiyor iyi mi !

Ama sana yakisiyor Pino, hemde cok yakisiyor o teknoloji. Kedicige bayildik. Tam senin gibi cok seker...

Nuran Özalp said...

pino,
süpersin. bu tablet muhabbeti kafamı epeydir kurcalıyordu. nasıl yapılır diye düşünüp duruyordum. aydınlattığın için teşekkürler. ellerine sağlık.

sıra tablet alıp denemeye geldi.

Anonymous said...

bu kediden bendeee istiyorum çok cici...
müzik olmadan ise bende yazamam...;)

Kırmızı Şapka said...

O ne güzel bir tablet yahu :))) Tabii asıl iş o güzel kediyi çizen ellerde :) öpüyorum pinocum

pommeler said...

sen master yaparken kavuşmuşsun
ne güzel pino ben bir sene kadar istemediğim bir işi yaptıktan sonra
bi farkındalık yaşayarak
bıraktım her şeyi
bi süre evde oturdum gezdim tozdum
simdi memnunum hayatımdan
seninle veri analizi yapmak bile
eğlenceli bi sey olur mutlaka
umarım görüsürüz
;)

Anonymous said...

Dünyanın en güzel kedilerini Pinom çizer..........

:)

Zuu

pinomino said...

Nesrincimmm Aşkım Naz'a da çok yakıştı bu tablet ama:) İnanamadık nasıl çizdiğine ki masamda asılı şu an çizdiği desen:)) Çok öperim ikinizide:D sevgilerr:)

Nurancım umarım keyifle çalışırsın yeni tabletinle:)) sevgiler, kolay gelsin:)

zeynepcim aynı şekilde..her çizimin bir şarkısı var bende:)

Elifcimmm:)) Çok teşekkür ederimmm.. Bu arada cumartesi görüşüyoruz:D

pommelercim önemli olan şey mutlu olmak, zararın neresinden dönersek kardır değil mi:)Görüşürüz tabi ki..ne zaman istersen ayarlarız bir blogger görüşmesi :))

Zuuucuuuuummm:) Teşekkür ederimmm:))) Bugünde fena çizmedim yani di mi:) Hani biraz dağıttım paçozlaştım falan ama söz! becerebilirsem süslenip gelicem yarın işe:))

İpek Kuscu said...

Canım Pino,sen ne çizersen ,nasıl çizersen çiz.
Hepsi öylesine güzeller ki,
hayranım tüm çizimlerine.
Bizim kedilere gösterdim güzel Kedini .
Şaşkınlıkla baktılar mavi arkadaşlarına.

pinomino said...

çilekcimmm sağdaki ekranın altındaki mavi yıldız tanıdık geldi mi peki:)) her sabah mutluluk veriyor bana:D

Turkuaz Deniz said...

gordumm gordummm, hepsi benuuummm

serencam said...

ilk çizim tableti edinmeden önce ve pc de nasıl çizeceğime dair size sormuştum ve hiç gücenmeden cevaplamıştınız..Alçakgönüllü insanları seviyorum..Sevgiler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...