Thursday, April 09, 2009

Her Çocuğun Bir Masalı Olmalı!

Sevgili Şebnem Soysal 'dan haftabaşında beni çok heyecanlandıran bir mail aldım. Bir kitap kampanyası başlatmıştı Mersin'in Yeşilovacık beldesinde yaşayan çocuklar için. Kitaba hasret
kütüphanesi olmayan bu çocuklara belediye başkanı bir oda vermiş. Şimdi sıra o odayı rengarenk, cıvıl cıvıl kitaplarla doldurmak. Ben dün gece Arda ve Deniz ile birlikte seçtim hediye kitaplarımızı. 
Tabi bunun yanı sıra arkadaşlarımdan da toplayıp Şebnem'e ulaştıracağım hepsini. Umarım sizde bu kampanyaya destek olursunuz. Detaylı bilgiyi ve kitapları nasıl ulaştırabileceğinizi verdiğim linkte bulabilirsiniz.
Ben şimdilik Mersin Yeşilovacık ile başlayan bu yolculuğun diğer kütüphanesi olmayan köylerle, ilçelerle devam edeceğine inanıyorum. Bir çocuğa bile ulaşabilmek , onun yüzünü güldürebilmek bu dünyadaki yaşanabilecek en büyük mutluluk... 
Ayrıca 23 Nisan'da Şebnem sitesinde çocuklar ile ilgili yazılara yer verecek. Bu konuda yazı yazıp katkıda bulunmak isteyenlerin 20 Nisan'a kadar yazılarını "Bir Milyon Kalem" sitesine ulaştırmaları gerekiyor. Şimdiden hepinizin katkıları için çok teşekkür ediyorum.. Sevgilerimle:))

If I Fell - Beatles For Babies

15 comments:

guguk kuşu said...

Ayyy pinocum içim pır pır etti yazını okuyunca, hemen linke ulaştım. Eve gidince bizim prenseslerle kitap seçeceğiz. İyiki varsınız. Resim çook güzel olmuş ayrıca. Pino ablaları yeşilovacıktaki minikleri için daha neler çizer kimbilir.

pinomino said...

Teşekkür ederim guguk kuşcummm.. :)) En güzeli ise çocuklarla seçmek.. onlar da çok heyecanlanıyorlar arkadaşlarına kendilerinden bir şey seçip yollayınca..

Anonymous said...

Canım PİNO'm!

Sahiden günümü aydınlattın.
Dilerim Yeşilovacık bizim için bir ilk olur. Çok ama çok mutluyum...........

İlk kitaplar gelmeye başladı. Buradan tüm dostlara selamım olsun bu güzel paylaşım!

ŞuŞu said...

günaydınlar pinocum.
tabi ki seve seve dahil olacağız bizde bu desteğe. hemen hazırlamaya başlıyoruz kitaplarımızı:)

şebnem hanıma ve tabi ki güzel yürekli pinoya da çokk teşekkürler:)

Nazpek said...

ne güzel paylaştıkça çoğalacak bir proje gönülden destekliyorum ve hemen dahil olmak istiyorum

Delfina ; said...

Pinom sen harikasın,çok şekersin.Çizimini sağ tarafa koyalım mı,link olarak da 1MK'deki ilgili yazıya gitsin ne dersin?

Bu güzel çizimle nedense Yeşilova'ya uçup gidesim geldi bir anda ,yüreğine sağlık Pinom :)

ŞuŞu said...

bende bu sabah cartoonnetwork.M.E.B ve toçevin iş birliği ile başlattığı,paylaşmayı seven parmak kaldırsın adlı bir kampanyaya rastladım. demek ki sabahımızı aynı şeyleri düşünerek geçiriyormuşuz,ne hoş bir tesadüf:)
bu kampanyayla ilgilenmek isteyenlerde www.cartoonnetwork.com.tr/ adresinden bilgilere ulaşabilirler.
sevgiyle kal pinocum:)

pinomino said...

Şebnemcimm.. senin sayende tüm bunlar.. Eminim ki çok güzellikler katacağız o miniklerin pırıl pırıl dünyalarına:)
sevgiler:)

Şuşucum çok teşekkür ederimmm.. o kadar heyecanlı, güzel bir şey ki bu.. ufacik bir damla ile başlayıp gürül gürül akar umarım:) Paylaştığın proje için deçok teşekkürler:))

Nazpekcim duyarlılığın için binlerce öpücük:D

Delfinacım.. bu çizimi dergi için yapmıştım.. iş yoğunluğundan dolayı revize ettim yayınladım.. ama özel bir çizim yaparım haftasonu logo gibi.. onu koyarız:)
çook öperimmm..hepinize kocamanından sevgilerrrrr:))

frambuazlı ruh pastasıyım said...

harikasınız, içime umut doldurdunuz. evet her çocuğun bir masalı olmalı, çalışmalara başlıyorum :P

kitapları Şebnem Hanima mi yollayalim, yoksa direk okula mi karar veremedim. ne dersin?

LILY ve PEPPER said...

Günün postu bu tesekkurler :) hazır yeri gelmişken www.kardesinisec.com sitesini bilmeyenlere duymayanlara hatırlatmak isterim, miniklerin mektuplarini aldiginizda yaptiginiz yardimlarin ufacik yüreklerinde nasil umut isigi yaktigini gorecek ve sasıracaksınız, herkese sevgiler.

pinomino said...

Frambuazlı ruh pastacım:) teşekkürler katkın içinnn:) Ankara dışında isen direkt olarak köye yollaman en mantıklısı.. Anasınıfı ve ilköğretime uygun kitaplar olması gerekiyor. ADRES:
Her çocuğun bir masalı olmalı Kitap Kampanyası
Yeşilovacık Belediyesi
Yeşilovacık-Mersin
teşekkürlerrr:)

Liliy ve Pepper bilmez miyim.. İşyerime çizimler geliyor her gün.. inanılmaz şeker:)) gözlerim dolup duygusallaşıyorum aşırı şekilde.. ve o an anlıyorum yaptığım işin ne kadar önemli olduğunu.. sevgiler kucak dolusu:)

Unknown said...

Sevgili Pino sayfamda san bir ödül var,kabul edersen mutlu olurum.Sevgiler.

pinomino said...

Dün Bugün'cüm çok teşekkür ederim:)) Aşırı yoğunluktan dalıp gitmişim:))
Dur hemen linkini vereyim ben..:))
Çoook sevgilerimle:)))

Anonymous said...

Destek veren tüm dostlara sevgilerimle.. Logoyu sayfalarına ekleyen dostlar birmilyonkalem@gmail.com adresine e-posta yazarlarsa isimleri 1MK yer alacaktır. Bu ne kadar büyük bir grup olduğumuzu hissedebilmek için önemlidir..

Herkese çok teşekkür ediyorum..

Şebnem

Nur said...

Logo çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Ben de aynen hazırladığınız şekli ve bağlantısıyla birlikte kendi sayfama ekledim, haberiniz olsun:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...