Friday, July 31, 2009

Benim Bebeler Astronot Olursa!

Hani terzi kendi söküğünü dikemez diye bir söz vardır. Gerçekten doğru! Meraklı Minik dergisi için tam 2.5 yıldır çizim yapıyorum ama bir kere bile çocuklarımla "Küçük Eller İşbaşında" köşesine bir çalışma yapıp yollayamamıştım. (Hani yolladığım yer de uzak değil iki yan masadaki Fuly'cim yani:)
Her ay tamam bu sefer yapıyoruz dememe rağmen bu iş hep bir sonraki aya kalıyordu.. Taa ki bu aya kadar. Neyse ki Temmuz ayı Edwin ve Neil'in Ay'a ayak basışının 40. yılıydı da bende bunu fırsat bilip evde yaptığım Ay partisinde işi bitirdim:)
Önce acayip heyecanlandılar ama sonrasında Temmuz sıcağında dedelerinin yün eşofmanlarını giydirip, eldivenlerini takıp bir de alüminyum folyolara sarmaya kalkışınca "Biz astronot olmak istemiyoruuuuuuuuz" diye kaçışan iki küçük canavara dönüştüler. Hemen bir köşede sıkıştırıp kafalarına astronot başlığı niyetine şeffaf naylon yapıştırdığım tasları da geçirip deklanşöre bastım:) Yarım saatin sonunda hepimiz kan ter içerisinde boynumuza elektrik süpürgesinin hortumu dolanmış şekilde (ki hortumun içinde kalıp etrafa saçışan tozları ve pisliği saymıyorum bile:) iptal vaziyetteydik.
Deniz "Anne artık uçabilecek miyiz?" diye sordu.
"Hayır" dedim. Hatta "Houston, we have a problem" bile dedim de espirimi anlamadı bebeler:))
Umarım bu etkinlik ileride onların astronot olma hayallerini etkilemez:))
Dergi dün geldi bize.. akşam götürüp göstereceğim, bakalım basılmış fotoğraflarını dergide görünce ne hissedecekler:D

16 comments:

Anonymous said...

güzelfikir ama biraz bunaltmış sanırım:):)

meraklı minik dergisini kızım küçük olmasına ragmen almıştım daha önce duyup sonra senin izdiğini okuyunca nedense dahada bir yakın geldi dergi bana:)
asya ya sadece resimlerini anlatıyorum şimdilik ama diğer aktiviteleri eve gelen sıkılgan minikleri canlandırmak için kullanıyorum..bu sayede 3 okuyucu daha kazandı meraklı minik:)

sevgiler:)

Bengi Gençer said...

çoook tatlılar çok! koşturmana değmiş pinocum! :))))

pinomino said...

Asya Selda çok sevindim:) Şimdiden almanız iyi olmuş çünkü büyüyene kadar iyi bir arşiviniz olacak:))Bu sayıyı eğer uzaya ilgisi varsa seveceğine eminim. Çok öperim, sevgilerrr:))

Bengicimm çook sağolll:))).. bi de dursalardı zibidiler neler yapacaktım ya ben neyse:)) muck:)

Anonymous said...

çok yakışmış kıyafetler :))
Yoğun bir cabanın ürünü olmuş ama güzel olmuş değer bence (:
Eminim kendilerini dergide görünce çok sevinecekler...

Kremali'nin annesi said...

"Houston, we have a problem"

Cok komiksiniz annesi ya:))

Yasemin said...

Yazınızı okurken epeyce güldüm sağolun.Özellikle bunalıp biz astronot olamak istemiyoruz diye kaçışmalarına .Neticede biraz bunaltıp daraltan bir etkinlik olsada hafızalarda kalacak komik bir anı olmuş size.
Sevgilerle,

Şirin said...

Deniz ve Arda enazından kimseyi kandırmıyorlar:) Baksana aya ilk ayak basma konusu hâlâ bir muamma Pınarcığım. Oysa burada bilimsel bir gerçekle karşı karşıyayız :P En azından duyguları gerçek delikanlılar karşımızda. Onlar yeter ki istesinler. Belki bir gün gerçekten uzay mekiğinden inerlerken ellerinde bu fotoğrafı tutacaklar. Ve sen elinde mendil nemli gözlerle ama gururla gülümseyerek oğulcuklarını karşılar olacaksın. Önce hayal sonra gerçek!

pinomino said...

Gökyüzünün ömrü, sevindiler gerçekten:) Hatta şaşırdılar desem daha doğru olacak:))

Kremalinin annesi:) umarım benim bebeler de öyle düşünüyordur:D

Yasemin hoş geldin:)Cidden süreç çok eğlenceli oluyor bu tip etkinliklerde:)) Bizdeki sorun bi tek havanın pek sıcak oluşuydu:))

pinomino said...

Şirincimm:)) Ama ben pek fena inanıyorum Ay'da yürüdüklerine:))) Bilmiyorum vallahi olur mu astronot bu tosbağalar ileride ?:)) Hani Ay'da yürürlerse ben kesin hüngürderim o ayrı mesele:)) Cidden merak ediyorum neye merak salacaklar bakalım:)) Öptüm çokk:))

Çınar said...

Kostümler çok yaratıcı olmuş ama bu sıcakta çocuklarınız iyi bile dayanmışlar:)
Sonunda çok iyi bir iş çıkmış ellerinize sağlık
Sevgiler

Oya Kayacan said...

Armstrong'u Roma'da 'teşhir' etmişlerdi aynı yıl içinde!!! Bu sözcük insani olmasa da geçerli çünkü adam doğru yürüyemiyor, düzgün konuşamıyordu. Bilmem ki show muydu acaba? Oya

Senin uzaylılar harika Pino Abla... Benim Annoya'm da çoçuk mumyalamayı pek sever, tuvalet kağıdıyla. Bir başka sefer de biz kediler için düzmece yapalım. Bizi küçük balonlara bağlayıp gökyüzüne gönderiyormuşsunuz gibi mesela. Ben varım yani. Bu arada Annoya'ma Meraklı Minik ısmarladım. Geri kalmak istemiyorum bizim alemin bıdıklarından. Cancan

TUĞBA'NIN DÜNYASI said...

Pinocum;
biraz zor bir iş olmuş anladığım kadarıyla ama sonuç süper yahu. bence kendilerini dergide görünce de heyecanlanacak ve sevineceklerdir. çocukken ben de astronot olmak isterdim soranlara hep öyle derdim sonra baktım olmayacak yazar olmaya karar verdim. ama onu da olabilmiş değilim henüz:)senin zuzulara astronot olma konusunda başarılar diliyorum olsunlar yahu süper vallaa.ben anılarını anlattırırım yalnız onlara bol bol söyliym şimdiden..öptüm kocaman. süpersin sen valla yaaa..

pinomino said...

Çınar hanım merhaba hoş geldiniz:)) Evet cidden iyi dayandılar:)Aslında daha neler yapacaktım da işte.. yarım kaldı:))

Oyacım cidden mi?? Bilmiyorum vallahi.. Bu arada çocuk mumyalama fikrine bayıldımmmmmmm:)) Ha haaaa... bebeler kaçılın anneniz geliyorrrr(bunu derken 3,4 adet rulo ile koşuyorum onlara doğru:)))
Bir de balon işi de süperrr... İstanbulda olsaydık mumyalanmış bebelerim ve balonlarımızla çalardık vallahi kapınızı:))) Meraklı Minik dergimizin yeni izleyicisi CanCan'ı ayrıca öperim patilerinden:))

Tuğbacımmm bende çocukken yazar olucam derdim.. sonra aşçı olmaya karar verdim o olmadı doktor olayım dedim.. sonra mimar.. ama en sonunda çizer oldum ama aklım hala başka işlerde:))) Öpüyorum çokkkk:)))) Görüşmek üzereee:)

Belgin said...

Pinocum, bu uzay oyunu tam kislik bir oyunmus, yazik bunalmis bebeler sicaktan:))
Ama pek tatlilar, öpüyorum hepinizi:))

pinomino said...

Belgincim teşekkür ederimm:)))) Kocaman öpücükler:D

gazel vakti said...

Benim oğlumda yıllardır alıyor bu dergiyi. Küçük oğlanda Meraklı Mİnik alıyor. Büyük iki ay önce bir projesini göderdi dergiye ben inanıyorum adını göreceksin dedim o dergide. Çekidek çıkarma makinesi çizip yollamıştı. Çok heves ve merakla. Bu ay bizimde adımız vardı bende çok sevindim minik bilimci oğlum için. Seninkileride bloğunda okumadan tanıdım. Her ay çizimlerine bakıyorum hem dergide hemde eklerinde. Emeklerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...