Monday, July 27, 2009

Normal Dağılım


Biri bana "Normal Olmak" ne demek anlatsın lütfen:) Mutlu olmak için ille de şu beyaz alanın içine mi dahil olmamız gerekiyor? 

Barcelona - Giulia y los Tellarini

16 comments:

Ateş Böceği said...

Sanırım normal olmak demek olan biten ne varsa onlara kayıtsız kalmak dmek sürüye katılıp kesileceğini bile bile itiraz etmemek demek .Ama ben hiç bir zaman normal olamadım Asiyim ben ve mutluyum ...:):)

Anonymous said...

O anlatan kişi bir zahmet bana da anlatabilir mi :)
Hiçbir zaman normal olmadım olamadım da (:

özii said...

Kaç kişi o sınırların içindeki... Normal yok bence :)

Aydan Atlayan Kedi said...

Ben normal diye adlandırılandan korkarım en çok. Çünkü o kendisinin değil o koca kalabalığın isteklerine teslim olmuş olandır. Ve o koca kalabalık seni kemirir ve yalan söyler "ancak böyle mutlu olursun" diye.

günlük süt said...

Umarım gerekmiyordur :)

Biraz said...

Neye gore normal?
Kime gore normal?
Bence onemli olan mutlu muyuz degil miyiz?
Yasadiklarimiz, mucadelemiz ve cevremiz bizi mutlu ediyor mu etmiyor mu?
Pek bir kisa yasadigimiz su hayatlarimizi baskalarinin grafiklerine gore degil, kendi ic huzur ve mutlulugumuz gore yasamaliyiz, diye dusunuyorum.:)

zuzu* said...

Nolmal olmak bir yana asıl konu farklı olmak... kesinlikle çok az kişi bu sınırın içinde... eğer delü olmaktan bahsediyorsak :) anormaller daha akıllı:P bende dahil :) zuzudan sevgiler...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri said...

Normal diye bir şey yok, güzel olan da bu zaten Pino'cum:)))

pinomino said...

Ateş Böceği, evet, sürüye katılıp çoğunluğun içinde olmak da denilebilir sanırım..

Gökyüzünün ömrü, bak yukarıda bir kısmını anlattık:) Ne denirse evet diyeceksin :P

Özii, sence yok mu :)

Kedicim, vallahi yedik o yalanları biz çok kere.. bir de gençken yakalıyorlar ya insanı.. Vallahi dayatılan ne varsa evet dedik kabüllendik simdiye kadar:)

Özgeee.. sen farkinda olmasan da dahil oluyorsun merak etme:)

Biraz, vallahi kime gore diye soruyorsan cogunluga gore derim:)) Yasadigimiz mutlulugun tanimi bile bu cogunluk tarafindan belirleniyor ne yazik ki:)

Zuzu:)Normal olup da ayni zamanda farkli olunabilir ki:) Ben sadece toplumsal bir takim dayatmalarin mutluluk yalanı altında yutturulmasını kastediyorum:)

Özlem zaten yorumlardan anladigim kadarıyla ya beni takip eden normal biri yok, ya da normal diye bir şey yok:))) Çok sevgilerr:))

Şirin said...

Önce hoş geldin Pınarcığım..
Normal olmaktan kasıt herhalde sürüden olmak oluyor. Bizi büyütürken böyle koşullanırmadılar mı zaten? "sürüden ayrılanı kurt kapar" diye.. Oysa insan denen hayvan koyun değil. Bunu bilmiyor normaller:)) Ya da normaller koyun da biz bunu göremiyoruz:P

Hayalbemol said...

Sanırım mutlu olmak, şu çizdiğin rssimdeki kağıttan uçakla süzülen aykırı ve grafik çizgisinden bağımsız hareket eden eleman olsa gerek :)

pinomino said...

Şirincim hoşbulduk:) Benim bebeleri buyturken aynı hatayı yapmamaya calisiyorum.. En azindan onlar ozgur bireyler olsunlar kararlarini kendi istediklei dogrultuda versinler diye:) bakalim, umarim beceririm:)

Hayalbemol:) teorikte evet :) ama pratikte suruden ayrilmak cok çaba gerektiriyor:))

Alphecca said...

Sevgili Pino,

Çocuklarımız küçükken, dizimizin dibindeyken farklı bakış açıları kazandırmak kolay...

Ama büyüdükçe, bizim dışımızda hayata karıştıkça bocalayıp kalıyorsun :(

Farklıysan, işin içinde kalıp mücadele etmek kolay oluyorda, farklı çocuğunun normallerle mücadelesini izlemek insanı yıpratabiliyor.

İçin için haklı olduğunu biliyorsun, destek veriyorsun ama normal insanların duyarsızlığı karşısında sadece durup seyretmek sinir bozucu oluyor :((

Yine de yaşasın farklılıklar ve farklı bakış açıları diyorum :)

pinomino said...

Çocuk gibi, yazdıklarında çok haklısın. Ama sana tavsiyem çocuğunun verdiği mücadele sırasında yıpratmaman kendini.. çünkü o bir şekilde sıyrılacak o kalabalıktan.. evet, süreç acılı ama sonu mutlu:)) yaşamasaydım benzer şeyleri yazmazdım bunları..
o nedenle için rahat olsun:)

Alphecca said...

Tiyo için teşekkürler :)

diclece hayata bakış said...

ben o kağıttan uçağıma takılıp yükselmeyi seviyorum :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...