Wednesday, August 05, 2009

Küba Kısırı

Geçen hafta bizim kızlara Küba temalı parti yaptım. Haftalar öncesinden Küba mutfağını araştırdım, tarifleri toparladım, malzemeleri bulmaya çabaladım. Üzerinde çok çalıştım yani..
Peki tüm bu derin araştırmalarımın sonucunda ortaya ne çıktı dersiniz?
Küba Kısırı :)))
Tabi sofrayı Küba Usülü Patates Salatası, Küba Yoğurtlu Mantarı, Küba Makarna Salatası ve Meşhur Küba Soslu Tavuk ile desteklemek durumunda kaldım:))
İşin vahim yanı iki hafta sonra da Bülent ile lise tayfamıza da Küba partisi vereceğiz. Acilen malzemesi kolay bulunabilen tariflere ihtiyacım var:)))
Bir de eklemeden geçmek istemiyorum, bu partinin bana en büyük katkısı mojito yapmaya başlamam oldu. Artık evimize her gelene yeni favori ikramım budur. Beklerim:)

Chan chan - Buena Vista Social Club

20 comments:

Anonymous said...

ben sizin kızlardan değil miyim!
ben de isterim:))))))))

en azından tariflerini göreyim..

sevgimle.

pinomino said...

Şebnemcimmmm:)) Tabi kii:))
Ne zaman istersen haber vermen yeterli:)
Tatil dönüşü mutlaka bekliyorummm:)) Öyle tarifi görmekle olmaz, tatman lazım:))

Belgin said...

Bende isterim yaaa:)) Pinocum bende tarífini bari verseydim diycektim ama Sebnem benden önce davranmis:))
Küba kisiri, güzel fikir:))

Evren said...

mojito son 4-5 yazdır favori alkollü içkim olup, yaz günlerinin en ferahlatıcı içkisidir ki yanında buena vista social clup kesinlikle tavsiye edilir :)
ne keyiffffff :))

denizzeynep said...

İçinde bolca et olan bir menü, yanında yumuşacık avakado ardından da acı bir kahve ile küba sofrası şenlenebilir :) bu arada mojitoya bayılırımmmmm :)

serrose said...

mohito tarifi isterim :)
esim hastasi da:)

beenmaya said...

hımm benim annemin şimdiye kadar bana yedirdiği kısırları bir düşünmek lazım o halde :)))

Şirin said...

Hayırlı uğurlu olsun şimdiden:) Bi alışırsa arkadaşlar artık bi "küba mutfağı mekanı" açmak zorunda kalabilirsin. Bence eleman aramaya başlasan iyi olacak Pınarcığım:) Beğenirlerse yemeklerini hiç şansın yok:)

pinomino said...

Belgincim, vallahi kısırı Küba ezgileri eşliğinde hafiften dans ederek yapıyorsun, sonracığıma üzerine suslemelerini koyuyorsun.. al sana Küba Kısırı:)) öptüm çokk:))

Evren, bende alışkanlık yarattı bile diyebilirim, her akşam bebeleri uyutunca iyi gidiyor:) Bak canım çekti şimdi:))

Ayşegüll çok sağoll:) Avakadoyu deneyeceğimmm.. Araştırmalarım devam ediyor:))

Serrosecim hemen benim yaptığım şekli anlatayım.. Önce yarım yeşil limonu (lime) 5 parçaya kesip bardağa atıyorum. Sonra 12 adet taze nane yaprağını koyup ikisini birbirine ezerek kaynaştırıyorum:) sonra 1 çorba kaşığı esmer şekeri ekliyorum. sonra bardağın yarısın geçecek kadar buz kırığı koyup 1.5 ölçek beyaz rom koyuyorum. en son yarım küçük şişe san pellegrino maden sodasi ekliyorum. (aslında yapay soda konulması gerekiyormus ama ben bulamadım) bunları bir güzel karıştırıp ikram ediyorsun.. buz gibi naneli limonlu ferah bir içecek oluyor. ikinci bardaktan sonrası da bende kıkırdama etkisi yaratıyor:))

Beenmayacım, kesinlikle:)))) Hemen mutfağa gidip uygulamaya başlıa hatta:))

Şirincim aslında bir Küba ziyareti yapıp öğrenmek aklımdan geçmedi değil hani:)) Bakarsın bu hayalim gerçek olur da yaparımm:)) Hayat bu:)

Anonymous said...

Pla-bonga pla-bonga pla-bonga Her şey çok ama çok güzeldi. Ellerina sağlık Pinocuğummmm...

Tugba Can

cakiltasi said...

hahaha pinom, taktik değiştirmişsin. artık mohito ile kandırık yapıyorsun demek. o zaman ist a geldiğinde bize mohito yaparsın:) malzemeleri tedarik ederim ben.

pinomino said...

Tuğbacımmm... ikinci tematik toplantı için sıra sende:D öptümmm:))

Çakılım evet evet, artık mojito ile kandırıyorum:)) Tabi ki yaparım sana da ayıp ettin yani:)))

Flame said...

Bir Mojito lütfennnn :)

gksk said...

temalı partiler :))) valla çok kıskandım ben
ben de isterim küba partisinde küba kısırı:D

TUĞBA'NIN DÜNYASI said...

Aaa pinocum döktürmüşsün sen yahu..tarif olup da malzemeleri bulunca tabi daha kolay yapması ama cesaret işi bir yandan da.senin kısır süper görünüyor.bazı tariflerin içindeki malzemeler süper zor bulunuyor sanırım küba mutfağı daha kolay bulunuyor değil mi?dün tv de bir tarif izledim ohaa dedim resmen nerden bulucam ben bunları..yalnız mojito konusuna bayıldım sana hemen misafirliğe gelmek istiyorum. ben çok sevdim mojitoyu yaa.bana da söyle tarifiniiii nolluurr lüfffen lüffeeer:)öptüm canım kocaman..şımardım sana biraz bugün:)

pinomino said...

Flamecimmm hemmennnn:))

Göksucum, tabi kiiii... ne zaman istersennn... alıştım artık ne de olsa:) hem kısırın yanına küba usülü çay bile demlerim bak :P

Tuğbacım , malzeme işi buradada zor.. mojito için mesela aslında şeker kamışı gerekiyor ama ben esmer şeker koydum.. hem dediğin gibi yemek için malzemeyi bulsan bile cesaret edemiyorsun ilk deneyimi misafir ile gerçekleştirmeye:)) İstediğin kadar şımar canımmm:)) Bu arada tarifini yaptım üstteki yorumlarımda:) öpücüklerr:))

ycurl said...

Oh mojito ve kisir :) Guzel bir ikili gibi duruyor. Zor bulunana malzeme varsa haberim olsun Turkiye'ye gelisimde getiririm :) Oh Buena Vista dinleyesim geldi bak.

pinomino said...

Ycurlcum coook sagolll:))) Vallahi ben bu sekilde harmanlamalarimi surdurup kultur salatasi yapmaya devam ederek tarz olusturmaya baslayacagim :P
Geldiginde mutlaka beklerim ayricada :) Koskocaman sevgilerr:))

nükhet said...

merhaba pınar hn.
illustrasyonlarınızı hangi program kullanarak yapıyorsunuz
benimde merak konum ve sizin çizim tekniğiniz çok hoş ..

HamaratDiva said...

bak ankaraya gelince hem kısır hem de mojito isterim anlamam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...