Wednesday, October 21, 2009

Domuz Gribi Aşısı Olacaklar Parmak Kaldırsın!


Aşılarımız Roma'dan gelmiş şu an test ediliyorlarmış. Merak ediyorum yaptırtan veya yaptırtacak olan var mı?

30 comments:

Turkuaz Deniz said...

hayir... yaptirmam

cekmecem said...

Bitli baklanın kör alıcısı olur

yorumsuz..

beenmaya said...

bu aşı tam olarak nedir, nasılsır, neden yapılacaktır, işe yarayacak mıdır (ki test sürecinde olması düşündürücü) vb sorularıma net cevaplar alabilirsem belki...

Delfina ; said...

ben hala kararsızım,ne yapacağız pinom ya...

nalan said...

ı-ıh
üstüne para verseler olmaz.
aşının her türlüsü beni bozar :)
günde 5 kilo şurup içer, avuçla da hap yutabilirim belki ama aşı,
ı - ıh :)

füsfüs said...

ben de yaptırmayı düşünmüyorum zaten grip aşılarının her türüne karşı önyargılıyım

frambuazlı ruh pastasıyım said...

yaptirmayi düsünmüyorum. kus gribinin, kenenin asisi cikamadi da, birden bu domuz gribinin asisi bulunuverdi,aliniverdi de teste bile girdi.
Yilmaz Özdil yazmış "aşılım!?" diye. http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=12713191&yazarid=249&tarih=2009-10-17
okuyun, derim.

pinomino said...

Biz yaptirtmayacagiz.. bir suru asi geldi ya.. kim olacak bu asilari? zorla cocuklari asilamazlar di mi okullarda??

Cocukla Cocuk said...

ya yapılan testleri dinledim de komik geldi farler üzerinde falan test yapılıyor bunlar alınmadan yapılmaz mı anlamadım. aşıyı da düşünmüyorum.

kara kitap said...

bizler maalesef 3.dünya ülkesi sınıfına sokuluyoruz ve maalesef üzerimizde deney yapılacak.gerçekten çocukları okulda aşılamazlar umarım.bu arada pino hn'cığım bugün hürriyet'te yonca hn'ın yazısı için çizdiğiniz ANAdolu'yu çok beğendim.kopyalayıp okumayan arkadaşlarıma göndermek istedim ama başarılı olamadım.lütfen bloğunuza da koyar mısınız?

pinomino said...

Sevgili Kara Kitap, 2 yıl öncesinde çizmiştim ben o çizimleri o nedenle harddiskimde yok.. sayfadaki ise cok kucultulmus tabi dogal olarak.
ama en alt tarafta arkadasima gondar butonu ile oluyor (ben denedim:)
ya da link verelim burada:)
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12738060.asp?yazarid=232&gid=61

çok teşekkürler, sevgiler:D
bu arada çok doğru aşı konusunda yazdıklarınız.. kobay faresi yerine konmayız umarım:(

Biraz said...

gecen hafta katildigim toplantida konusmaci ulusal alerji ve salgin hastaliklar enstitusunun viroloji laboratuvarinin yoneticisiydi. Bizzat grip ve benzeri salgin hastaliklardaki virusler uzerine calisiyorlar. toplanti sirasinda da konusulan sey domuz gribi asisinin olunmasini hararetle tavsiye etti. Sizler elbette istediginizi yapabilirsiniz, ama biz zaten saglik calisani olarak sizlerden de once olmak zorunda olacagiz. Asi olunca onu da blogta yazarim.
Ayrica normal donemlik olarak yapilan grip asisini hic olmazsa olunuz. Bir de sacma sapan caiz mi diil mi gibi sorulara da lutfen itimat etmeyiniz.

Flame said...

Alper'e okulda yaparlar mı diye düşündüm ama öğretmen sizler onay vermeden yaptırmam bende olmayacağım dedi. Rahatladımm..

Şirin said...

Pinocuğum bende hiç ama hiç güvenemiyorum bu aşılara... Bunca spekülasyondan sonra insan kendini kobay gibi hissediyor. İstanbul'daki okullarda da bugün domzi gribi baş gösterdi. Bunca boş tartışmalarının yerine neden insanlara bulaş öncesi geniş kapsamlı bir eğitim ve bilgi verilmedi diye düşünüyorum? Sanki birileri gerçekten domuz gribi olmamızı hazırlıyor!

asliberry said...

ben bir paronayak oldum, o aşılarla vücudumuza neler girecek, başımıza daha ne çoraplar örecekler, istemiyorum. Bütün o grip aşılarını reddediyorum. Bol bol sıvı, bitki çayları, taze meyve ve meyve suları, soğan, sarımsak tüketiyorum. Temizliğime dikkat ediyorum. Elime değil koluma hapşırıyorum. Doğal yollarla bağışıklığımı güçlendirmeye çalışıyorum.

FUNdy said...

Ben oğlumun doktoruna sordum tavsiye ettiğini söyledi. Ben yaptiririm.

Pinar said...

Yonca'nin kose yazisindaki Anadolu cizimine bayildim! Ellerinize saglik! Sevgiler.
Pinar

Aslısın said...

Ben ki aşı sever birisi olarak asla yaptırmayacağım. Bir iş var bu işin içinde diyor bir ses bana.

ycurl said...

Amerika'da asilamaya basladilar en azindan su anda saglik personeli ve hastanelerde calisanlara yapiliyor. Burada da epey tartisildi ozellikle 1976'da yapilan asinin yan etkilerinin cikmasindan dolayi ama Center for disease control merkezinin yoneticisi yan etkisi olmadigindan bahsetti. Eyaletlere bagli olarak okullarda yapilmasi icin zorunluluk getirilmedi ama cocuk ve hamileler risk altinda oldugu icin tavsiye ediliyor. Acikcasi ben ilk dalganin gecmesini bekliyorum belki sonra olurum. Burada doktorlar olunmasi konusunda tavsiyede bulunuyorlar. Supheli yaklasmakta fayda var her zaman ma ilk klinik deneylerin fareler uzerine yapilmasi gerek zaten. Kisa surede piyasaya cikarilmasi icin gercek anlamda insan uzerine klinik denemelerin yapilmadigi bir gercek ama asinin diger grip asilarindan farki yok.

Aydan Atlayan Kedi said...

Bana asıl o aşıyı yaptırırsam başıma bela açarmışım gibi geliyor.

Anonymous said...

başbakan ve cumhur başkanı yaptıracak mış mış mış mış güya:):):):):):))

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri said...

Pino'cum yaptırmayacağım.
Az önce bunula iligli yazdım www.hayatizlerim.com'da mümkün değil.
Hiç mantıklı değil bence.

Bero said...

Aşı konseptine karşıyım ben de

ne yazdı ne yazamadı said...

ben de çok önyargılıyım ve yaptırmayacağım. ama zaten kısıtlı sayıda gelecekmiş diye okudum. hani öncelikli olanlar olacakmış, sağlık personeli, hamile kadınlar (biz atlatırız da onlar için ölümcül olabiliyormuş) ve aşı kalırsa yaşlılar ve çocuklar...

pinomino said...

Yorumlar icin tesekkur ederim. Ortaya cikan tablo cogumuzun bu asi konusunda tedirginlik duymamiz gibi gorunuyor.
Ben su an icin vitamin destegi, hijyen ve kapali kalabalik alanlarda bulunmama gibi tedbirler aldim. umarim buyuk boyutlarda yasanmaz bu salgin..
herkese saglikli gunler dilerim..

Sibelbek said...

bir de bu Domuz Gribi aşısına yapılan yatırım yüzünden domuz gribinin abartıldığı yönünde teoriler var... bana mantıklı geliyor, son günlerdeki domuz gribi vakalarının çoğalmasını ve üzerinde bu kadar yorum yapılmasının bunun eseri olduğunu düşünmeye başladım bende...

pinomino said...

Teşekkür ederim çok..

Anonymous said...

arkadaşlar domuz gribi aşısı içinde civa bulunmuştur yani bir insanı 10 see içinde öldürmek gibi bir şey oluyo lütfen iyice araştırıp emin olmadan aşı vurulmayın ABD deki aşıların bileşenleri bizimkiyle aynı değil lütfen hata yapmayın

SeyyAh said...

Bir sağlık çalışanı ve hekim olarak bu konuda söylenen yazılan hemen hemen her fikir doğru ögelere sahip olsa da hatalı yaklaşımları da ortaya koymakta diye düşünmekteyim.
Zaman ve sağlıklı yaşam... Bir rahatsızlık söz konusu olduğunda çoğu defa ters orantılı karşımıza çıkıyor.
Herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum, bizler bugün olduk... Takdir ve tercih kişilerin..
Bu arada GDO hakkında gelen bir
e-posta yazısı altında gördüğüm sayfanızın linkine tıkladığımda çok şirin ve neşeli bir sayfa buldum, paylaşımlarınız için teşekkürler...
Emeklerinize sağlık...

pinomino said...

Teşekkür ederim Seyyah, çok iyi oldu yorumunuzla katkıda bulunmanız.. çok kolay gelsin size,
iyi çalışmalar:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...