Thursday, January 21, 2010

Milliyet Çocuk İle Büyüdüm

(Bilim Çocuk, Ocak 2010, Sf. 14 - Çizim: Ayşe İnan Alican)

Bu ay Bilim Çocuk dergisi Ocak sayımızda dergi konusunu da işledik. Yazıyı Tuğba hazırladı. 3 jenerasyona yer verdi.
Çıktığı dönemde çocukların büyük sevgisini kazanan "Doğan Kardeş", bir sonraki dönem çocuklarının dergisi "Milliyet Çocuk" ve bu dönem çocukların en sevdiği dergi olan "Bilim Çocuk" :)
Milliyet Çocuk bölümünde benim de dergi ile ilgili duygularım yer aldı:))
Çizimin üzerine tıklarsanız siz de okuyabilirsiniz.
Bu arada yine Milliyet Çocuk ile büyümüş ve o müthiş klasik öyküler içeren çizgi romanlarından etkilenmiş olan sevgili Aren Kurtgözü'de aynı zamanda ODTÜ'de master yaptığım dönemden hocam ve şu an yayın kurulu üyemiz olur:)
Biz nasıl küçükken dergimizden etkilenip yaşamımıza yön vermişsek bu dönemin çocuklarını da aynı şekilde etkilemek çok güzel:)
Şunu da gururla belirtmek isterim ki dergimiz tüm kategorilerde Türkiye'nin en çok satan dergisi :)
Herkese Sevgilerimle :)

9 comments:

Mr_TD said...

Cocukluk yillarimda gazeticinin Milliyet cocuk dergisini getirmesini dört gözle beklerdim. Benim en sevdigim bölümler orta sayfadaki dünya klasikleri idi.Gecmis yillarda bir arkadasim ile dünya klasiklerinden bahseder aslinda benim tüm o kitaplari okumadigimi, cizgi-roman versiyonlarini takip ettigimi anladim :)

bu da böyle bir animdi.Ayrica o tüm klasikleri biriktirip,güzelce ciltlettirdim, Istanbul daki odamda duruyorlar :)

pinomino said...

Eveeetttt!!! Bende de hepsi ciltli:)) Evlendikten sonra abimle paylaştık ciltleri , kendi evlerimize goturduk ceyiz olarak:)) Ben en cok Çılgın Baron hikayesini severdim içlerinde:)))

Nesobaby said...

Pino Selam! Merak ediyorum da dergiye abone olsam ( Bilim Çocuk) ve Urfa'da bir okula gönderilmesini istesem acaba gönderimde bir sorun çıkar mı? Çünkü okul urfanın merkezinde değil çevre ilçelerden birisi .

pinomino said...

Nesobaby çıkmaz.. adresi doğru belirtirsen yollanır. abonelikler internet üzerinden yapılıyor sanırım.. ne güzel düşünmüşsün, çok sevgiler:))

cenebaz said...

Ben Doğan Kardeş çocuğuyum yani bir kuşak öncesi. Biz de kardeşimle sabırsızlıkla beklerdik her yeni sayıyı. Hey gidi günler hey:)

ÇOBAN YILDIZI said...

Sevgili Pino,
Milliyet Çocuk ağabeyim zamanında alınmaya başlanmış benim zamanıma gelindiğinde de ciltleriyle birlikte okunmama amade bırakılmıştı.Hepsini ezberleyinceye kadar döner dolaşır okurdum. Okumakla da kalmaz tüm arkadaşlarımla paylaşırdım.Şimdi kızım okuyacak inşallah ama şimdi 2,5 yaşında.O da sırasını bekliyor.

ÇAğ said...

Evet evet evet, benim çocukluğum Milliyet Çocuk ile geçti, her sayıyı dört gözle beklerdik abimle.Keşke saklasaydık ama şimdide Meraklı Minik var kızım için.Bazen ne yapıyorum biliyor musun bir çocuğa hediye alacağım zaman, Meraklı minik dergisi alıyorum.Bundan daha güzel hangi oyuncak olabilir değil mi...
Öptüüüm

pinomino said...

Çenebaz ne güzel! İnsan geri dönüp baktığında çocukluğunu hatırlıyor değil mi:D

Çoban Yıldızı, bizim dönem hep aynı heyecanla büyümüş ne güzel.. ve o zamanlar dergilerin saklanması aslında ne kadar değer verildiğinin göstergesi. şimdi çocuklar saklamak biriktirmek nedir bilmiyor.. Oysa biz hepsini hazine gibi korurduk:D

Çağ'cım bizde ciltli olarak ortasından çıkan ekler var ama derginin kalan kısmı yok:( sahaflara falan bakıyorum arada rastlarsam alacağımm!
Bu arada Meraklı Minik için yazdıklarına teşekkür ederimmm:) böyle güzel yorumlar çoook mutlu ediyorr:))) Teşekkürler sevgiler kocaman:))

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri said...

Pino'cum Milliyet Çocuk adını duyunca heyecanlandım birden.
Sevgilerimle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...