Friday, December 10, 2010

Performans Pino'su

Eveeet... İlkokula başlamamız ile birlikte Arda'nın performans ödevleri de yavaş yavaş gelmeye başladı. Arkadaşlarımdan deneyimliydim. Bu ödevler hep veliler tarafından yapılıyor ve ben de "Olur mu öyle şey!! O zaman ne anlamı kalıyor" diyordum. Sanırım büyük konuşmuşum.
Dün Arda'nın yerli malı yurdun malı haftası için hazırlaması gereken portakal tacını yaparken kendimden geçmişim. Yavrucum "Anne ben ne zaman yapıcam?" diye sorduğunda "Büyüyünce çok yaparsın evladım" diyerek devam ettim.
Ama yine de insaflıydım. Yaprağını ona boyattım:)
Kendimi yavaş yavaş frenlemem lazım bu konuda.
Artık o ödevini yaparken ben de başka bir uğraş yaratırsam kendime fena olmayacak.
Bir de bugün aklıma geldi.
Madem bu ödevler hep anne babalar tarafından yapılıyor bari Pino Performans Limited Şirketi kursam paraya para demem sanırım :P
Neyse ben kaçtım.
Haftaya atık malzemelerden obje ödevi(miz) var:)))
Gidip bir iki şişe kapak falan toplayayım bari:D
Herkese mutlu bir hafta sonu dilerim:D

18 comments:

ŞuŞu said...

Geçen sene Öykülerede taç yaptırmışlardı. Öyküye düşe düşe hangi meyve düşsün,Nar yahu Nar.Onca çizimi kolay,çizildiğinde fıstık gibi olacak meyve varken hay Allahım.
Neyse bu sene aynı şansızlık tekrarlanmazsa en süperinden bir taç konduracağım kafasına. Meyve Kraliçesi yapacağım kızımı ahtım var:))) Nasıl hırs yapmışım ama:)

Bide çocuğu rahat bırak yahu:)sürekli içinden tekrarla pinooo,o ö-devvv se-ninnn değillll:D

Öperim çok hemde çokk...

Vijdan said...

:)) Çok güldümm Pino..

Bizde de aynı telaş vardı bu gün..
Yaptığı ödevi teslim etti :)
Küçük yardımlar dışında kendi yaptı..
Bende kendimi frenledim :)
Sabah okula ödevini büyük bir heyecanla götürmüştü sınıfta diğer arkadaşlarının yaptığı ödevleri görünce üzülmüş..
Onlarınki çok güzel ve düzgün olmuş benimkini beğenmezse ben çok üzülürüm dedi..

Bizde notumuzu bekliyoruz..

Kesinlikle bu şekilde bir şirket kursan süper olur ..
Performans ödevleri gittikçe zorlaşıyor imkanı yok tek başına yapamaz :))

Sevgiler

Leylak Dalı said...

Daha dur Pinocum, ileriki sınıflarda dönem ödevlerini de anneler yapar, emin ol:))
Bu arada müsait olduğun bir zamanda sana uğrayabilir miyim, işyerine bir öğlen mesela, şu resimlediğin kitabı arkadaşımın oğluna yeni yıl hediyesi yapacağım da imzanı almak istiyordum. Ben sana uyarım, mailleşiriz...

özii said...

Sorma Pinocum bende nefret eder hale geldim performanslardan .
O yüzden de kendi öğrencilerime sınıf içi etkinlik şeklinde görev veriyorum.

Bir keresinde oğlumun veli toplantısında bu ödevlerden söz açılmıştı. Velinin biri dedi ki , Sayın öğretmenim , performans görevlerini öyle bir ayarlayın ki anne-babaların yapabileceği cinsten olsun diyince hepimiz kopmuştuk :))

İyi hafta sonları dilerim

Kiraz Çekirdeği said...

Ben kötü anne miyim ya ! Herkes kendini frenliyormuş bana da nasıl zul geliyor, hele işten çıkınca arıyor kızım anneee karton, uhu getir akşama performans ödevimiz var ! Allah diyorum yine uğrai dur, sorun yapamama sorunsalı yani :) Şirket kurarsanız ilk müşterileri biz oluruz kesin.

Deli Anne said...

ahahha aldığın zevk taa burdan hissediliyor.. korkarım bende de bu piskoz var.. ben şimdiden faaliet yaparken Selim'in elindekini çekiştirirken yakalıyorum kendimi.

pinomino said...

Şuşucummm Nar'mı çıkmıştı kuzuya:)) Olsun bak berekettir nar ben her yılbaşına nar ile girerim:) Bu arada evet rahat bırakmaya çalışıyorum ama elimde değil yine müdahale ediyorum:)) öperim çok:))

Vijdan kesinlikle anlıyorum onun sınıfta hissettiklerini. Veliler cidden abartabiliyor (ben o kadar yapmıyorum bak:) çoktur Arda ve Deni'i yamuk yumuk kendi kesip yapıştırdıkları işlerle yolladığım. Ama bu yıl ben de kendimi kaybettim sanırım bu konuda.:) Ama artık son verdim.. Bundan böyle %30 Pino %70 Arda çalışması olacak. O 30'luk dilim ise onların kendi başlarına yapamayacakları kesim biçim işleri olacak:))

Leylak Dalıcımm ne zaman istersen bekliyorummm.. Pazartesi yazışalım:)) Yaşasınnnn:)))

Özii bence de okul okulda kalmalı. Eve ödev gelmemeli.. Hayatımız karardı yazı yazıp okutmaya çalışmaktan. Çocuk için eve gelmek zulüm olmaya başladı bir ara ama artık dozu ayarlıyoruz kesinlikle istemiyorsa yaptırtmıyoruz.

Kiraz çekirdeği aslında zevkli şeyler ve çocuğunuz ile birlikte vakit geçirmenizi sağlıyor ama çalışan annelere gerçekten sıkıntı. eve yorgun argın gelip üzerine bir de performans:)))anlıyorum sizi:))

Deli Anne tutalım kendimizi. Ben size başka ödev veririm hi hi.. Ayrı ayrı yaparsınız:)))

Flame said...

Bizde birlikte yapıyoruz Alperle hatta itiraf ediyorum Meraklı Minik dergilerini kes yapıştır yapıyoruz genelde :DDD

Defne Soysal said...

Hatırlıyorum 2-3 sene evveldi 3-4 arkadaş bizim evde buluştular proje ödevi yapacağız diye.Projeleri elektrik akımı. Küçük bir ampul, pil, kablo, elektrik anahtarı hepsi var. Ama bir türlü ampulü yakamadılar.Hadi o saatten sonra bulursun küçük bir elektrik dükkanı, yaptırırsın adama elektrik kablo düzeneğini, çocuklar uğraştılar ama.haklarını yememek lazım.Meğer adamcağıza o gün giden bilmem kaçıncı veliymişim ben. Bu performans ödevlerini verin de biraz çocukların yaşına hitap etsin dimi ama...(Yada biz de yapabiliyor olalım akşamın köründe elektrikçi aramıyalım)

defne naz said...

Şimdi bu ödevleri veren kişi olarak olaya el atayım. Ya biz bunları vermek zorundayız.Amaç Velilerin çocuklarıyla zaman geçirmeleri dersem inanmayın...
Neyse şimdilik veren taraf olarak mutluyum ama veli olunca nasıl davranırım bilemiyorum. Kolay gelsin diyorum.Arada çocuklar yapıştırsın da öğretmen çakmasın.

Ihlaylamur said...

Mervahaa Ben Bocuruk'un kızı Merve
Annem sizin üzerine çizim yaptığınız pijamalardan almış. İlginçtir ki annem vede yokken pijamaları görür gçrmez Pinonun çizimidir dedim. Annemi aradım haber vermek için, emin olmak için. İşte tam o sırada Pino imzasını gördüm ve emin oldum. Pijamam çok hoşuma gitti. Çalışma zamanı. Aynı ben :)
Çizimleriniz çok güzel. Dergilerdekileri de görüyorum hep:)
Sevgilerle.. :)

pinomino said...

Flamecim biz de yapıyoruz o şekilde hi hi:))

Defne sorma ben ortaokulda iken aynı şekilde elektrikçi maceramız olmuştu. Annem az tasarım yapmadı bizim için:)) Şimdi de sıra bende:)) Evet biraz insaf fena olmaz projelerde :) sevgiler çok:)

Defne naz yakında siz de başlayacaksınız okulla birlikte:)) Ben artık yazdığım gibi çok müdahale etmeyeceğim bakalım ne kadar gerçekleştirebileceğim bu kararı:)) öğrencilerinize sevgiler:))

Mrv.Naturalllll nasıl mutlu ettin beni anlatamam!! Mutluluk getirsin size yeni yılda bu pijamalar ve de bol şans, kahkaha, sağlık... Her şey dilediğiniz gibi ve en güzel düşleriniz gibi olsun...pinolu rüyalar dilerimm:) sevgiler,öpücükler:)))

Selen said...

Aynı biz, tek farkla ben nefret eder oldum bu proje ödevlerinden. Geçenlerde sınıf kapısının önünde çocukların çıkışını beklerken veliler de koridora asılmış "sözde" çocuklarının yaptığı ödevleri inceliyorlardı. Birbirlerine gösteriyorlardı "Bak bu benimki, senin ödevin hangisi?" Bana da sordular hatta "Sen hangisini yaptın bunların?" diye. Çok güldük kapının önünde.
Bu arada benden söylemesi, ne kadar Atatürk resmi bulursan topla şimdiden, en çok o lazım oluyor.

pinomino said...

:))) durum her evde aynı demek:) bu arada Atatürk fotoğraflarını anneanne dosyalamış.. geleceği görüyor tabi deneyimli ne de olsa:) Bu arada Selen senin eski blogunu şimdi hatırladım ben:) profil resmin hep tanıdık geliyordu... blogunda izmir kısmını okuyunca jeton düştü:)))

Selen said...

Eh, tekrar merhaba o zaman Pınar :)

sena said...

Kolay gelsin Pinocum:)İnsan bazen çok feci kaptırıyor kendini. Bende yeğenlerimin ödevlerini yapıyorum eve gittikçe. Hatta , Elif'e yaptığım ev projesi 3 hafta, Merve'ye yaptığım vücudumuzu tanıyalım projesi 6 hafta okulun panosunda asılı kaldı:)

Bunları da özgeçmişime eklesem mi diye düşünüyorum:D

pinomino said...

Merhaba Selen :))))

Senacım hiç şaşırmadım o kadar hafta asılı kalmasına:)) Ufaklıklara yaptığın seramiklerden belli onlara ne kadar düşkün olduğun.. kim bilir ne güzel yapmışsındır o projeleri sen:D

Berceste said...

Beni de yanina asistan al olur mu :) Dur bakayim, gecen seneden de ben boyle bir hikaye hatirliyorum ama eve gelen yumurta mi vardi, neydi?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...