Thursday, June 16, 2011

Bu da Karavan Oyunu


Geçen yazımda karavan maketinden bahsetmiştim. Bu da çizimini yaptığım karavan oyunu. Tabi ki Bilim Çocuk dergisinin içinden ek olarak çıkıyor. Biri kırmızı diğeri mavi karavan piyonlarıyla şehir şehir geziyor,  gezdiğiniz şehirlerin kartlarını topluyorsunuz. En çok kart toplayan oyuncu oyunu kazanıyor.

Bu günlerde sürekli yağmur yağıyor. Eve kapanıyoruz akşamları ister istemez. Yağmur sayesinde oyun canavarı olduk.  Evin her noktasını piyonlar, zarlar ve kartlar istila etmiş vaziyette. Üstelik bir dağıldı mı ve de oyunlar birbirine karıştı mı toparlayabilmek zor oluyor. Ha bir de parçaları birbirine karışan puzzlelar var ki onlar da ayrı kabus benim için. Çocuklar büyüdükçe oyuncakların boyutları küçülüp sayıları artıyor. En yakın zamanda evde oyuncak harekatı yapıp hepsini elden geçirip düzenlemem lazım. Ufaklıklar yaz tatilinin uzun bir süresini evde geçireceklerinden dolayı hazırlıkları tamamlamakta  fayda var.

5 comments:

Fatma said...

Ne güzel:) Çıkan bütün oyunları özenle alıp saklıyorum, büyüyünce oynayacak Denizcim.

pinomino said...

En güzeli böyle arşiv oluşturmak, gerçekten ileride işinize yarayacak:D sevgiler çok:D

Ebru said...

Pinocuğum çocuklar gitti mi eve sağ salim.

pinomino said...

Evet Nehircim, zamanında gitmişler.. Ben de gelebildim sorunsuz. Ev uzakta olunca hep aklım böyle yollardaki kuzularda oluyor. Çok sağolll:) Öpüyorum çok:D

Anonymous said...

ben ayni kutudan cikan iki puzzle'da gordum, sonradan isime yaradi. her puzzle'in parcalarin arkalarini farkli desenlerle isaretlerseniz, karisinca ayirmasi kolay oluyor.
ltg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...