Friday, March 27, 2009

Kalbinizi Çalan Eylemsel Hareketler

Sevgili Emre beni mimlemiş bugün. Konu aşk. Hazır Bülent'ciğimi bir saksıya bile koymayı unutmuşken bu hatayı telafi edip ilk olarak dördümüzü seramik olmasada kağıt üzerine çizeyim dedim:))
Nasıl başlasam bilemiyorum.. Bülent ile ben, bizi en yakından tanıyan Çakıl'ımın dediğine göre tencere kapakmışız. Ama öyle uyumlu falan olduğumuzdan değil.. Tam tersine kimsenin tahammül edemeyeceği acayip huylarımız nedeniyle:))) Birbirine zıt iki dünyayız aslında.. Örnek vermek gerekirse;
Ben acayip derecede aceleciyimdir, hızlı ve yükses sesli konuşurum ve sürekli bir telaş durumu vardır. Bülent ise inanılmaz derecede sakin, konuşmayan ve rahat biridir. Ben her türlü kararımı duygularımla alırım (tipik terazi burcu), o ise mantıklı bir şekilde düşünür, ince eler sık dokur (tipik başak burcu:)  Ben çok çabuk sinirlenirim, sinirlenince gözlerim kararır, o ise sanki sinirleri alınmış gibi en ufak bir tepki vermez herhangi bir olay olduğunda. Ben romantik filmleri severim, o savaş filmlerini. Ben 60'lı yılların müziklerini severim, o thrash metal. Ben çözemediğim bir sorun durumunda anında panik olur bin tane senaryo yazar bunlardan yüzüne inanırım, o sakinliğini koruyup olayları akışına bırakır. Çocuklar konusunda aşırı koruyucu ve evhamlıyımdır, o ise çooook rahattır (mesleğinden dolayı belki de) Ben birçok gereksiz detayı aklımda tutarım, o ise acayip unutkandır. Ben her şeyi dakika dakika planlarım, o bunu çok anlamsız bulur. Ben her türlü zırzavatı biriktiririm, o hepsini çöpe atar :) Ben hobi olarak resim yaparım, o gitar çalar. Ben alışveriş yapmayı severim , o nefffrettttt eder:) Ben tartışacak bir durum olduğunda bağırıp çağırır kapıları çarparım, o ise gazete okur :))) Ben her şeye, çizgi filmlere bile ağlarım, onun bir kere bile gözünün yaşardığını görmedim. Ben çizgi dünyamda yaşarım, o bu dünyada takılır:)  
İşte bunun gibi birçok şey var zıt olduğumuz ama şimdi düşünüyorum da mutluluğumuzun ve uyum içinde yaşamamızın sırrı belki de bu:) Diğer bir sır ise kesinlikle birbirimizin özel ilgi alanlarına, kendimize vakit ayırmak için yalnız kalma ihtiyacımıza müdahale etmememiz. Birbirimizi değiştirmeye çalışmıyoruz. İkimizde istediğimiz gibi daha doğrusu kendimiz gibi yaşayabiliyoruz. Bu konuda çok şanslıyım gerçekten. 
İşin komik tarafı biz ne kadar zıtsak Arda ve Deniz'de öyle:)) Ak ve kara kadar benziyorlar birbirlerine:))) 
Bunların yanısıra benzeyen yanlarımız da var tabi ki.. Mesela acayip derecede dağınık olmamız:)) (Bunu evimize ziyarete gelenler bilir:) Uzun yürüyüşleri, keşif gezilerini sevmemiz. Parasal konularda hırslı olmamamız. Yaptığımız mesleği çoooook sevmemiz gibi... 
Bir de nasıl tanıştığımızı bundan yaklaşık dört yıl önce yazmıştım onu da buradan okuyabilirsiniz. 
Not: Bülent'in kafasındaki şapka onu kel olarak çizmeme bozulmasından dolayıdır:))

Flying Without Wings - Westlife

8 comments:

ŞuŞu said...

Mutluluğun daim olsun pinocummmmm :)

Belgin said...

Pinooo, sen beni ve kocami nerden taniyorsun ki, bizi böyle en ince ayrintisina kadar anlatmissin (sadece o gitar calamaz, ben de senin gibi güzel cizemem):))))
Siz bize ne kadar benziyorsunuz:)
Biz tam 22 yildir evliyiz:))
Sevgilerimle

Hayalbemol said...

Kompozisyonu resmedişin, zıtlıkların birleşim noktasındaki sevimli hareketlerinizi anlatışın, çok güzeldi. Hem resimden, hem de yazdıklarından keyif aldım. size ömür boyu mutluluklar dilerim efendim :)

pinomino said...

Şuşucum teşekkür ederimmm:)) Senin mim de aklımda, cevaplayacağım :D

Belgincim, ne güzelll:)))) Cok komik degil mi ortak ozelliklerin bu kadar benzer olmasi:)) Umarim biz de sizin gibi uzun yillar birlikte mutlu oluruz.. Bizim de evlilik oncesi sevgililik durumlarini sayarsak tam 14 yil oldu:) ama inan hic anlamadim nasil gecti bu kadar zaman... coook sevgilerimle:))

Hayalbemol, cok tesekkur ederim:) zitliklarin uyumu di mi:)) yin yang'a benzetiyorum ben birbirimizi.. dengeliyoruz iste bir sekilde:)) ve de bu kadar farklilik renk katiyor bence iliskiye:)
cook sevgilerrr:)

Turkuaz Deniz said...

Pinar' cim burc isini bosver. Ben de basak burcuyum mesela, yukselenim bile basak. Ama gel gor ki basak burcunun hemen hemen hic bir ozelligi yok bende! Ben de deli gibi biriktiririm... Sonra hoop ativeririm ama, belki de yeni yeni boyle oldum; ama iyi de oldu:) Biriktir biriktir nereye kadar?
Zitlik konusunda biz de sizinle coook benzeriz. Daginiklikta da hahaha:) Ama bizim arkamizi babamiz topluyor neyse ki:) optum, du bi daha okuyiiim sizin su tanisma hikayenizi. Kuzulari ve sizi kocaman operim.

Belgin said...

Pino`cum, benim büyük kizin adida Deniz:)

Ben biliyorum, siz bir ömür mutlu olacaksiniz:)

Iyi hafta sonlari canim:)

pinomino said...

Nesecimmm evet, Basak burcu icin duzenli tertipli derler ama bulente pek bulasmamiss:)) bakalim bebeler kime cekecek.. simdilik yapiyolar biseyler ama her an babayi model alabilirler:)))) coook operim seniii:)))

Belgincim ne guzel isimdir degil mi
Deniz:))Tesekkur ederim guzel dilegin icin:))) Kucak dolusu sevgilerimle:)))

Flame said...

Tanışma hikayenizi okumuştum daha önce. Bende Başak Burcu ile evliyim. Benimki o kadar sakin değil ama detaycıdır. Zıt kutuplar birbirini çeker diye boşuna dememişler Pinocum. Hem insan kendiyle birebir aynı birini ne yapsın. Karbon gibi bir hayat sıkıcı olur. Hep dağnık ve mutlu olun.. Nasıl bir temenniyse bu! :0

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...