Wednesday, January 24, 2007

Hürriyet Ankara'da Geçen Hafta


Kocadan hoca olmaz lafı çok doğru bir lafmış meğer..Biz Bülent ile hayatımız boyunca iki konu dolayısı ile kavga ettik, ediyoruz..Birincisi çocukların bakımı ıvırı zıvırı nedeniyle, ikincisi ise bana trafikte araba kullanmayı öğretirken..Sanki kırk yıllık şoförüm..Hadi onu bırak
çevredeki arabaların sıkıştırması sonucunda acayip bir panikleme sorunum var. Elim ayağım titriyor kırmızı ışıkta ve de yokuş yukarı bir yerde arkama araba gelecek diye. Vitesle savaşmaktan, Bülent'e laf yetiştirmekten, trafik stresinden dolayı fenalık geldi içime..Şu anda sadece semtimizin sınırları içerisinde talim yapıyoruz..Bir de Pazar günleri akşam saatlerinde okul kampüsünde. 6 yıldır ehliyetim var ama bir arpa boyu yol katedemedim..Sanırım biraz cesaret lazım bana..Yoksa trafiğe kapalı alanların usta sürücüsü olarak kalacağım....

25 comments:

dreambyduru said...

al benden de o kadar :)

Anonymous said...

Pino'cum soyle gozune kestirdigin ve nispeten tenha saatlerde, al arabayı at kendini caddelere. Korna çalanlara falan da aldırmadan sakin sakin git oraya buraya. başka türlü bu iş olmuyor.

Anonymous said...

pino'cum, bir kere laf çokk doğru :)ammaaa, bence birde işin tam tersi var...ben eşimden önce araba kullanıyordum ve o benden sonra aldığı için ona hep ben öğrettim, ama kızmadan, sinirlenmeden, bilmişlik taslamayarak ve işin tekniği ile...
örneğin paralel park ederken bir tekniği var ve ona göre park ettiğin zaman hiç şaşmıyor ve tek hamlede yerindesin...
Pinocum yılmak yok tamam mı;) vee korna çalarsa çalsınlar ya, herkes hemen mi öğrenmiş, sen panik olma yeter yoksa bu kadar cici çizimlerin sahibi elbette güzel araba kullanır...
ayrıca bayanlar olarak, birbirimize karşı daha hoşgörülü ve yolda daha çok yol vermeliyiz;)
sevgiler...

Anonymous said...

Bende bu konuda o kadar ödleğim ki,ehliyet bile almadım.İnsanlar kornaya basınca elim ayağım dolanır,bi şey yapamam.Ama sen sakın vazgeçme......Etrafımda o kadar insan bu işi becerdiki,sende yaparsın.Yalnız bence kocanla bu iş olmaz....Bir hocayla daha çabuk açılırsın,arkadaşlarım hep böyle başardılar.Kocalarda sabır yok maalesef.........

Anonymous said...

pinocum seni takip etmeye çalışıyorum....ankara öyleyse istanbulu sen düşün artık canım....
görüşmek üzere....

Anonymous said...

merhaba pınar hanım.. ben de yeni bir sürücü olarak, sizin trafikte yaşadığınız sorunları ben de yaşıyorum.. o kornalar, biraz yavaşladın diye arkadan hemen selektörleri yakmalar bitmez tükenmez trafikte..
ama bir zaman sonra insan duymuyor veya duymak istemediği için duymamazlıktan geliyor.. ben şimdi öyle yapıyorum, kimseyi görmüyorum ve duymuyorum.. sadece trafiğe konsantre oluyorum :)
bu arada blogunuzu takip ediyorum, çizimleriniz çok güzel, bayılıyorum.. ellerinize sağlık, sevgiler..

pinomino said...

pirikcim hepimiz aynıyıa galiba bu konuda:)

begümcüm cesaret aşısı lazım bana..bir de magandaları trafikten ayıklamak lazım:))

zynepcim vallahi harikasın:)zaten sorun kocaların bilmişliği başka şey değil..ben bilsem onu niye yorayım ki değil mi? bu iş çizim yapmak gibi olsa keşke:) belki arka cama yaklaşmayın acemiyim çizimi yaparım:))

suzancım vazgeçmeyeceğim..tek dezavantaj bizim Ankara'daki "eskişehir yolu"..çok tehlikeli..arabalar hız yapıyor ve çok ölümlü kaza oluyor..artık sağdan sağdan giderim:))

lezizcim hoşgeldin! teşekkür ederim:) dediğin doğru oralar daha fena olmalı..

kubişcim, işte o panik anında insan ne yapacağını şaşırıyor..sabırsız insanlara dayanamıyorum..zaten başımıza ne gelirse sabırsızlık ve saygısızlıktan geliyor..sevgilerimle:)

Anonymous said...

selam
eb guzeli sabahin erken saatlerinde tek basiniza bir yokusa cikip durmadan dur kalk yapmak. ancak sunu da unutmamak lazim ki elbette kaldiramadigimiz zamanlar olacak arabayi, don t panic:) herkesin basindan geciyor, sadece gecmisi unutanlat var cevremizde.

Anonymous said...

Merhaba Pino,
Kocadan hoca olmuyo gerçekten,biz biraz denedik olmuyo sonra saatlik ders veren bir hoca buldum ve on saatlik ders sonunda yalnız trafiğe çıktım..

uykucu said...

pinocum sana iki tavsiye birincisi ben her sabah işe servisle gelirken hep sol şeritte bayan şoförleri görüp imrenirdim sonuçta benim ne eksiğim var diye diye inatla trafiğe çıktım eylülden beri tam olarak trafikteyim ve kurt oldum (mecburiyet)ikincisi otomatik vites inanılmaz rahat ve güvenli ,geri kaçma derdi yok, vitesle uğraşma derdi yok, serisin ,herkesi geçiyorsun acayip güven veriyor.

Anonymous said...

Ne yazık ki;
Bende de aynı sorunlar mevcut,Siz hiç değilse yapıosunuz,benimde yan gelip yatıo evde ölece,yine ankara biderece,bide istanbulu görmelisin Pinocums..Sevgiler^^

Anonymous said...

Pinocugum,

Senin araba kullanmak icin ehliyet disinda bir de adam akilli trafik kurallarinin uygulandigi bir ulkeye ihtiyacin var!

Insanlar orada da insan burada da insan! Kanunlar uygulanmiyor, yollar yol degil...

Sen kendini suclamaktan gel vazgec, suclu sen degilsin cunku.

TheDreamer said...

:)) bunu kişisel algılamayın.. kimse size çarpmak istemez..merak etmeyin..sizin üstünüze doğru gelenlere sizde ona doğru direksiyonu hafiçe kırarak cevap verin.. çünkü bayan olmanız zaten kafasında acemi olduğunuz önyargısını doğuruyor..bakın o nasıl panikleyecek..belki bundan keyif bile alabilirsiniz..
Sevgi ile kalın..

pinomino said...

zeynocum..var var..benim de bir yokuşum var mahallede:)) ama bu vites olayı ve debriyaj mahvediyor beni:)

elçincim, buradaki ehliyet kursundan bir hoca ayarlayacağım ama o kadar pahalı ki..malesef eline kaldım Bulent'in:)

figencim dediğin gibi en güzeli de erkekler istemiyor ki ...neymiş kontrol onda olacakmış..bir anlasam şu erkeklerin bu konudaki zihniyetini herşey çözülecek aslında:)

müjdecim, haklısın..öbür türlüsü de kötü tabi..sanırım iş bize düşüyor..lise gençleri gibi kaçırmalıyız arabaları:)

neşecim zaten dolmuş taksi ikilisi bezdirmeye yeterli trafikte..bizim eski işyerinin şoförü kadın sürücüleri bilerek sıkıştırırdı..adam zevk alırdı bundan..ilkel zihniyet o kadar fazla ki yollarda..

oytuncum bu da güzel bir bakış açısı tabi:) haklısın onlar benden korksun:) bizim araba 10 yıllık kaybedecek bişeyim yok ne de olsa:)))

Anonymous said...

Bende vitesli araba kullanıyorum ve İstanbuldayım :)))
Yokuşlar da gerçektende zor oluyor ama insan alışıyor inanın..
Panik yok.. panik her zaman daha çok hata yapmanıza sebep olur. Sizin paniklediğiniz gören diğer şöforler daha çok üstünüze geliyorlar. Kornalara selektörlere hiç aldırış etmeyin..
Kolay gelsin..
Ayfer

Bocuruk said...

Pino'cuğum,
Evet cesaretli ol ve yalnız çıkmaya çalış trafiğe. Kullandıkça oluyor başka türlü mümkün değil. Ve nedense eşler bu konuda genelde senin eşin gibi (benimki de öyleydi). Ama kesinlikle cesaretli ol. Senin kadar başarılı birisi için yoğun trafikte bile araba kullanmak inan bana çok kolay olacak. Kolay gelsin :)

Anonymous said...

Pino'cuğum, evet kendine güven ve cesaretli ol. Senin gibi kullanamıyorum diyen bir arkadaşım şu anda arabanın üzerinde bütün İstanbul'u dolaşıyor iş için ;)

Sen neleri başardın bunun mu üstesinden gelmeyeceksin ?

denizanasi said...

ama bi alış.. bak ondan sonra nasıl da zevkli oluyormuş..bence en kısa sürede yalnız denemelisin. tecrübeme dayanarak diyebilirim ki en iyi yontem bu...

Anonymous said...

yıllardır ankara dışında oturduğumdan ankarada bir türlü araba kullanmak kısmet olmamıştı ancak bu sefer fırsat bulup kullandım vee farkettimkii yollar çok değişmiişş..neyse kaybolmadan alıştım sayılır.
not:otomatik vitesi olan bir araba al.çok rahat kullanılıyor.dur kalk hiç stop filan etmiyor arkaya kaymıyor...

Anonymous said...

merhaba pınar.. çizimlerine bayıldım.. içimi ısıtan bir şekerliği var.. Ben öyle ucubeleri, ağzı burnu birbirine karışmış çizimleri sevmiyorum.. inasani bir yönü olmalı bence çizgilerin..

trafik meselesine gelince.. bence de en iyi çözüm otomatik vites.. teknoloji bizim için ilerlemiyor mu.. neden hayatımızı kolaylaştırmayalım ki..

Mr_TD said...

sanirim ne koca ile ne de baba ile calisilir sözü ortaya cikiyor.
Sen en iyisi bir direksiyon hocasi ile birkac saat ders al, hem araba donanimi müsait olur hem de sen daha rahat edersin sanirim.

Istanbul da olsaydin bir hoca bile tavsiye edersim sana :)

iyi sürüsler,
slmlar
TD

pinomino said...

Ayfercim, sanırım zamanla tecrübeli bir şoför olacağım..iş biraz yürekli davranıp yalnız çıkmak galiba trafiğe..teşekkürler:)

bocurukcum tüm eşler aynıymış haklısın:) ama bu işin başka işleri iyi yapmakla alakası yok galiba:)) apayrı bir yetenek bence..ama gelişmeleri yazacağım:) çok öptümm..

aslıcım bakalım..azimliyim ama kar yağdı:(( karın erimesini bekleyeceğim bakalım..

deniz anacım tabi ki hele bir alışayım kim tutar beni:)) sanırım bulent biraz da arabayı elinden kapacağım diye korkuyor:))

nenonicim sorma heryeri kazıp değiştirdiler..şu an ankara'da yollar felaket..otomatik vitesi şu an almamız imkansız belki 3-4 yıl sonra:))

minik meleğin annesi hoşgeldin:)) teşekkürler yorumun için:) ayrıca finansal durumumuz adam olsun ilk hedef otomatik vites tabi:))

Mr.TD hoca var aslında da çok pahalı..bakalım kocanın eline kaldık bu durumda:)) ama bahara bu iş tamam olur umarım..çünkü gerçekten azimliyim artık ben:)

Anonymous said...

Pinocum ,
bu işin sırrı yanına kimseyi almdan trafikte kendini dışarrı atman.sakın eşini yada hoca gibi birini bekleme yanına..kesinlikle çok daha kolay olucaktır.ben aynen böyle yaptım 98 yılında :)yanındaki herkes senin sadece panik olmanı sağlar.park ederkende birilerinden yardım iste.ben seve seve yardım ediyorum başı sıkışana...
daha kolayı bütçe ayırabiliyorsan al bir otamatik vites araba konu kapansın :))
sevgiler
mrl

k.i.s.d. said...

Profesyonel birinden yani kurs hocasından özel ders almanı tavsiye ederim. 6 saatlik dersin ardından trafiğe tek başına çıkıp istediğin yere gidip gelecek kadar iyi kullanmaya başlarsın.

Rengarenk dantel said...

:)))) bayıldım ya çok şiriin. kapalı alanların usta sürücüsü ha :))
cesaret gerek evet bende de o var araba yok :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...