Saturday, March 31, 2007

1. Ankara'lı Kadın Tasarımcılar Çalıştayı:)

Eveeet...Uzun zamandır bloglar arasında yemek etkinlikleri, örgü etkinlikleri dil etkinlikleri ve bunun gibi birtakım farklı etkinlikler yapılıyor. Peki, tasarım etkinliği niye yapılmıyor! diyerek el altından Ankara'lı tasarımcı arkadaşları örgütlemeye karar verdim. Herkes sırayla evinde yapacaktı bu organizasyonu ve gelenler yanlarında getirebildikleri farklı malzemeleri alacaklardı. Böylece birbirimizle tasarım anlamında tekniklerimizi paylaşacak hem de günün sonunda belirlediğimiz tema doğrultusunda ortaya bir eser çıkaracaktık.
Önce Kiki 'yi aradım. Fikir hoşuna gitti. Sonra sırasıyla tanıdığım tasarımcı arkadaşlara elektronik posta adresleriyle ulaştım. İpek (AcemiAhçı), Bengi, Ceyda, ve Elif arasında mail trafiği başladı. Her nasıl olduysa arada gizli güçler sayesinde Defne 'de bu trafiğe dahil oldu:) Gelecek toplantımıza o da katılacak avukatımız olarak:))
Sonrasında bu toplantılar için bir tema belirleyelim dedik ve Bengi "bahar" temasını önerdi. Çok hoşumuza gitti ve bahar ile ilgili tasarımlar yapmaya karar verdik..
Uzun uğraşlar sonunda dün buluşmayı başarabildik:) Ne yazık ki Elif ve Bengi işleri nedeniyle yetişemediler ama Bengi'cik işyerinden güzel bir çalışma ile katıldı aramıza:)

Hemen dünün kısa özetini geçeyim.
Sabah saat 10:30 civarında (bu arada tasarım yapacağımız için herkesi gelebilecekleri en erken saatte çağırdım:) İpekciğim aradı. O kadar karışık tarif etmişim ki uzun süre bizim evin çevresinde araba ile dolandıktan sonra bize ulaşabildi. Gelirken yanında kocaman bir havuçlu kek, muhteşem tuzlu muffinler ve tavuklu salata getirmişti. Tabi bunların yanı sıra kocaman bir çanta ve sepet dolusu alet, dergiler ve incik boncukta vardı.
Sonrasında Kikicik geldi (yine sayemde araba ile 5 dakika evin çevresinde dolandıktan sonra:)aynı bölümden mezun olduğu arkadaşı Asuman ile..O da yine kocaman bir çanta dolusu malzeme ve de yanında kendi yörelerinden patatesli börek ile birlikte:)Eee, ortamda bu kadar yiyecek olunca hemen çaylar kahveler koyuldu ve bu lezzetli mamalar tadılmaya başlandı.. Kah kah kih kih derken aklımıza tasarım etkinliğimiz geldi:) Hemen onları hazırladığım minik atölyeye yerleştirdim:)
Kumaşlar, keçeler, kağıtlar, boncuklar, teller, polimer killer, türlü boyalar, yünler, iplikler kullanmasakta bir dikiş makinası ve de türlü türlü aletler emrimizdeydi.
Konumuz bahardı ama İpek "Tavuk" dedi :))) Hepimiz tavuk yapmalıydık..görevimiz buydu:) Şu anda yazamam neden diye sormayın:))) Neyse ha bahar ha tavuk nasıl olsa aralarında bir ilişki var diyerek kullanacağımız malzemeleri seçtik. Kakara kikiri başladık birşeyler tasarlamaya.. Asuman horoz yapmaya başladı, ipek civciv ve yumurtalar Kiki ve ben ise tavuk..Tabi ben ev sahibiyim ya Kiki'nin tavuğunu "-Sende nasıl olsa çok vardır" diyerek kaptım:)) Çok üzülmesin diye benimkini ona verdim:)
Ceyda aramıza öğleden sonra katılabildi. Onun da güzel bir projesi vardı ama gelecek sefer yapacak. Fikri çalınmasın diye yazmıyorum:) Kendisi etkinlik süresince asistanlık yaptı bize:)

(Bu İpek'in çantası..Bakın orada gizli bir tarif var..hemen not edelim :))

Bu da Kiki'nin malzemelerinden..Şukenarda görünen yaka iğnesini de yürütmeli mi acaba:)) Şimdi merak ediyorsunuz tabi ortaya çıkan tavukları:)) İşte buradalar kendileri.. Asuman'ın horozunu ne yazık ki yayınlayamıyorum çünkü becerememişim adamakıllı fotosunu çekmeyi..

Üstteki civciv İpek'in:)) Soldaki tavuk Kiki'nin sağdaki ucube ise benim:))) Aslında kıvır kıvır ibiği vardı ama çıkmamış..Becerememişim çekmeyi fotoları..Umarım diğer katılımcılarınki iyi çıkmıştır:))
İşte böyle..
İlk tasarım etkinliğimiz bu şekilde sona erdi. Ben kendi adıma acayip eğlendim..Hiç bu kadar gülmemiştim. Fotolarımızı yüzlerimizi eskitmeyelim diye yayınlamama kararı aldık:))) Kızlar! size beni kırmayıp geldiğiniz için çoook teşekkür ederim..Bir sonraki etkinliğe kadar hoşçakalın:)

30 comments:

KIKI'S DESIGN said...

Canım pinoooom,
o kadar güzel ağırladın ki biziiii:)
Ev sahibesi olarak bloğa önce senin yayınlamanı bekledim,nazikim ya:))))
ben bir sonraki workshop'u sabırsızlıkla bekliyorum:)
kocaman öpüyorum seni!
sevgiler;)

ipek said...

Pino cuğum,
Şu ana kadar bloglardan çok şey öğrendiğimi, eğlendiğimi düşünüyordum: Ama blogların bana kazandırdığı en büyük şey, sizleri tanımak oldu.
Bu toplantıyı akıl etmen, bizleri toparlaman, tanıştırman, harika ev sahipliğin ama en önemlisi ışık ışıl gülümsemen için sana binlerce teşekkür.
Enerjiniz bana da bulaştı..
Okuldan mezun olduğumdan beri kendimi hiç bu kadar enerji dolu, olumlu, hiç bu kadar "tasarımcı" hissetmemiştim.
Sayenizde, acemi aşçı sonunda atölyesine dönüyor:))
Hepinizi tanıdığım için çok mutluyum, Tekrar tekrar teşekkür ederim.
Sevgiler
İpek

Deniz said...

sevgili pino, yaratıcı gününüz için kutlarım. sofrayı diğer ürünleri görünce, insanın aklına "ne tasarlasam da bir sonraki etkinliğe sızsam" diye hain fikirler geliyor :) hepinizin eline sağlık. sevgiler...

pinomino said...

Kikiciğim
ben teşekkür ederim..çok eğlendik çok güzel oldu..
hadi bakalım sende yayınla fotoları..benimkiler pek başarılı değildi çünkü..ayrıca seni gördüğümde o tavuğu bir takmamış ol yakana!! yakarım vallahi:)))
gelecek ay için denişik:) şeyler düşünüyorum..öptüm koskocaman..görüşürüzz:)

İpek'ciğim inan bende çok keyif aldım..en sevindiğim nokta ise atölyene dönüş yapmaya karar vermen oldu..artık açacağın kişisel sergine geliriz gururlanarak:)Herşey için çok teşekkür ederim..O harika mamaları akşam Bülo ile silip süpürdük:))
Bu arada havuçlu kekin son kalan 3 dilimini de anneme saklıyorum:))
inanmazsın muffinlerin tüm kalanını ben yedim:))
çok çok öpüyorum..bende çok mutluyum tanıştığımız için..üstelik yeni tanışmamıza rağmen sanki seni 40 yıldır tanıyormuşum gibi hissediyorum:))
bir sonraki etkinlikte görüşürüz:))

denizciğim:))) he he vallahi öyle o mamaları bedavaya yemek yok:))) önce görelim bakalım ne tasarlanmış:))) şaka şaka..bekleriz her zaman:) çok teşekkürler:) sevgilerr:)

bembi said...

süper yazmışsın pinocum!! ordaymışım gibi hissettim!! konu "tavuk"a nasıl döndü bilmiyorum ama benim resmimde de tesadüfen bir ördek var! sayılır di mi heheh! hala safdışında kaldığım söylenemeeezz!!! harika işler yapmışsınız! hamum hum kısmı da buna dahil tabii!! herkesin ellerine sağlık! :)))

ceyda'nın tükkanı said...

Asistaniniz der ki; Sana cok tesekkur ederim:)) Cok keyifli ve guzel bir gun gecirdim sizlerle. Sizleri tanidigim icin cok mutluyum. Su calinmasin fikirleri tasarlamaya basladim:)))

Tekrar cok cok tesekkurler tum ekibe:))

Defne said...

Hersey ortada iste, bir ben eksikmsim orada :P. Nasil da disiplinli calisiyor benim gizli gucler degil mi, tasarimci toplantilarini bile ispiyonluyor bana. Bu sefer telefonda Ipek ile selam gonderebildim sadece ama bir dahaki sefere gizli guclere gerek kalmasin rica ediyorum. Neme lazim tembelligi falan tutar :)), Pinocugum sizden bekliyorum haber vermenizi :). Saka bir yana, orada olmayi ve hepinizle tanismayi cok isterdim. Keyifli zamanlarin devamina diyorum:))

Sevgiler.

ycurl said...

Pinocum,
Super bir fikirmis bu. Hem yemek hem uretim... Bu kadar becerikli insanlarin arasinda ben ne yapardim bilmiyorum ama sizlerden bir seyler ogrenirdim. Simdilik bakinmakla yetineyim. Ama yaptiginiz projeleri ayrintili yapim asamasi ile ilgili bir yerde toparlarsaniz ne guzel olur ama ;)

pinomino said...

Bembicim olmaz mııı:) ördekde olur..ne de olsa gagası var onunda:)) çok üzüldüm gerçekten gelememene..sen de çok yoruldun işin nedeniyle..artık gelecek ay acısını çıkarırız:)) çoook öperim:))

Ceydacığım teknik aksaklık sonucu seni yordum bilmeden ama eminim bu sayede çok hoş tasarımlar çıkacak ortaya:) çok öpüyorum seni:) asistanımıza sevgiler:)

Defneciğim aldım selamını:) vallahi senin ajanlar müthiş:) Gelecek sefer mutlaka bekliyoruuz (biz atarız mail:)..tasarımlarımızın korunmaya ihtiyacı var ama değil mi:))) sevgiler saygılar avukat hanım:))

Ycurlcugum..ayıp ettin tabi ki..bu tanışmak için ısınma turuydu.. sırada türlü aktiviteler var kafamızda.. iyice otursun web sitesi bile açarız:))Keşke olabilsen burada..biz o kadar kaynatmanın arasında bu tavukları bile iyi çıkarttık:)) sevgiler:)

turuncu said...

merhaba,
blogyazarlari sitesi sayesinde blogunuzu keşfettim. aslında insanın iştahını açan fotoğraflardan dolayı sitem etmek istiyorum :)

şey, minik bir ricam olacak, profil sayfamda mail adresim var, benimle iletisim kurabilir misiniz?

Anonymous said...

Pino'cuğum, 'keşke Ankara'da olsaydım' dedirti bana bu etkinliğiniz.. Çok güzel :)
Herşeyin süper olduğu belli..
E madem yokum Ankara'da, burdan takip edeceğim artık etkinliği :)
Hepinizin ellerine sağlık :)

Nukhet said...

Pinocum
Ben de etkinliginizi once Ipekgin sayfasindan okudum taze heyecanimla geldim bir de senin yazdiklarini okudum ve sizlere cok imrendim. Hem yaraticiliginiz yuzunden, hem biraraya gelisiniz ve muhabbetinizden hem de acikcasi o yediginiz nefis seyler yuzunden.Ne diyeyim umarim bu calistaylarin sayisi artar da biz de boyle hos postalar okur guzel ccaslimalar goruruz.
Bu ara san bir de notum var. Bilgisayarim formatlandigi icin defne kuzusu ile ilgili gonderdigin o son cizimler sanirim gitti, eger elinde varsa yeniden gonderir misin? Aa bu arada tesekkur etmeyi atladim farkindayim. Cok tesekkurler.
Bir de defne kuzusundan sonra bir de aksam menusu blogu yaptim biliyorsun ya onu da linklerine eklemeni istemem cok mu yuzsuzce olur. Defneye biraktigin mesaja da cok tesekkurler.

Yaa bakar misin su postta bir yorum yazayim dedim ondan baska da neler le doldurdum. Kusuruma bakma artik. Mailin de formatla beraber gitti de . Opuyorum

denizanasi said...

bayıldım buna ya ... ne çok özeniyorum bu yeteneklere.. bende hiç yok çünkü :((

pinomino said...

turuncu merhabalar..hoşgeldin bloguma..mail atarım tabi..

biluncuğum takip et bizi bak daha mneler tasarlayacağız:)) bu tanışma ve ısınma turuydu:)) çok çok öpüyorum..sevgiler:)

nükhetciğim çok sağol canım güzel yorumun için..arayacağım bilgisayarımda..bizde taşındık ya..bilgisayar aynı şekilde değişti benim..ama dosyaları kopyalamıştım..en yakın zamanda bulduklarmı yolluyorum..bu arada tabi ki eklerim blogu ne demek..ayıp bana hatta..sen benim çizimimi pasta bile yaptın:)) çok öperim kızları bu arada..sevgiler en kocamanından:))

denizanacım yok diye bişey yok:) vardır da sen yok dedikce o utanıp saklanıyordur..herkes kendi yeteneği ile doğar..bak biraz üstüne git neler çıkar ortaya:) sevgilerr:)

Şirin said...

Kıskandım :) Ne güzel şeyler paylaşmışsınız ya... Ben tasarımcı değilim... yani öyle üç boyutlu işleirm yok... ama çizim resim gelir elimden... eee iki çocuk büyüttük... okul için neler de yaptık...Ankara'da olsaydım aranıza katılırdım kesin...pozitif enerjinizi paylaşmak bile güzel olurdu herhalde... enerjiniz hiç bitmesin Pınarcığım!

Anonymous said...

Merhaba Pino'cum,
Okurken bile çok eğlenceli bir de orada olup yaşamak kimbilir nasıl güzel olur. Ben de bu yoğunluğun arasında seni sobelemiştim :P Böylece bir taşla iki kuş vurarak severek kullandıklarını da görmüş olduk. Sevgiler,

http://bakinnepisirdim.blogcu.com

Kırmızı Şapka said...

Pinocuum, bu yazıyı kaç gündür bekliyordum. Gelemediğim için hala çok üzgünüm.Benim workshop 17.30da bitti o gün ve eve sürüklenerek gittim :))Bir sonraki çalışmaya katılacağımı şimdiden belirtirim.
Bu arada çalışmlar çok güzel olmuş...

sevgiler...

Anonymous said...

Ahhh Pino ' cum nasıl özendim anlatamam:) Belli ki çok güzel eğlenmişsiniz, tekrarını bekliyoruz, sevgiler

bujene said...

Aaa ne güzel şeyler çıkmış ortaya :) Kıskandım açıkçası sizi. Hepinizin eline sağlık, çok güzel bir düşünce bu bence. Umarım diğer illerde de uygulanır da biz de yararlanırız :) (bu arada şimdi aklıma geldi, internette Türk tasarım-illustrasyon blogları arasında da yemek etkinliği gibi bir etkinlik düzenlesek süper olurdu :))

Bir sonraki tasarımcılar çalıştayının ürünlerini merakla bekliyorum :) Sevgiler...

pinomino said...

esintilercim gerçekten bloglar neyse sahipleri de o:)) o kadar pozitif neşe dolu bir gruptu ki. kıskanma kıskanma:)) bak buradan paylaşırız en azından:)) bu arada bende bebeler için şimdiden çalışmaya başladım:)) okul zamanı projeleri için:)

burçinciğim bu değil ki daha:) ben ayarladım kullandıklarımı..sıra gelsin yayınlıyacağım :)

Elif'ciğim tabi ki..senin workshopta çok güzel geçmiş..okudum blogda. Başarılı çizerlerin bu tip çalışmalarına katılabilmek büyük şans gerçekten..görüşmek üzere:) bu arada telefona ben çıkamadım o gün çok sağol aradığın için:)

yeşimciğim..çok teşekkürler:) nisan sonu 2. etkinlik geliyor umarım:)

bujeneciğim o da olur:) çok fazla tasarım blogu olmamasından dolayı fazla etkinlik yapılamıyor bence..bizde bir avucuz zaten burada:)) Sende senin oralarda ayarlayabilirsin bak:) sevgi
ler:)

bgm said...

ellerinize sağlık! bu arada ben çok kıskandım...

Anonymous said...

Pinocum keçeleri nereden aldın acaba?
sevgiler

pinomino said...

begümcüm..kıskanma:) orada beceremedik buluşmayı sen gel:) vallahi burası çok eğlenceli:)
çok öptüm:)
sevgiler:)

yeşimcim şık düğmeden aldım..genelde canlı renkler..ince uzun parçalar..parçası 2.5 lira.. görüşürüz:)

Aslı Cin said...

Pino, çok yaşa emi, çok şekersiniz, ne hoş bir etkinlik bu.

Ben de buradan bir adet tavukla katılırsam olmazmı ? Ha ha !

incikboncuk said...

ne güzel bir etkinlik olmuş :))) okuyunca bayıldım. ee bi sonraki etkinlik ne zaman?

pinomino said...

Aslıcığım yolla hayatım ne demek:) bekleriz her zaman:) çok öptüm:)

incik boncukcum bir sonraki bir ay sonra:) bekleriz efendim:))

neva'li gunler said...

Pinocum teşekkür ederim. İlk fırsatta bakacağım:)

Sweety said...

yaaa kislaar benide ankaraya alin ya cok kiskandim. bende gelcem ya bende gelceeeeeeemmm offff

Anonymous said...

Pınarcım umarım yazdığın mail pinardenizarda doğrudur sana mail attımda :)

Anonymous said...

Teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...