Tuesday, March 27, 2007

Bu Çakıl için...


Nereden başlasam bilemiyorum. Çakıl için yazmak ne zormuş meğer. 18 yıllık bir dostluk sözkonusu olan. O ilk tanışma anı dün gibi aklımda. Yıl 1989. Ümitköy'e yeni taşınmışız. O zamanlar için dağın başı bir semt. Okul servisine biniyorum. Çakıl'ın yanına oturuyorum. Sanki 40 yıllık arkadaşmışız gibi bıdı bıdı inene kadar konuşuyoruz. O günden sonra hayatımın içine giriveriyor Çakıl.
Birlikte neler yapmadık ki..80'li yılların sonunda yaşadığımız için ilk gençlik dönemlerini anılar ayrı bir komik oluyor. Mesela şimdi duruyor mu hiç bilmiyorum, JB denen izbe, iğrenç bir bar vardı ve biz Cumartesi öğlen vakti burada yapılan partilere giderdik:) Sonra Tivoli vardı. Hayatımda ilk hamburgeri orada yemiştim Çakıl ile birlikte. Hem aynı semtte oturup hem de aynı okulda okuyunca tüm diğer arkadaşlarımızda ortak olmuştu zaten. Okulu birlikte kırar, sinemaya giderdik. Birlikte gittiğimiz ilk film Miss Daisy'nin Şoförü'ydü. Gittiğimiz ilk tiyatro Şinasi Sahnesi'nde Euripides'in Bakhalar oyunu.
Çakıl'ın bana aldığı ilk hediye ise bir kitaptı. Max Frisch'in Çarpık Sevda'sı. Şimdi elime aldım kitabı. 1987 yılında basılmış. Hemde ilk basım:) İşin en ilgiç tarafı bu kitabı Çakıl tam 3 kez imzalamış. İlki kitabı aldığı 1992 yılı. Şunları yazmış, "Doğum gününü kutlar, daha birçok doğum günü geçirmeni dilerim. Seni seven arkadaşın Çağıl."
İkinci imza 1996 yılınada atılmış. "Merhaba Pınar Hanım, Şu anda bu kitap bende. Bugünün tarihi 16.04.1996 demek ki aradan küçümsenmeyecek bir zaman geçmiş."
Üçüncü imza ise 2000 yılına ait. "Pır pır, Gelecek gelecek dediğimiz 2000 gelmiş geçiyor. Sen ödevinle uğraşıp duruyorsun ve başımın etini yiyorsun. Bakalım bir 8 sene daha geçince neler olacak. Öpüyorum, görüşmek üzere diyorum. Çakıl."
Evet Çakıl'cığım. Aradan 8 olmasa da 7 yıl geçti. Biz bu 7 yıl içinde yine dibine kadar gezdik eğlendik dedikodu yaptık güldük.
Buraya geldiğinde yeniden imzalatacağım bu kitabı sana. Ve bunu bir gelenek haline getireceğim. Sen 7-8 yılda bir imzalayacaksın bu kitabı ve biz birlikte yaşlanacağız:)

26 comments:

Anonymous said...

SOOOOOOOOOOOOOOOO CUTEEEEEEEEEEE and the first!!! ;)

ycurl said...

Demek,
Cakil senin yakin arkadasinmis. :) Tuh bilseydim sana geldigimde onu da cagir diye tuttururdum. ;)

pinomino said...

virginia thank you:) waiting for yours:)

Ycurl'cum çağırmaz olur muyum..O zaman da çağırmıştım ama hatun evde durmuyor ki..sanırım o vakitler çalışıyordu geç saatlere kadar..Artık gelecek sefere:))
çok öptüm:)

Anonymous said...

:) I change again take a look I think in that way nobody will disturb me :D
and I put to Minty :P hehe ok links finish :) soon I will do update!!

Pasta Cafe said...

Arkadaşlığınız bir ömür boyu sürsün.
Sevgiler.....

Anonymous said...

Sayfanın yenilendiğini görünce ne kadar seviniyorum. Daha sık olmalı bence :P
Yine ne güzel çizmişsin, ne güzel yazmışsın. Zevkle okudum. Eline sağlık.
Sevgiler,

http://bakinnepisirdim.blogcu.com

cakiltasi said...

valla yorum yazması da bir o kadar zormuş: )
zaten bu aralar pek bir melankoliğim. şimdi iş yerinde dudaklarımı büze büze bu satırları yazıyorum: )
miss daisy'i hatırladım da şinasi sahnesi'inde gittiğimiz tiyatro'yu hatırlamadım valla:P
söylenecek o kadar çok şey var ki ama gelin görün ki tıkandım kaldım. Film şeridi gibi her hatıra gözümün önünden geçit yapıyor ama kelimelere dökülemiyor.
pinom benim arkadaştan öte kardeşim. her türlü kaprisi yapıp, söylenip, küsüp ( daha çok ben küserim çemkirik pino yüzünden: )))), gülüp, eğlendiğim insan.

bu arada senin blogkardeşlerin benim renksiz blogumu görüp hayal kırıklığına uğrayacaklar,dağınık evime misafir gelmiş gibi strese girdim şimdi: )

Anonymous said...

ne güzel bir dostluk,etrafımızda yaşayan tüm insanların hep böyle sıkısıkı dostlukları olması ve hiç yalnız kalmamaları dileğimle..ikinizin gözlerinden öpüyorum...

pinomino said...

virginia thanks a lot:) I hope nobody will disturb you..waiting for the update:)

pasta cafe merhabalar hoşgeldin:)teşekkür ederim:)

burçin'ciğim keşke sık güncelleyebilsem ama o kadar yoğun bir dönemdeyim ki..ama yakında sürpriz bir güncelleme geliyor:))

çakılım bir ara yazalım yaşananları..unutuyoruz..yıl yıl ne hatırlıyorsak yazalım ki yaşlanıp bunadığımızda okur eğleniriz:)) Oralarda melankolik takılma aaaaaa..yakışıyor mu sana! gir derle topla blogunu..böyle baskın yaparlar adama:)))

isitme kaybıcım..dostluk emek ve zaman istiyor. Ben şanslıyım bu konuda. böyle en az 15 yıllık dostlarım var çok sayıda (yaşlanıyorum mu nedir:) Tabi Çakıl'ın yeri ayrı..O beni benden iyi tanır:) Birlikte büyüdük ne de olsa:) çok öptümm:)

Babiş said...

BU ÇİZİMLERİ NASIL YAPIYORSUNUZ???

Babiş said...

BU GÜZEL ÇİZİMLERİ NASIL YAPIYORSUNUZ??? BANA DA SÖYLEYEBİLİRMİSİNİZ??

pinomino said...

Sevgili Gürsoy (Ayça) çiziyorum içimden geldiği gibi. Öyle izlediğim bir yol bir yöntem yok. CorelDraw kullanıyorum. Çizim tabletim var Wacom marka. Onun dışında bol hayal gücü, bol çalışma..Çokça eskiz çiziyorum. Günde en az 6-7 saat çalışıyorum.Böyle yani:)
sevgiler:)

KIKI'S DESIGN said...

Ne diyeyim pınarım sen ve çakıl o kadar TATLISINIZ kiiiii!!! birbirinizi bulmanız ve uzun yıllar arkadaş olmanız çok normal!!!dilerim daha nice nice uzun yıllar bu dostluğunuz bozulmadan devam etsin:)
öpüyorum kocaman!!!

Anonymous said...

Merhaba pino.. Çizim çok tatlı olmuş, yine çok güzel..
Ve ne kadar şanslısınız ki yıllardır süren bir dostluğunuz, kardeşliğiniz var.. Ben de aslında çok şanslıyım bu konuda :)
Sevgiler.. Ve kocaman mutluluklar.. :)

Şirin said...

İşte bulunmazı bulmak! Ne güzel! Ne kadar şanslısın sen Pino! Ya Çakıl? O da şanslı? Şu dünyada kaç kişi gerçek dost bulabilmiş acep?
Tanrı bu güzel dostluğu çok ama çok uzun etsin?

YesilErik said...

Ay demek siz tanisiyordunuz.. Hem de tanismakla kalmayip en iyi arkadas neyinmissiniz. Ne diyeyim, benim icin hos bir tesaduf gibi oldu bu, siz zaten bulmussunuz birbirinizi :) Nice yillara Cakiltasi! Pinocum, cizimin gene aldi beni benden.

Anonymous said...

Ne güzel bir dostluk bu.....Benimde böyle kardeşim diyeceğim bir arkadaşım var(figen)umarım senin ve benimde hep böyle devam eder.....Bu arada oğullarının resmini yeni gördüm,bayıldım çok tatlılar........Keşke yakın olsakta benim minikle onları tanıştırsak.....Sevgiler........

Babiş said...

Teşekkür ederim. bol hayal gücü ile çalışmanın çok güzel bir örneği sizinki.hayal gücünüzün eksilmemesi dileğimle. kolay gelsin.

bembi said...

ne kadar şanslısınız! nazar değmesin :) kitaptaki notlar çok güzel!!

YesilErik said...

Ya sanirim ufak bir karisiklik olmus. Ben Cakiltasi'ni senin kanka Cakil'la karistirmisim Pinocum. Ama yine de dogum gunu kutlu olsun Cakil'in, nice mutlu yillara, arkadasliginiz uzuuun yillar devam eder insallah.

Sapsal Yesilerik

pinomino said...

kikicimm:) biliyosun seninle tanıştığımın 2.gününde de sen Çakılla tanıştın:) hatta beni bırakıp siz takıldınız birlikte bir süre nnnalçaklar ühü:))neyse bakalım hatun geliyor bu haftasonu görüşürüz artık:)
öpptüm:)

Bilun'cuğum çok sağol:)bu arada kafam sakin iken baştan sona okuyacağım yazdıklarını..gerçekten çok güzel..ve de bizim Çakıl'ın hayaliydi bir ara arkeoloji okumak..söyleyeyim de o da okusun:) öperim çok:)

esintilercim çok teşekkür ederim..bu devirde zor gerçek dostu bulmak..bizimkisi çocukluktan kalma bir dostluk olduğundan çok değerli..sevgilerr:))

yeşilerikcim ben anladım yazdıklarını okuyunca da vaktim olmadı yazmaya:))) güldürdün..karıştı çakıllar:) olsun bütün Çakıl taşlarına koskocaman öpücük benden:)))

suzancım keşke..bebeler benim tam oyun bebeleri..çok sevi
yolar koşmayı saklanmayı kıkırdamayı..belli mi olur bakarsın birgün tanışırlar:))

ayçacım teşekkürler..ayrıca hayırlı olsun blogun..yeni yazmaya başlamışsın galiba..hoşgeldin aramıza:))

bembiciğim teşekkürler:))) çok sevindim vallahi..nedenini biliyorsun sen ..hi hi hi:)))

Anonymous said...

Caliskan Pinoaaanim:)
Guzel arkadasliklara, ne guzel! Ah bir de ayriliklar olmasa! Uhuuuuu... Duygusal Sapsik "Remote" arkidis, SESE:)
(sanal bi de:)

pinomino said...

sevgili sanal seseciğim:))
yaa sanalı mı kaldı allahaşkına yani..sen bir sabretmiyorsun ki:)) dur bir bakalım..ayrılıklar bitecek yakında..
bak oralarda hava ne güzel..gez toz azıcık benim içinde..öptüm Deniz'i çok...görüşürüz:))))

cakiltasi said...

Yahu bu yorum yazma işi beni acayip kastırıyor. Aslında geveze ve yazmayı seven bir insan olarak şimdi böyle mi desem yok şöyle diyim en iyisi derken debelenip duruyorum: )

Evsahibinin kankisi olarak herkesin güzel sözlerine ve dileklerine çok teşekkür ediyorum.

Kikiciğim sana ayrı teşekkür ediyorum ve kocaman öpüyorum.

Pinocuğum, bu hafta gelemiyorum. Abim geliyor onunla görüşeceğiz. Nasipse:))) 20 Nisan ordayım.

Yaseminin Annesi said...

merhaba,
tüm blogu taradım ama bir e-mail adresine ulaşamadım :(( lütfen bana ulaşırmısın? adresim yaseminin.annesi@gmail.com .
çizgi tasarım için görüşmek istiyordum. teşekkürler

Unknown said...

Lovely illo!! so cute!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...