Thursday, March 13, 2008

Kuşlar gibi özgürüm artık:)

Tam 1,5 aydır kredi kartı taşımıyorum. İtiraf etmeliyim ki ilk haftalarda oldukça zorlandım. Cüzdanımda masum masum duran minik dikdörtgen plastik karta bu denli bağımlı hale geldiğimi ancak bıraktıktan sonra fark ettim.
Şampuan almaya çıkıp etek alıp gelen, kalem ucu alacağım diye işyerinden ayrılıp eteğe uygun t-shirt ve çorap ile dönen. Ertesi gün ise çoraba uygun ayakkabı ve ayakkabıya uygun toka arayışına giren ben için bunun vakti gelmişti de geçiyordu bile..
İşin en zor kısmı hala ayakkabıcıların vitrininin önünden geçerken oluyor benim için:) Onlar bana bakıyor, ben onlara bakıyorum, sonra vedalaşıp ayrılıyoruz:)
Kartsız yaşamın en büyük getirisi ise hayatımdaki öncelikleri fark etmem oldu alışveriş konusunda. Mesela daha fazla çizim malzemesi aldığımı fark ettim. Kredi kartı kullanırken kontrolsüz bir şekilde harcama yaparken şimdi nakit para ile sadece ilgi alanım dahilinde harcama yapıyorum. Üstelik bir sürü indirim de yapıyorlar:)
Hesap kesim tarihi derdi yok, ekstre stresi yok, minimum ödemedir, faizidir yok işte.. O kadar rahatlık o kadar özgürlük ki anlatamam..
Herkese öneririm..
Kesin, kırın, atın kartlarınızı:)
Yaşasın hafiflemiş yaşam:))

15 comments:

Anonymous said...

Pinocum,

Bir kere aramıza düştün! Alışveriş manyaklarının arasına! Kredi kartinin olup olmamasi engel degil! Yasasin alisveris! Kartla ya da kartsiz biz hep ozguruz!

pinomino said...

ha ha ha:) vallahi öyle oldu:) "cash pino" olarak icraatlar devam ediyor ama az da olsa fark etti.. biliyorsun hem, gunluk limitimi de aşmıyorum ben :)

Haydins said...

Merhabalar,benimde 1 adet kredi kartim var onu da kullanmiyorum diyebilirim.Tv'de haberlerde goruyorum bazen 10 kredi kartim var diyor adamin biri sasirip kaliyorum tabi 10 kredi kartinin yani sira dunya kadarda borcu varmis..

Kırmızı Şapka said...

Pinocum çok iyi etmişsin ben de 1 yıldır kullanmıyorum kredi kartı alıştım da artık. Üstelik dediğin gibi peşin ödeyince indirim yapıyorlar :)

bembi said...

ah ah! Tunalı taraflarında gezip de kredi kartına hakim olamamak ne demek bilirim ben! zor iş, tebrik ederim! nakitte indirim var ama kredi kartında da puan var naber! ;D

pinomino said...

haydinscim aynı programı bende izledim..hatta bir adam kaç tane kartı olduğunu bilmiyordu, sunucu ile saydılar cüzdanını açıp 7 taneymiş:))

kırmızı şapkacığım sende benim gibisin demek ki:)) gerçi bir yılı doldurmuşsun sen, tebrikler:))

bembicim anlamışsın sen olayı:) adımımızı sokağa attığımız anda MNG dir M&S'dir Zara'dır sıralamışlar vallahi:)Bu arada ben kocamın puanlarını harcıyorum ki:))) daha güzel oluyor:)))

Anonymous said...

Valla ben onu bunu bilmem. Ben Pinocuğumun elinde bozuk para torbasınlan işe geldiğini bile bilirim. Hem artık günlük limiti bile var onun. Bu yüzden çikolatalı moca yerine filtre kahve içiyor artık. Tüm olgun insanlar gibi :D

Meltem

Meltem Yenal Coşkun said...

Bi de şöyle bir durum var tabi: Ayakkabıcı vitrininden bir türlü ayrılınamaz. İçeri girilir. Ayakkabı denenir. "Bunu ayırabilir misiniz?" diye sorulur. Veee hafta sonu Bülent'e kredi kartıyla aldırtılıııır... İşte budur!

pinomino said...

canım meltemim, güzel editörüm benim:) tamam haklısın ama o haftasonu için ayrılan ayakkabılara tam 10 lira kapora veriyorum ben:)) ayrıca ne o öyle çikolatalı mocha falan..mis gibi filtre kahve dururken öyle:)
kocamannnn öptümmmm
pino:)

Defne said...

Pino'cuğum, sana bayılıyorum ben :).
Öperim.
Tek kredi kartlı ve de oto-kontrollü Defne. :D

Anonymous said...

ben de, ben de... son zamanlarda hiç kart kullanmamaya dikkat ediyorum. ancak ayakkabı olayı fena bir olay, kontrol falan kalmıyor, dalıyorum direk içeri...

pinomino said...

Defnecim ne güzel oto kontrollü olabilmen:) ben kontrolden çıkmıştım gerçekten
sevgiler,
ancak koca kontrollü olabilen pino:))

enharcığım
aslında sloganımız ""dünyanın tüm ayakkabıları benim olmalı:))"" ama işte:)) bu konuyu çizeyim ben en iyisi yakın zamanda:)) sevgilerr:)

Anonymous said...

Pinom,
3 yildir bende de yok, pek rahatim! Burada cok garip birsey nakit harciyor olmak:P Cok da umrumdaydi! Inanilmaz, bir kere bulasmaya gor her ay 100binlerce ayri banka, kredi sirketinden yok gelin bizden ev alin, araba alin ahan da size su kadar kredi seklinde posta geliyor. Istemem! Sanki onlar odeyecek taksitleri daha sonra, bir baska, bir memleket neme lazim... Henuz burada varlik gostermiyorum yani, beni adam yerine koymuyorlar kredim yok diye. Oyle ki ev kiralayamam, taksitle birsey alamam! Alin size Amerika:) Ben almiyim, mumkunse doniym hemen.
Kredi dedin... Ha hahaha
Coktandir ugramamisim buraya, uzun zaman su horozla bakistik durduk:)
optum seni, kes o kredi kartlarini, SEYTAN doldurur:P
nes nes we got a problem!

Anonymous said...

DARISI BENİMMM BAŞIMMMMAAAAA:))))))

NİHAN:)

Meltem Yenal Coşkun said...

"Dünyanın bütün ayakkabıları benim olmalı" evet bu slogana bayıldım, bayıldım :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...