Wednesday, February 18, 2009

Büyüklere Boyama

Boyama kitaplarının çocuklar için son derece sıkıcı malzemeler olduğunu düşünüyorum. 
Mesela şimdi işinizin başına geçtiniz. Biri sabah sabah " Haydi bakalım çizgilerden taşırmadan boyuyorsun bunu." diye önünüze şu kağıdı koysa zevk alır mıydınız acaba? Yoksa ben şu kağıtların çizilmemiş olanından alsam diye mi sorardınız??

I say a little prayer - Aretha Franklin

23 comments:

Anonymous said...

Tuval ve akrilik boyayla zevkle... Senin çizimlerini boyamak bir onur! Ama çocuklar için dediğine katılıyorum. Bu hayal gücüne ket vurmak, sanata saygısızlık, her şey içten olmalı, insan dilebildiğini çizebilmeli...

Ah Pinocum, nereden geliyor aklına böyle şeyler? Yine bizi düşündürdün!

Tuğba Can

Turkuaz Deniz said...

Kesinlikle evet! deniz nasil nefret ederek boyuyordu baslangicta! sonra alisti, boyun egdi belli ki garibim...
hic unutmam bi gun bir yuvarlak cizdi ve icini doldurdu "TASIRMADAN"... yuzundeki aci ifade hala aklimda!
ya evet "we don't need nooooooooooo education" yaaaaaa. asiyim, asisin, asi!
bir de optum seni:)

ece arar said...

pinocum zevksiz olan bizim boyama kitaplarındaki çizimler...
seninkiler bi kitap olsun ben hepsini boyarım.)))) taşırarak ama!!!

pinomino said...

Tuğbacım, kesinlikle çocuklar eğri de olsa kendileri çizmeliler ne çiziyorlarsa.. Yoksa nasıl oluşturabilirler ki özgün çizgilerini.. Bu arada bir sonraki toplantımızda bekliyoruz senin akrilik çalışmanı heyecanla:)) öptümm:)

Nesecimmm.. Senin durum yine iyi. Benim Deniz'e eve yolluyorlardı boyama çalışması taşırdığı için odev olarak. Dusunebiliyor musun.. Tabi aynen cop kutusuna yolluyordum:) Ama boyun egip tasirmadan boyamaya basladi bu yil garibim..

Ececim:) Ne kadar korkunçtur değil mi o çizimler!! Hatta ürkünç. Çocuklara kitap seçerken çok dikkat etmek lazım. Resmen görsel kirlilik.. Ayrıca yok öyle taşırmak falan!! Hhmmmmmmm!!!!!

Oya Kayacan said...

Kısıtlayıcı, sınırlar içinde kalınmasını gerektiren şeylerden ben de çok sıkılırım Pino'cuğum. Sonuçta dudaklarımızı taşırarak boyamak veya çerçevelenen çizgi içinde bırakmak bizim seçimimiz olmalı.

Flame said...

Daha iki gün önce aldım elime boya kalemlerini ve Alper'in boyama kitabını boş sayfaları taşırmadan boyadım. Rahatladım hem. Öğretmenim kimdi dersin? Tabi ki Alper :)))

Şirin said...

Ödevimi aldım :) En kısa zamanda boyayıp bloguma koyacağım iznin olursa örtmenim:P Akşam şöle sakin sakin boyarım diye hayal kuruyorum...

frambuazlı ruh pastasıyım said...

cocukken severdim, ama renkleri kendim belirledigim zaman. bir de fonuna extra cicekler, bulutlar cizerdim. senin cizimlerinden olursa simdi de boyarım bol bol:))

taşırmadan boyamaya çalışmak, çocukların el becerisini geliştiriyor olabilir ama, "beceremedin, eve git tekrar et" demek de, zalimlik bence.
sonuçta resim ve boyama yaptırılarak;
çocukların yaratıcılıklarına destek olacak araçlarla, onlara rehberlik edilmeli, dışavurumları sağlanmalı, Resim öğretmenliği mezunu olarak, öğretmenlik yapmamamın başlıca nedenidir, bu dayatmalar, müfredatlar, kalıplar...

pinomino said...

Oya'cım haklısın sorun aslında tercih hakkının elinden alınması. Bir kalıp var, tüm çocukları sokmaya çalışıyorlar. Kimi eyvallah diyor kimiyse baş kaldırıyor.. Ama eninde sonunda o minik bedenlerin hepsi boyun eğip kabulleniyor, maalesef!

Flame:) Bak bir fikrim var, bu seni rahatlatıyorsa Alper çizsin sen boya, ortak çalışma olmuş olur:) Sonra da ev sergisi açarsınız. İkinizi de öperim çok:)

Esintilercim, ben sanırım büyüklere boyama kitabı çıkartacağım bu gidişle:)))) Yeni fark ettim baya bir talep var:) Çok sevgiler:))

Frambuazlı Ruh Pastası, bu yorumun için çok teşekkürler, çocuklara sanat eğitimi vermek çok ciddi bir iş. Konu üzerinde özel olarak ilgi duyuyor ve kendi çocuklarımda aynı hataların yapılmamasını sağlamaya çalışıyorum. Keşke bırakmasaydın mesleğini. En azından bu müfredata biraz başkaldırır birkaç çocuğu kurtarırdın:)

frambuazlı ruh pastasıyım said...

bırakmadım,çünkü hiç başlamadım:) 4 sene eğitim fakültesinde binbir dereden su getirilerek eğitim verilmesinin ardından KPSS gibi bir illet ve yıllık max.35 kişilik bir kadro çıkarttilar. azmettim barajlari geçtim, yüksek puanlar aldim ama atamadilar. ben de arkadaşlarımın çocuklarına sanat aşılıyorum gönüllü olarak:)
bir gün şekillerin, renklerin ve ayıcıkların dünyasında miniklerle sanat atölyemin hayallerini kurarak, bol bol sayısal loto oynuyorum:) o güne kadar reklam dünyasında küçük noktacık grafikerliğe devam :P

pinomino said...

:)))
tamam, loto çıkarsa bende geliyorum atölyeye:))
çook sevgiler:D

frambuazlı ruh pastasıyım said...

ne güssel olur yaa, super loto devretmiş ah bi çıksa süpper olur kocamaaan bi atölye, içinde renkeler boyanmis cocuklar ve muhteşem dunyalarıı,gene cok heveslendim :)

cakiltasi said...

niye ya ben çok severdim boyama kitaplarını. hatta ılgaz ve efeyle boyardık. en büyük eğlenceleri hadi çığıl abla boyama yapalımdı :)

pinomino said...

frambuazlı ruh pastası, zaten bize yaşama sevinci veren bu hayaller değil mi:)) görsen ben nerelere gidiyor neler yapıyorum düşler aleminde:))

Çakılım onlar seninle vakit geçirmeyi seviyolar da ondan, boyama bahane Çakıl Abla şahane :D

M.İ.N.İ said...

bloğunuzu uzun zamandır takip ediyorum.Hatta dün 3 sene öncesine kadar bütün yazıları okudum.

Çizimlerinize hayranım. kızımın bloğu için bir header çizermisiniz noolluurrrr

Moonish (moonsun) said...

Biz en iyisi bunu renksiz birakip parmak boyasi yapalim icimizden geldigince :))

pinomino said...

Nazlıya mektuplar, öncelikle çok teşekkür ederim çizimlerimi beğendiğin için..ama ne yazık ki ben çizim isteklerini zamanım olmadığından dolayı gerçekleştiremiyorum. Ama blogumda beğendiğin bir çizim varsa kullanabilirsin. sevgilerimle..

moonsun, parmak boyası da olur gerçekten.. bizim çocuklar çok severek boyuyorlar parmak boyasıyla:)

M.İ.N.İ said...

Çok teşekkürler olmazmı hepsi birbirinden güzel izninle header yapıcam çok ssevindim :)))

Anonymous said...

Küçük kızıma geçen hafta AQUA DOODLE aldım.İkimiz de elimizden bırakmıyoruz:)Tavsiye ederim.

TUĞBA'NIN DÜNYASI said...

Pinocum;
merhabaa..ben oldum olası sevdim boyama kitaplarını.hala daha da alır boyarım.Hatta hala bitiremediğim bir tane bile var.Beni rahatlatıyor.Ama ece nin dediği gibi bence boyama kitaplarındaki çizimler çok zevksiz.Seninkiler gibi olsa ben hep ama hep boyarım.Sen bence bizim için bir boyama kitabı yap süper mutlu oluruz boyarken koca çocuklar olarak:)bu arada ben de senin çizimini boyama zevkine erişeceğim bugün.Harika olacağına eminim..)

mestere said...

replica bags 168 mall replica bags delhi replica bags china

Unknown said...

visit our website Ysl replica handbags sites replica gucci handbags look here replica designer backpacks

Unknown said...

Visit This Link dolabuy replica here are the findings high quality replica bags click reference YSL Dolabuy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...