Sadece 45 dakikam!! kaldı Nar etkinliğini kaçırmamam için....oysa ki Bulent ile 2 gün öncesinden market market dolaşıp Nar'ımı almış, Aşuremi ise dün pişirip hazırlamıştım... Ama herzamanki gibi koşuşturmalar yüzünden fotoğraf çekimim son dakikaya kaldı...
Bu ayın etkinliği için Ramazan ayı olmasından dolayı geleneksel bir tatlı olan Aşure'yi seçtim...Nar'ı ise üzerinin süslemesinde kullandım..Baktım Nar etkinliği için sadece süsleme biraz zayıf kaldı hemen annemin buzdolabından yürüttüğüm buz gibi nar suyunuda ekleyiverdim yanına:) Tarifine gelince;
1 su bardağı fasulye
1 su bardağı nohut
1 su bardağı aşurelik buğday
1\2 su bardağı pirinç
1\2 su bardağı kuru incir, kayısı ve üzüm(ayrı ayrı)
4 su bardağı toz şeker
üzerini süslemek için tarçın, nar, badem ve ceviz (fıstık vs. olabilir)
Yapılışı:
1'er su bardağı nohut, fasulye ve aşurelik buğdayı bir önceki geceden ıslatıyoruz. Ertesi gün kabarmış buğdayın üzerine 3 parmak geçecek şekilde su koyup 1\2 su bardağı pirinç ile ateşe koyup ara sıra karıştırarak kaynatıyoruz. Buğdaylar ve pirinç iyice piştiğinde başka bir tencerede ayrı ayrı haşladığımız ve kabuklarını soyduğumuz nohut ve fasulyeleri ekliyoruz. Yine karıştırarak 4 su bardağı şekeri yavaş yavaş ilave ediyoruz. Ateşten inmeye yakın 1\2 subardağı kuru incir, 1\2 su bardağı kuru üzüm ve 1\2 su bardağı kuru kayısıyı ilave ediyoruz. Bir iki taşım kaynattıktan sonra ateşten alıyoruz.
Kaselere boşalttığımız aşure soğuduktan sonra üzerine tarçın serpip ,badem, ceviz ve nar ile süslüyoruz.. Afiyet Olsun!!!
15 comments:
WOW !! That look yummy!!
Pino you got tag!
Now it's your turn to come up with 20 things about yourself!
My tag.
Sen ne yaptın, Pino! Olabilecek en güzel tatlıyı hazırlamışsın. Hem de en zahmetlisini. Ellerine sağlık, harikasın.
evdeki 2 yaramaza rağmen güzel bir tatlı hazırlamışsın. Tebrikler.
Sevgili Pino,
Asure'ye bayilirim, fakat denedigimde cok koyu olmustu:)))belki bu kez senin tarifini denerim
Ellerine saglik
sarah
Oooo Pino hanım,
İki küçük oğlan çocuğuyla aşure de yapmışsın ya alnından öpülecek kadınsın vesselam. :-))) Helal olsun ne diyeyim. Ellerine sağlık.
Ipekcim, teşekkürler..aslında annem pirinçsiz yapar aşureyi ama pirinç koyunca daha yoğun oluyor..
Xtralarge, teşekkür ederim:)
Alina, Lyn also tagged me:)I will write as soon as possible:)
Burcu'cum sağol...hazırlıkları önceden yapınca pek zor olmadı aslında...bir tek kabuk soyma işi oyalayıcı o da yapılmasada olur zaten...
İncikBoncuk'cum, zaten boş durmadı yaramazlar, sağolsunlar malzemelerimi mutfaktan salona karınca gibi taşıdılar..
Sarah'cım, eğer koyu istemiyorsan pirinci eklememeni tavsiye ederim çünkü oldukça yoğun oluyor..
Selen'cim, yok vallahi artık bende de pil bitmeye başladı:) 2 gündür sürünüyorum...Tüm eklem yerlerim sızlıyor...Tek istediğim sıcacık bir yatağa kıvrılıp tüm gün boyunca tembellik yapmak.....
Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor Pınarcığım.
Pino favori tatlımı burda görmek çok sevindirdi beni.Yemede yanında yat olmuş, o ne harika bir görünüş.Ellerine sağlık
ellerine sağlık pino aşure çok güzel olmuş,biraz uğraştırıcı olmakla beraber sonuçta çok nefis bir lezzet çıkıyor ortaya...
sevgiler...
ellerine sağlık sende ki bu neenrjiye yetilemk mümkün değil..Çok istememe rağmen ben bir şeyler yapıp dileğin sitesine gönderemedim. İnşallah kasım ayına bakalım..Kendine iyi bak..
Merhaba Pino,
aşure de nar suyu da harika görünüyor. Siteni çok beğendim bu arada ne kadar güzel yazıların var.
Ellerine sağlık.
:) more food :) heheheheh
Başak ve Selin'cim teşekkür ederim:)
Nazlıca'cım vallahi beklerim son kalan tabağı paylaşırız artık:)
Hatice'cim doğru diyorsun..uğraştırma kısmı biraz var ama sonuç çok lezzetli oluyor..
Filiz'cim ben de son dakika yetiştirdim zaten...blog'a publish ettiğimde 23:56 yı gösteriyordu saat:)Nerdeyse balkabağına dönecekti yanii:)
Lacivert'cim sağol..sende hoşgeldin aramıza:)
Virginai, yes, more food more energy:)
you forgot you love made cook :) hehhehehe
Pino cok güzel görünüyor asuren. Ellerine saglik :)
Post a Comment